VIDEO. Colosala ipocrizie a lui George Simion: „Dan Voiculescu este un securist grețos! A furat banii Securității!” / Liderul AUR a adus însă în propriul partid și a pus pe listele de candidați personaje controlate (în continuare) de „Varan” / Deși are un virulent discurs electoral antihoție, auristul povestește încântat despre cum a făcut evaziune fiscală „ca 90% dintre antreprenorii români”


VIDEO. Colosala ipocrizie a lui George Simion: „Dan Voiculescu este un securist grețos! A furat banii Securității!” / Liderul AUR a adus însă în propriul partid și a pus pe listele de candidați personaje controlate (în continuare) de „Varan” / Deși are un virulent discurs electoral antihoție, auristul povestește încântat despre cum a făcut evaziune fiscală „ca 90% dintre antreprenorii români”

Activistul Valeriu Nicolae l-a intervievat pe liderul AUR, George Simion, despre care afirmă în prezentarea de la începutul discuției că ar fi fost atacat „repetat, într-un mod mizerabil” cu afirmații „imposibil de dovedit, false sau pur și simplu mârlănești”, referindu-se cel mai probabil la foștii colaboratori și membri AUR care, după ce au părăsit formațiunea sau au rupt înțelegerea de colaborare cu AUR, au spus inclusiv că Simion s-ar iubi cu un coleg de partid (acuzații formulate de Ilan Laufer). 

Întrebat ce-l face pe Cristian Terheș potrivit pentru a fi cap de listă la europarlamentare, în condițiile în care -  dincolo de faptul că nu-și publică CV-ul pentru a arăta public pregătirea academică (dacă aceasta există), iar experiența profesională a europarlamentarului ajuns la Bruxelles pe listele PSD se reduce la angajarea într-o firmă, alături de soția sa, firmă care este amendată în Statele Unite cu 2,5 milioane de dolari pentru corupție – a fost la un moment dat promovat „la greu” de Antenele lui Dan Voiculescu „pe care tu în trecut îl criticai foarte dur”, George Simion răspunde ipocrit: 

„Îl critic pe Dan Voiculescu și acum și îl critic și în actuala campanie, motiv pentru care am fost scoși…Dan Voiculescu este un securist grețos care a furat banii Securității și nu cred că el și alți moguli de genul ăsta au ce căuta în societatea românească în 2024…Dan Voiculescu este patronul spiritual al unui partid, al unor interese economice, al unei televiziuni care face jocurile în actuala...societate românească”.

Motivul promovării lui Terheș de către Antena3 e relativ simplu și îl cunoaște orice om rațional care a urmărit de-a lungul timpului cum se manifestă propaganda antenistă și cum își alege mesagerii: servea intereselor pușcăriașului Dan Voiculescu. 

Simion mai spune că Terheș ar servi cauzei „patriotice” și „suveraniste”…Și urmează o serie de justificări semi-incoerente din partea liderului AUR cu privire la alegerea lui Terheș care a combătut, în teren, vreo doi ani în tandem cu Diana Șoșoacă, în prezent una dintre cele mai vehemente și mai agresive contestatare ale lui Simion, cei doi ajungând chiar să-și adreseze injurii în Parlament și să se agreseze fizic. 

Motivul pentru care Terheș a fost, de asemenea, intens promovat de oficiosul rus Sputnik care l-a și desemnat, în 2021, alături de putinișii declarați Diana Șoșoacă și Teodosie (Mache) al Tomisului, drept personalitate politică, este același: servea intereselor Rusiei în România și Europa la acel moment. 

Simion admite că a făcut „greșeli” (precum alegerea Dianei Șoșoacă), dar susține că ele ar fi fost cumva necesare pentru că AUR risca să nu treacă pragul electoral în 2020. 

Simion a zis ceva, într-adevăr, despre Voiculescu & Antena 3 & Securitatea și Crescent, dar asta abia recent, la începutul lunii mai când a debutat campania electorală și devenise evident că Piedone și PUSL nu au nici cea mai vagă intenție de colaborare, la București, cu AUR (ai cărei candidați sunt cotați cu șanse minime de a câștiga ceva). Altfel, după 2020, timp de patru ani, n-a scos niciun cuvânt pe această temă. 

