Serviciile secrete de la Kyiv anunță că dețin informații despre buncărele în care se ascunde Putin


Serviciile secrete de la Kyiv anunță că dețin informații despre buncărele în care se ascunde Putin

Locațiile buncărelor unde se ascunde liderul rus Vladimir Putin sunt cunoscute conducerii militare a statului ucrainean, potrivit declarațiilor lui Andrii Yusov, reprezentant al Serviciului de Informații pentru Apărare al Ucrainei (DIU). 

Declarația lui poate fi înțeleasă ca un răspuns pentru fostul președinte și premier rus Medvedev, care a lansat, zilele trecute, o amenințare la adresa președintelui ucrainean, declarând că Volodimir Zelenski este "o țintă militară legitimă" în calitate de "șef al unui regim ostil". 

În cursul zilei de joi, Andrii Yusov a precizat pentru știrile naționale 24/7 că „informațiile despre buncărele lui Putin sunt cunoscute și actualizate continuu”.

„Unul dintre pseudonimele dictatorului rus este Bunkernyi. Îi place treaba asta, să se ascundă în aceste temnițe precum contele Dracula”, a mai spus Yusov despre obsesia lui Putin de a trăi în adăposturile subterane pentru a se feri de o eventuală tentativă de asasinat din partea serviciilor ucrainene de securitate ori a vreunui grup care dorește îndepărtarea lui de la conducerea Federației Ruse. 

Reprezentatul serviciului de informații nu a precizat exact câte ascunzători subterane are Putin, dar presa rusă a raportat deja că acesta deține o rețea globală de buncăre secrete care se întinde de la Moscova până în regiunea Ural. Deși multe adăposturi de acest fel au fost construite în perioada sovietică, Putin a continuat să își construiască alte buncăre pe teritoriul țării. Despre unele buncăre se știe că ar conecta clădirile guvernamentale din Moscova (în primul rând Kremlinul) cu buncărele din capitală, precum și din orașele Balashikha, Cehov și Kaluga. Altele se află în zona munților Urali sau oriunde mai are Putin construite vile. 

Pentru construcția acestor obiective este responsabilă Direcția Construcțiilor Nr.30, care se află sub conducerea Directoratului Principal pentru Programe Speciale ale Președintelui. Directoratul este succesorul celui de-al cincilea departament al afacerilor Consiliului de Miniștri al Republicii Socialiste Federative Sovietice Ruse, a cărui sarcină principală a fost construirea și modernizarea de buncăre pentru liderii politici și militari în caz de război (detalii AICI).

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.