Directorul FSB afirmă că Ucraina, SUA și Marea Britanie se află în spatele atacului terorist de la Moscova. Principalul vizat de răzbunarea Rusiei va fi generalul ucrainean Kirilo Budanov


Directorul FSB afirmă că Ucraina, SUA și Marea Britanie se află în spatele atacului terorist de la Moscova. Principalul vizat de răzbunarea Rusiei va fi generalul ucrainean Kirilo Budanov

Ucraina a antrenat militanți în Orientul Mijlociu, a afirmat directorul FSB, Alexander Bortnikov, într-o declarație oferită mai multor propagandiști ruși. Anterior, tot în cursul zilei de marți, la întrebarea cine este de vină pentru atacul de la Crocus City Hall, și șeful Consiliului de Securitate al Rusiei, teroristul KGB Nikolai Patrușev, acolitul de cursă lungă al lui Putin, a răspuns rânjind hâd: „Bineînțeles, Ucraina!".

Potrivit lui Bortnikov, atacul terorist de la Crocus City Hall a fost pregătit de islamiști radicali și asistat de serviciile de securitate ucrainene. 

Cu toate acestea, fesebistul șef a precizat că persoanele din spatele atacului nu au fost identificate încă, dar că Ucraina a acționat împreună cu SUA și Marea Britanie, întrucât serviciul de securitate are unele indicii care ar arăta implicarea celor trei state în masacrul din 22 martie.

Bortnikov a mai susținut că Serviciul de Securitate al Ucrainei trebuie etichetat drept organizație teroristă. De asemenea, l-a numit pe șeful serviciilor secrete militare ucrainene Kirilo Budanov „o țintă legitimă pentru forțele armate ruse" (nimic nou, așa era considerat și până la masacrul din 22 martie).

La întrebarea propagandiștilor de ce Budanov mai este în viață, șeful organizației criminale FSB a răspuns: „Avem asta în vedere ".

La rândul său, procurorul general al Rusiei, Igor Krasnov, a declarat că atacul terorist de la "Crocus" și bombardarea regiunilor rusești de către Ucraina au un scop comun „să intimideze oamenii, să distrugă unitatea poporului nostru", transmite Novaya Gazeta Europe.  „De aceea, cea mai importantă sarcină pentru Rusia rămâne atingerea obiectivelor operațiunii militare speciale", a conchis Krasnov.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.