Adevărul. Cine îi aduce pe pro-ruși la putere în R.Moldova


Adevărul. Cine îi aduce pe pro-ruși la putere în R.Moldova

Cu tot respectul vă spun următoarele, ca unul care am lucrat mai mulți ani în funcții importante la Guvern, Parlament și Președinție, inclusiv, vreo 5 ani, într-un colectiv cu Maia Sandu, la Ministerul Economiei:

1. Victoria pro-rușilor o aduc în R.Moldova nu cei care critică actuala guvernare. Ești manipulat dacă ai ajuns să crezi așa ceva. Victoria pro-rușilor (prefigurată în toate sondajele de opinie) va fi opera exclusivă a guvernării actuale incompetente. Numai acesta poate fi motivul revenirii pro-rusilor la putere, iar asta se va intâmpla oricum, cu sau fără votul pro-Maia și pro-PAS al celor care o critică pe ea sau actuala guvernare. Numai că, de data aceasta, cei care critică guvernarea chiar nu mai au niciun motiv să o mai voteze o dată. Și nu o vor face. 

Asta trebuie de înțeles, fără a manipula opoziția pro-românească și pro-europeană prin impunerea bipolarității Maia Sandu – Rusia ca unica variantă de lucru, scenariul fiind dorit chiar de guvernarea însăși. 

2. În urmă cu numai câțiva ani, prin alianța Kozak-Dodon-Maia, s-a dovedit că tocmai actualii – în frunte cu Maia – au agreat Moscova și l-au adus la putere pe Dodon cu guvernul său. Nu uitați că ăștia făceau băi de mariaj chiar și cu Șoigu, prin locurile sfinte ale Chișinăului românesc. 

3. Exerciții militare comune între trupele R.Moldova și cele ale NATO se produc de trei decenii, iar asta chiar nu este deloc apanajul Maiei Sandu. Haideți să fim serioși. Mai mult, în anii ‘90, apoi în secolul actual, trupele R.Moldova au participat la misiuni de război/pace împreună cu NATO și alte state atlantice în Kosovo, Irak, dar și în țări africane etc.

4. Apropierea de Uniunea Europeană a fost politica principală a guvernărilor din R.Moldova pe parcursul tuturor celor 33 de ani, cu mici excepții operate de Dodon, dar asta după ce Maia Sandu l-a adus la putere.

Chiar și Voronin – comunistul învederat – l-a sfidat direct pe Putin pornit spre Chișinău, în schimb, acceptând și promovând oficial vizitele lui Băsescu sau Saakașvili la Chișinău.

5. Așadar, Summitul președinților europeni la Bulboaca (!!?), o acțiune deja de rutină, de veselie, pe continent – nu este decât o continuare a vizitelor înalților europeni la Chișinău, printre care au fost A. Mekel, J. Biden, alți șefi de state importante, inclusiv regi și/sau prinți, în anii anteriori.

6. O guvernare care dezbină (PAS-Maia au apărut chiar în Anul Centenarului Unirii, spre a dezbina mișcarea unionistă din R.Moldova și le-a reușit) nu poate coaliza decât propriii adepți, societatea rămânând învrăjbită și manipulată.

În 3-4 ani, NU au pus niciodată problema Unirii, NU au studiat-o, NU au promovat-o nici în interior, nici în exterior.

7. Forțele europene sunt de mai multe feluri și orientări doctrinare. Ai noștri de la Chișinău s-au amestecat cu cele globaliste, neomarxiste, în detrimentul românismului ca valoare perenă de secole.

Când mai adaugi la toate acestea că actualii guvernanți de la Chișinău sunt incompetenți pe linie, atunci trebuie să cerem ca ei să plece benevol de la guvernare. Să vină adevăratele personalități ale neamului, să ne salveze/să ne salvăm de Rusia, competent și responsabil, și nu doar la modul populist, în timp ce ne îndreptăm spre un adevărat dezastru. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.