VIDEO. Război total între clanul Piedone și clanurile Voluntari & Realitatea PLUS! Vlad Piedone a depus plângere împotriva unei reporterițe care l-ar fi agresat / Piedone senior acuză ca familia sa este șantajată de „slugile și apropiații unui candidat execrabil, învins deja de oameni și de Dumnezeu” cu trimitere evidentă la Gabriela Firea


VIDEO. Război total între clanul Piedone și clanurile Voluntari & Realitatea PLUS! Vlad Piedone a depus plângere împotriva unei reporterițe care l-ar fi agresat / Piedone senior acuză ca familia sa este șantajată de „slugile și apropiații unui candidat execrabil, învins deja de oameni și de Dumnezeu” cu trimitere evidentă la Gabriela Firea

Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, acuză public gașca Gabrielei Firea și postul Realitatea Plus, deținut de infractorul Maricel Păcuraru, de presiuni infernale asupra sa și a familiei sale pentru a-l determina să se retragă din cursa pentru București în favoarea clanului (azilelor de bătrâni) din Voluntari. 

Sâmbătă, Vlad Piedone, candidat la Primăria Sectorului 5, a anunțat public că a depus plângere la Secția 19 împotriva unei reporterițe de la Realitatea Plus care l-ar fi agresat fizic în timp ce încerca să-și desfășoare campania electorală. 

Cristian Popescu Piedone completează reclamația fiului său cu acuzații grave, pe pagina sa oficială de Facebook, arătând că felul în care se raportează la el Realitatea Plus în prezenta campanie ar face parte dintr-o acțiune mai amplă de șantaj exercitat de „slugile și apropiații unui candidat execrabil, învins deja de oameni și de Dumnezeu” (cel mai probabil „candidatul execrabil” este Gabriela Firea pe care Marcel Ciolac, liderul PSD, o susține de fațadă, în realitate nedorindu-și ca aceasta să ajungă primar general și să-i submineze autoritatea în partid).

Disperați și exasperați că nu cedez multiplelor șantaje, membrii, slugile și apropiații unui candidat execrabil, învins deja de oameni și de Dumnezeu, mă hăituiesc zi și noapte! Îmi hăituiesc soacra, soția, copiii, nepoțeii, familia! 

Au pus echipă de filmare după soție!

Au pus echipă de filmare la poarta băiatului!

Au pus echipă de filmare care îmi urmărește nora!

Au pus echipă de filmare în fața școlii nepoțeilor mei!

Au pus echipă de filmare la poarta soacrei! 

Au pus echipă de filmare la poarta casei mele!

Motivul: 

televiziunea Realitatea Plus vrea să obțină un interviu cu mine și cu membrii familiei mele despre refuzul meu de a-mi retrage candidatura la Primăria Capitalei!

Subiectul de alaltăieri, de ieri, de astăzi și de mâine este același:  de ce refuz să îmi retrag candidatura la Primăria Capitalei? De ce suntem cu toții hărțuiți de televiziunea Realitatea Plus?

Răspuns: 

La Realitatea Plus au găsit loc pentru manevre politice… în numele libertății presei!”, scrie Popescu Piedone pe pagina sa oficială de Facebook unde postează și clipul în care fiul său anunță că a depus plângere la poliție. VIDEO mai jos


Cu câteva zile în urmă, Anca Alexandrescu, controversata consilieră din umbră a celor mai corupți lideri PSD, ajunsă între timp la Realitatea Plus realizatoare de emisiuni în care fie spală diverse cadavre politice, fie lansează atacuri țintite, în funcție de interesele postului și ale patronatului infracțional, a avut un schimb de replici suburban cu Piedone senior care a acuzat Realitatea Plus că e cea mai șantajistă televiziune din România (sursa: Ziariștii.com, site coordonat de Grigore Cartianu) și pe fosta colaboratoare a pesediștilor că a „a cărat cu traista” (citat aproximativ din „dialogul” celor doi, video la finalul textului).

Redăm mai jos comentariul cu privire la cele două personaje controversate, Alexandreasca și Piedone, și contextul scandalului publicat de ziariștii.com pentru că surprinde foarte corect aspecte importante (video cu cearta dintre cei doi la finalul textului):

„Scandal grotesc în direct, la Realitatea Plus, unde foștii ciraci Anca Alexandrescu și Cristian Popescu Piedone s-au certat luni seara la cuțite. Ruptura s-a produs din cauză că Piedone a refuzat să se retragă din cursa pentru Primăria București, ca să-i facă pârtie Gabrielei Firea. În consecință, cei care până ieri îl periau pe Piedone s-au năpustit acum asupra lui. Anca Alexandrescu a ajuns să facă emisiuni de înfierare a „rebelului“, pe care l-a porcăit ca la ușa cortului.

