Biden continuă să limiteze Ucraina, spunând că NU a dat undă verde vizării Kremlinului cu arme americane


Biden continuă să limiteze Ucraina, spunând că NU a dat undă verde vizării Kremlinului cu arme americane

Președintele Joe Biden a declarat joi că forțele ucrainene nu au primit permisiunea de a folosi armele americane pentru a lovi Moscova sau Kremlinul, chiar dacă a autorizat Ucraina să le folosească în Rusia.

Declarația a fost făcută de președintele american în Franța, pe parcursul unui interviu acordat pentru canalul american ABC News, care s-a desfășurat la cimitirul militar american din Normandia. Președintele Biden s-a aflat în Franța pentru a comemora ziua în care forțele aliate au luat cu asalt plajele din Normandia, în anul 1944, pentru a respinge forțele germane și a înfrânge într-un final, în 1945, Germania nazistă.

Joe Biden nu a răspuns direct la întrebarea dacă armele fabricate în SUA au fost deja folosite împotriva unor obiective din Rusia, de când a aprobat utilizarea lor în acest sens, dar a afirmat că forțele ucrainene nu au primit aprobarea sa pentru a fi utilizate la atacarea unor obiective din Moscova.

El a explicat că armele americane sunt autorizate să fie folosite "în apropierea graniței" atunci când forțele ruse lansează atacuri asupra unor ținte specifice din Ucraina. Biden a continuat spunând că "nu autorizăm lovituri la 200 de mile în Rusia și nu autorizăm lovituri asupra Moscovei, asupra Kremlinului".

Biden a vorbit în interviu și despre comentariile lui Vladimir Putin, potrivit cărora "oferirea de arme de înaltă precizie Ucrainei, pentru efectuarea de lovituri asupra teritoriului Rusiei, este o participare directă la acest război".

Președintele american a oferit următorul răspuns: "În cunosc de peste 40 de ani, el mă îngrijorează de 40 de ani. Nu este un bărbat decent. E un dictator și se luptă să se asigure că își ține țara unită, menținând în continuare acest asalt. Nu vorbim despre oferirea de arme pentru a lovi Moscova, pentru a lovi Kremlinul, ci pentru a lovi chiar peste graniță, de unde unde (ucrainenii - n.red.) primesc lovituri semnificative de la armele convenționale folosite de ruși pentru a ajunge în Ucraina, pentru a ucide ucraineni". (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.