Lucian Viziteu trece în revistă cele mai importante investiții făcute cu bani europeni ca primar al Bacăului


Lucian Viziteu trece în revistă cele mai importante investiții făcute cu bani europeni ca primar al Bacăului

Într-un interviu acordat publicației noastre, primarul Bacăului, Lucian Viziteu, a trecut în revistă cele mai importante investiții făcute cu bani europeni în perioada mandatului său. 

"În sistemul sanitar am investit 3,5 milioane de euro. Acești bani au vizat modernizarea Spitalului de Pneumoftiziologie, instituție aflată în subordinea Municipalității. Tot cu bani europeni am modernizat școlile și grădinițele din oraș – colegiile NV Karpen și Grigore Antipa, creșe, am dotat toate sălile de clasă din municipiu cu tablete, laptopuri, table inteligente, videoproiectoare și routere de internet.

Doar în perioada 2021-2023 s-au încasat aproximativ 90 de milioane de lei din fonduri europene. În primii trei ani am semnat contracte pe fonduri europene de circa 130 de milioane de euro, iar anul acesta, probabil că vom semna pentru încă aproximativ 60-80 milioane euro. Și asta înseamnă de trei ori mai mult decât ce a reușit să facă fosta administrație.

În cel de-al doilea mandat, eu și echipa mea vom reuși să modernizăm toate școlile și grădinițele din oraș. De asemenea, vom începe chiar și construcția primei creșe din Bacău – așa ceva nu s-a mai făcut de 40 de ani.

Desfășurăm 9 proiecte care fac parte din Planul de Mobilitate Urbană al Bacăului pentru care avem contracte de finanțare în valoare de 40 de milioane euro, bani europeni. E aproape finalizat un sistem de management al traficului, am semnat contracte pentru înnoirea parcului auto cu autobuze noi, am modernizat stațiile de transport public și am construit trasee pentru deplasări nemotorizate și trasee de agrement.

La toate acestea se adaugă investiții realizate cu fonduri proprii și fonduri din PNRR", a precizat Viziteu. 

Articol susținut de USR Bacău, CMF 21240009

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.