Anca Alexandrescu, fostă purtătoare de cuvânt în mai multe guverne PSD și șefă de cabinet a unor premieri PSD-iști, face de mai mulți ani emisiuni la postul de televiziune Realitatea Plus, deținut de oligarhul Maricel Păcuraru, condamnat în trecut la închisoare pentru corupție.

Fiica fostului jurnalist Horia Alexandrescu e de la 22 de ani în anturajul liderilor PSD, iar acum a făcut o emisiune specială pentru a-l ataca pe Piedone, reluând dezvăluirile făcute de presa de investigații de-a lungul ultimilor ani. Merită menționat că, până acum, Anca Alexandrescu n-a pomenit niciodată nimic despre nepotismul și faptele suspecte de corupție ale lui Piedone, pentru ca acum să facă mare caz de ele într-o emisiune de linșaj media.

Piedone a fost sunat de cei din regie și, inițial, vreme de circa 40 de secunde, n-a știut cu cine vorbește și nici măcar că este în direct – o altă mitocănie, pentru că în televiziune nu se face așa ceva. Cei care sunt sunați sunt avertizați, în prealabil, in regia de emisie, cu cine vor sta de vorbă și când vor intra în direct.

A rezultat o ceartă de gang, în care Anca Alexandrescu a dat impreia că, speriată de ce începuse să spună Piedone, a început să vorbească peste el, să-l acopere, pentru a nu se mai auzi afirmațiile acestuia.

Din puținele momente în care s-a auzit și Piedone, a rezultat că acesta îi reproșa Ancăi Alexandrescu că execută misiuni la comandă, contracost, și că televiziunea unde lucrează este una de șantaj. El i-a spus că face tot circul pentru că reprezintă interesele Gabrielei Vrânceanu Firea.

Anca Alexandrescu, care a vorbit 70% din timpul cât a avut loc așa-zisul dialog, i-a imputat lui Piedone că ar fi pionul generalilor SRI retrași din activitate Coldea și Dumbravă, care l-ar fi pus să candideze ca s-o încurce pe Firea și să-l ajute pe Nicușor Dan. Moderatoarea a derapat grav, referindu-se de două ori la fiul lui Piedone ca fiind „holigofren“ – aluzie la expresia folosită chiar de primarul Sectorului 5 în urmă cu două săptămâni. 

În final, deși s-a victimizat, a pretins că a fost jignită și i-a cerut probe lui Piedone când acesta a spus că Realitatea Plus e cea mai șantajistă televiziune din România, Anca Alexandrescu a ieșit pe plus la volumul acuzațiilor aduse lui Piedone fără să fi prezentat vreo probă.” Detalii integrale AICI.


Amintim în acest context intervenția de mahala și atitudinea de coadă de topor a Ancăi Alexandrescu în momentul în care Dan Andronic, deținătorul oficial al cotidianului EVZ și revistei Capital, era, în vara lui 2023, ținta unei campanii de denigrare, parte a unei operațiuni de preluare ostilă a celor două publicații de către Maricel Păcuraru, condamnat și trimis la pușcărie pentru devalizarea Poștei Române. Astfel, în plin război Maricel Păcuraru- Dan Andronic, realizatoarea de la Realitatea Plus, Anca Alexandrescu, a făcut inclusiv afirmații referitoare la performanțele sexuale slabe ale acestuia din urmă (care i-a fost partener de viață la un moment dat).

Pe această temă găsiți detalii pe siteurile:

Ziariștii.com: Curvăsărie media la Realitatea Plus: a aflat fiica patronului, „mamă de 5 copii”, de la colega sa Anca Alexandrescu că Dan Andronic „o are mică”?! Fiica lui Horia Alexandrescu a fost prima soție a fiului caricaturistului Adrian Andronic

Captura.ro: Cum încearcă Maricel Păcuraru să preia ostil presa cu propagandiștii Rusiei

Ziare.com: Afaceriștii care l-au țepuit pe Sorin Ovidiu Vîntu cu Realitatea TV scapă prin prescripție la fel ca escrocii de la Petromservice 

Mălin Bot:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.