Noi momente dramatice la procesul lui Vlad Pascu: tatăl Robertei a amenințat că își va face singur dreptate, după victoria repurtată de șoferul drogat! Instanța a decis că acesta va fi judecat pentru ucidere din culpă, respingând solicitarea părinților victimelor


Noi momente dramatice la procesul lui Vlad Pascu: tatăl Robertei a amenințat că își va face singur dreptate, după victoria repurtată de șoferul drogat! Instanța a decis că acesta va fi judecat pentru ucidere din culpă, respingând solicitarea părinților victimelor

Judecătoria Mangalia a respins, joi, cererea familiilor victimelor de schimbare a încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat, ca fiind neîntemeiată, în cazul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut, în luna august, a accidentat mortal doi tineri şi a rănit alţi trei, în localitatea 2 Mai, transmite agerpres.ro.

Potrivit avocatului Adrian Cuculis, solicitarea de schimbare a încadrării juridice a faptei a fost respinsă după circa o oră de dezbateri.

Cu o zi înainte, miercuri, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia de strămutare a procesului în care este judecat Pascu.

Tatăl lui Sebastian, unul dintre tinerii morţi în accidentul rutier, îşi exprimase speranţa, la intrarea în sala de judecată, la termenul de joi al procesului, ca judecătorul să schimbe încadrarea juridică a faptei, iar Pascu "să plătească prin pedeapsă" pentru ceea ce a făcut.

Ulterior, tatăl Robertei – tânăra ucisă de șoferul drogat care are toate șansele să scape astfel cu o pedeapsă de doar câțiva ani - a ieşit din sala de judecată, trântind uşa. „Să vă fie ruşine!", a răbufnit el referindu-se la faptul că avocaţii lui Vlad Pascu au adus în discuţie faptul că victimele circula neregulamentar.

„Le-am spus foarte clar: Să vă fie ruşine! Ei trebuie să înţeleagă ce le-am spus eu. Eu nu jignesc decât ceea ce trebuie. Luaţi aminte ce vă spune Dragomir Cătălin acum. De judecat, el nu va fi judecat aici. Judecata eu o voi face şi îmi asum ce vă spun", a mai afirmat tatăl Robertei, în vreme ce tatăl lui Sebastian a criticat justiția, afirmând că nu mai are încredere în justiție. Mamei lui Sebastian i s-a făcut rău în sala de judecată în momentul în care judecătoarea a vorbit despre momentul accidentului.

Pe 11 octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au anunţat că inculpatul Vlad Pascu, din Bucureşti, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

"În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului", au transmis la acea dată procurorii.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.