Chitaristul PNL Sebastian Burduja admite că primește în continuare salariul de peste 4000 de euro de la Ministerul Energiei, deși de mai bine de o lună ar fi trebuit să fie în concediu fără plată. Liberalul susține că nu-i permite Constituția să renunțe la bani


Chitaristul PNL Sebastian Burduja admite că primește în continuare salariul de peste 4000 de euro de la Ministerul Energiei, deși de mai bine de o lună ar fi trebuit să fie în concediu fără plată. Liberalul susține că nu-i permite Constituția să renunțe la bani

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, recunoaște într-un interviu pentru Hotnews că primește în continuare salariul de la Ministerul Energiei, deși de mai bine de o lună se află în campanie electorală, iar anterior afirmase, public, că urmează să intre în concediu fără plată până după alegerile locale din 9 iunie.

El afirmă însă acum că nu ar fi putut să intre în concediu fără plată pentru că „juridicul” de la Ministerul Energiei ar fi opinat că nu este posibil din punct de vedere constituțional.

„Eu am căutat să intru într-un concediu fără plată. Juridicul ministerului a opinat că prevederile Constituției nu permit unui ministru să se suspende, oricât de ciudat ar părea. Dar o să-mi donez acest salariu pentru că mi se pare normal. Sunt câteva ore pe zi, în medie, la minister, dar nu e normal să încasez acești bani”, a afirmat Burduja când a fost întrebat dacă mai încasează salariul de ministru.

În prezent, potrivit datelor publice, salariul de bază al ministrul Energiei este de 21840 lei. Burduja nu a precizat unde/cui va dona această sumă importantă.

Lista completă a salariilor din Ministerul Energiei AICI.

În data de 26 aprilie, Burduja afirma că de luni, 29 aprilie, urma să intre în concediu fără plată, atribuțiile sale fiind preluat de secretarul general. 

Iată ce afirma Burduja la acea  dată: „În perioada de campanie electorală, de fapt începând de luni, eu sunt în concediu fără plată. Atribuțiile mele se deleagă. Este atribuția ministrului să decidă cui deleagă, secretarului general sau unui secretar de stat. Eu le deleg secretarului general, care va asigura funcționarea Ministerului Energiei. Nu îmi fac nicio problemă”. 

Întrebat de Digi24 dacă nu cumva vor exista probleme în minister, având în vedere că ministrul de resort nu va fi prezent, liberalul a răspuns: „Nu. Mi-am făcut suficient de bine treaba astfel încât lucrurile să fie continuate de această echipă. Întotdeauna m-am înconjurat de oameni foarte buni. Și când m-am mutat de la Digitalizare la Energie au venit cu mine nu doar secretarul general și secretarul general adjunct, ci și vreo 60 de colegi”. Potrivit lui Burduja, aceștia au acceptat un salariu mai mic la Ministerul Energiei „doar ca să lucreze în echipa mea”.

Interviul pentru Hotnews, realizat de Laurențiu Ungureanu în regim Live, poate fi  urmărit pe Youtube (link mai jos):



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.