În plus, Simion nu a avut nicio reținere s-o aducă în partid și s-o promoveze pe dubioasa Ramona Ioana Bruynseels, fosta candidată a lui Dan Voiculescu la prezidențialele din 2019  (detalii AICI), sau pe traseistul Tudor Ciuhodaru, venit de la PSD, dar care a trecut și printr-unul din partidele înființate de „Varan” și este considerat, în continuare, un apropiat al acestuia.

În discuția cu Valeriu Nicolae, Simion mai povestește cu ce s-a ocupat de-a lungul timpului, până să intre în politică, recunoscând că a făcut inclusiv evaziune fiscală pe vremea când avea un magazin la care comercializa haine aduse din Occident și unde, „scriptic”, declara încasări mai mici decât avea de fapt.

Valeriu Nicolae: „deci ai făcut evaziune fiscală? Asta zici?”

George Simion: „DA!… ca 90% dintre antreprenorii români…” 

Interviul are, într-adevăr, și marele merit de a expune public adevărata atitudine și percepție a lui Simion (care are un virulent discurs electoral antihoție) față de hoțiile personale și față de hoții din propriul partid - „depinde, hoți mai mari, hoți mai mici...” - în sensul că hoții mai mici ar fi frecventabili și pot deveni politicieni la Bruxelles sau în România.

Video mai jos.



Ce spunea Valeriu Nicolae despre „prezidențiabila” lui Dan Voiculescu, Ramona Ioana Bruynseels:

„Este marioneta unui bancher străin cu afaceri în Africa, Anglia și România și a unui mega securist, Dan Voiculescu, patronul Antenelor.

Bancherul a profitat de corupția politicienilor nemernici cărora nu le-a păsat că băncile românești conduse de el au transferat miliarde din profit. Căpușă asta a băgat milioane de euro în DC.  Relația lor este și una sexuală, recunoscută de DC în cercurile intime.

Omul ăsta – DC - care se vaită de sărăcia românilor, de nenorocirile pe care le fac politicienii are șapte apartamente și două case, zeci de milioane în conturi, dar se lăcomește și mai încasează și alocația pentru copii de 3600lei/an de la stat.

Securistul Dan Voiculescu care a promovat-o pe față, pentru poziții pe care nu le merită, este un om cu afaceri super dubioase și un hoț dovedit, care a furat zeci de milioane de euro de la popor. Unul care nu a ezitat să își toarne familia și care a fost mâna de forță a celor mai penali politicieni, și liberali, și pesediști.

Doar pe Facebook, DC - Ramona Bruynseels a cheltuit mai mult de 630 000 de lei.

Multe alte milioane s-au dus la televiziunile cele mai nemernice și la unii dintre cei mai mari mafioți.

DC s-a vrut președintele României, om care duhnește a servicii, care nu a avut nicio problemă să servească instituții de forță și băncile străine.

CV-ul ei pute a securitate și impostură.

A terminat o facultate privată, care nu era licențiată și a terminat, chinuit, un master, tot la bombă aia de facultate.

Apoi a făcut colegiul de impostori securiști, Colegiul Național de Apărare și brusc a ajuns, din armată, la o banca europeană și a fost trimisă în străinătate la studii de bancherul cel minunat.

Despre cum a ajuns acolo e greu de spus, fără să ne sară în cap toți cei care sunt împotriva familiei tradiționale. Și-a folosit talentele naturale, cel mai probabil, pentru că nimic nu justifică ascensiunea lui DC în poziții care nu au nici o legătură cu meritocrația pe care o promovează AUR.

Șef i-a fost bancherul mult mai bătrân cu care a recunoscut că a avut o relație sexuală și care a promovat-o agresiv și nepotistic.

Recapitulăm: bani, mulți bani de la bancherul străin,  carieră pute a impostură și favoruri sexuale, legături directe cu clasa politică nemernică care a furat țară și om promovat de cele mai legat de serviciile secrete premier pe care l-am avut vreodată”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.