Ticăloșie a autorităților la Constanța! Jandarmii i-au dirijat pe șoferii protestatari pe contrasens pentru a fi apoi opriți de polițiști și lăsați fără permis auto. Transportatorii acuză că li s-a întins „o cursă”


Ticăloșie a autorităților la Constanța! Jandarmii i-au dirijat pe șoferii protestatari pe contrasens pentru a fi apoi opriți de polițiști și lăsați fără permis auto. Transportatorii acuză că li s-a întins „o cursă”

Zeci de şoferi care se îndreptau către protestul desfăşurat la unele dintre intrările în Portul Constanţa au rămas, în noaptea de marţi spre miercuri, fără permisele de conducere, ei susţinând că un echipaj de jandarmi le-ar fi întins "o cursă", scrie agerpres.ro.

Oamenii au reclamat, în reţele de socializare, că ar fi fost dirijaţi de jandarmi să meargă pe contrasens, pe banda de urgenţă a autostrăzii A4, ulterior fiind opriţi de poliţişti şi sancţionaţi.

Reamintim în acest context comunicatul dat publicității de Sindicatul Europol în urmă cu două zile care reclama faptul că polițiștii sunt obligați de superiorii conectați politic să acționeze împotriva protestatarilor. PODUL a scris pe larg AICI despre abuzurile evidențiate de Europol care le cerea, totodată, polițiștilor să nu se conformeze ordinelor ilegale. 

Protestele fermierilor şi transportatorilor au continuat marţi seară, la Constanţa, pentru a patra zi consecutiv, aceştia blocând unele dintre căile de acces în Portul Constanţa Sud - Agigea. VIDEO la finalul textului

Conform protestatarilor, miercuri după-amiază intenţionează să continue acţiunea revendicativă în faţa sediului Prefecturii Constanţa, iar seara la porțile de intrare în port. 

Fermieri şi transportatori cu zeci de camioane şi autoturisme au blocat, luni seară, unele dintre porţile de intrare în Portul Constanţa Sud - Agigea, pe reţelele sociale lansându-se un apel ca numărul acestora să crească.

Anterior, ample proteste au avut loc la Constanţa în serile de sâmbătă şi duminică, fiind paralizat traficul rutier pe şoseaua de centură a municipiului, respectiv bulevardul către ieşirea din oraş spre sudul litoralului.

Europarlamentarul Vlad Gheorghe le-a promis protestatarilor pașnici hărțuiți sau blocați de autorități asistență juridică gratuită pentru a-și contesta amenzile sau orice alete sancțiuni primite din partea autorităților în instanță. 

„Vă ajut juridic, vă ajut să contestați amenzile. Vă ajut cu orice fel de abuzuri ale autorităților. Dacă vă amenință cu dosare penale găsim soluții, important e să rămâneți pașnici și să respectați legea”, afirmă politicianul într-o filmare pe pagina sa oficială de Facebook. 


CITEȘTE ȘI: Un fermier detaliază cu cifre exacte problemele și complicațiile din agricultură, învinovățind mai ales Rusia și șefii politici de la București pentru prezentul haos. Analiză

Un sindicat din Poliție lansează acuzații grave la adresa ministrului Predoiu și a șefilor obedienți din Poliție: „Sunt create premisele unui nou 10 august!” / „Da, ne-au pus politicienii să fugărim fermierii și transportatorii. Să le blocăm accesul pe drumurile publice”

Filmarea realizată seara trecută de Ziua de Constanța:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.