VIDEO. Candidatul comasaților la Primăria Sectorului 5 umblă aiurea cu o vacă de lapte prin centrul Capitalei, pentru a-l compromite, chipurile, pe Popescu Piedone / Marian Vanghelie despre comasatul Adrian Vigheciu: „E informator la Doi și un sfert”


VIDEO. Candidatul comasaților la Primăria Sectorului 5 umblă aiurea cu o vacă de lapte prin centrul Capitalei, pentru a-l compromite, chipurile, pe Popescu Piedone / Marian Vanghelie despre comasatul Adrian Vigheciu: „E informator la Doi și un sfert”

Adrian Vigheciu, candidatul PSD-PNL pentru Primăria Sectorului 5, condus în prezent de Cristian Popescu Piedone și familia acestuia, s-a filmat păscând o vacă de lapte pe spațiul verde de pe Calea 13 Septembrie, aflat peste drum de Hotelul Marriott și Catedrala Mântuirii Neamului. 

Gestul său are intenția de a arăta incompetența administrației locale care ar fi lăsat bălăriile să crească necontrolat. Numai că, din informațiile PODUL, spațiul respectiv ține mai degrabă de Primăria Capitalei, nu de Primăria gestionată de Pidedone și familionul. Piedone, lăudat îndelung de PSD pentru mandatul din Sectorul 5, are însă nenumărate și grave puncte vulnerabile pe care însă Vigheciu a preferat să le ignore în favoarea unui circ irelevant de Tik-Tok. 

„Nu, din păcate nu e film. E pură realitate din Sectorul 5. Ne aflăm la câțiva pași de Palatul Parlamentului și Catedrala Mântuirii Neamului la intersecția cartierelor Cotroceni cu Panduri. Dacă ne-am lua după actualul primar al Sectorului 5, am zice că în Sectorul domniei sale, mă scuzați în Sectorul familiei sale, curge doar lapte și miere. Din păcate, realitatea este cu totul alta, doar că cetățenii, singurii care ar trebui să conteze în Sectorul 5, nu au parte nici de lapte, nici de miere. Actualei administrații nu îi pasă, de fapt, să facă lucruri importante pentru oamenii din Sectorul 5. Din orice unghi am privi, Sectorul 5 este ultimul al Capitalei, cel mai sărac, cel mai murdar, și cel mai prost administrat. Din puținul pe care-l are, Sectorul 5 nu a fost altceva decât o vacă bună de muls pentru cei care l-au păstorit în ultimii 20 de ani”, afirmă Vigheciu în postarea sa. VIDEO la finalul textului.

Nu este neapărat greșită afirmația acestuia, doar că Vigheciu minte prin omisiune: Sectorul 5 a fost administrat zeci de ani de indivizi conectați cu PSD. Cel mai lung mandat a fost al ex-pesedistului Marian Vanghelie, cercetat penal pentru mai multe fapte de corupție, iar înainte de Piedone, la conducerea Primăriei Sectorului 5 s-a aflat fostul pesedist Daniel Florea, în mandatul căruia sume colosale au fost risipite pe contracte cu dedicație, concerte etc. În 2022, o amplă percheziție a organelor judiciare era derulată în legătură cu un dosar penal ce-l viza pe Florea care alocase fonduri uriașe pentru o asociație înființată chiar de el, „Împreună Dezvoltăm Sectorul 5”. Potrivit hotnews.ro, asociația era suspectată că a primit fonduri în valoare totală de 30 de milioane de lei de la Primăria Sectorului 5, bani pe care i-ar fi cheltuit pentru a achiziționa în mod direct, la prețuri supraevaluate, mai multe bunuri și servicii. Ales deputat pe listele PSD, Florea  a schimbat între timp formațiunea politică, fiind desemnat coordonator al AUR în județul Călărași.

În ce-l privește pe actualul aspirant PSD (susținut și de PNL) pentru Sectorul 5, Adrian Vigheciu, acestea este în prezent consilier general la PMB, dar a lucrat în trecut cu administrații pesediste renumite pentru dezastrul lăsat pe la primăriile de sector pe unde au trecute. 

Astfel, înainte de a fi consilier general, Vigheciu a fost administrator public în cadrul Primăriei Sectorului 6, timp de patru ani, între 2016 și 2020, deci în mandatul controversatului Gabriel Mutu, o adevărată calamitate pentru sector, dar care a reușit să-și sporească uluitor averea în cei patru ani de mandat (Mutu avea și un dosar important la DIICOT, printre acuzații numărându-se și cea de constituire de grup infracțional organizat, dar procurorii l-au uitat probabil printr-un sertar, căci de ani de zile nu au mai apărut în spațiul public informații despre soarta acestuia).

Conform declarației de avere postate pe site-ul Primăriei Municipiului București, completată în 2023, Vigheciu deține patru apartamente în București, împreună cu soția sa: unul dintre ele este o moștenire, două le-a cumpărat în 2021 și unul în 2011.  Acesta încasează anual 138.621 de lei, din indemnizația de consilier general și din salariul pe care îl primește de la Asociația de Gestionare a Deșeurilor Ilfov.

Unul dintre contracandidații săi la Primăria Sectorului 5, Marian Vanghelie, a afirmat recent că Vigheciu este informator al serviciului secret al Ministerului de Interne, fostul „Doi și un sfert”.

„Este informator, o să vină dovada în următoarea perioadă, eu și am dovada, nu e cum sunt denunțătorii pentru un singur caz, e turnător, a băgat niște romi la pușcărie, el culege informații pe care le dă mai departe”, a spus Vanghelie, citat de inPolitics.ro.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.