Plângere la DIICOT împotriva lui Piedone și a clanului acestuia din Primăria Sectorului 5, pentru constituire de grup infracțional organizat


Plângere la DIICOT împotriva lui Piedone și a clanului acestuia din Primăria Sectorului 5, pentru constituire de grup infracțional organizat

USR a anunțat, joi, că a depus plângere la DIICOT împotriva primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și „a clanului cu care a capturat Primăria Sector 5 și instituțiile din subordine”, acuzațiile formulate fiind de grup infracțional organizat.

„În jurul lui Cristian Popescu Piedone există zeci de rude și membri de partid care au ocupat sau ocupă funcții publice de conducere.

Copii, soacră, ginere, nepoți, verișor, șofer, fiul șoferului, cumnatul fiului, șefa fiicei, condamnați penal, interlopi, concubina unui nepot, mama concubinei, angajați care s-au mutat alături de Piedone când acesta a schimbat Primăria Sector 4 cu Primăria Sector 5.

Toți fac parte din mașinăria lui Piedone, candidatul PUSL la Primăria București, așa cum a dezvăluit presa. O frăție care împarte sau deține sute de milioane de lei – averi fabuloase și contracte publice. Nu putem lăsa investigațiile jurnalistice să rămână fără efecte. 

Avocatul Alexandru Dimitriu, candidat Dreapta Unită la Primăria Sector 5, a depus plângere pentru grup infracțional organizat împotriva caracatiței lui Piedone”, arată USR pe pagina sa oficială de Facebook. 

Plângerea lui Dimitriu are la bază o serie de dezvăluiri de presă față  de care organele de anchetă nu au avut până la data redactării prezentului material nicio reacție.

PODUL a scris AICI că serie de investigații de presă au dezvăluit periodic încrengătura de interese, relații, cumetrii, cârdășii și prietenii, unele dintre ele chiar aducătoare de moarte, instalată la Sectorul 5 odată cu alegerea lui Cristian Popescu Piedone în funcția de primar. 

Practic, Piedone a pășit fără emoție pe drumul bătătorit de predecesori (megacoruptul Marian Vanghelie și Daniel Florea, un mare risipitor de bani publici, ajuns acum în ograda AUR a lui George Simion). Și a decis să mențină tradiția raptului din banul public, înveselindu-și însă mandatul cu filmări în care se prezintă ca un primar intransigent. Teatru și circ ieftin pentru electorat. Realitatea din Primărie, aparatul administrativ la care s-au mufat rude și acoliți de cursă lungă, e însă total diferită de filmările gospodărești propagandistice la care recurge periodic Popescu Piedone, colaborator apropiat al securistului Dan Voiculescu.

Aparatul de specialitate al primarului a fost suplimentat cu nu mai puţin de 162 de posturi, în urma unei şedinţe de Consiliu Local din 17 decembrie 2020, la mai puţin de două luni de când Piedone preluase postul de primar, scria Libertatea în 2021.

Piedone le-a răspuns atunci reporterilor că niciuna dintre persoanele angajate în Primăria Sectorului 5 nu au fost aduse în instituţie cu încălcarea legii, însă a refuzat să dea explicaţii cu privire la criteriile în funcţie de care au fost angajate sau ce recomandă această armată dubioasă să ocupe posturi-cheie în primăria de sector.

Libertatea a identificat, printre cele 162 de persoane, rude și vechi colaboratori de-ai lui Piedone, arătând și ce îi „califică” pe aceștia pentru funcții publice importante și generos remunerate.

Printre ei, actualul viceprimar al Sectorul 5 Mircea Horațiu Nicolaidis, un personaj mai mult decât controversat cu care Piedone a colaborat ani mulți și la Primăria Sectorul 4. 

Ambii au fost implicați, în anul de dinainte de Colectiv, într-un scandal cel puțin la fel de mare ca și „căminele groazei” din Voluntari. DETALII AICI

Într-un articol recent, intitulat „Caracatița lui Piedone”, G4Media.ro, arată că nu mai puțin de 46 de rude, interpuși, interlopi și oameni de încredere de-ai lui Piedone împart funcții publice, salarii de mii de euro, influență politică, averi fabuloase și contracte de la Stat. Detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.