Giorgia Meloni îi pune la punct pe detractorii Ucrainei: "Dacă am fi făcut ceea ce au sugerat, am fi avut un război mai aproape de casele noastre!"


Giorgia Meloni îi pune la punct pe detractorii Ucrainei: "Dacă am fi făcut ceea ce au sugerat, am fi avut un război mai aproape de casele noastre!"

Doar livrările continue de arme către Ucraina din partea partenerilor occidentali vor asigura echilibrul pe câmpul de luptă, a subliniat prim-ministra conservatoare italiană Giorgia Meloni, care a reliefat totodată că neacordarea de sprijin forțelor Kyivului ar fi dus la un război extins pe teritoriul Europei. 

Redăm declarațiile relevante făcute de Giorgia Meloni pe parcursul unei conferințe de presă:

- Singura posibilitate pe care o are Ucraina de a ajunge la vreo soluție diplomatică este menținerea unui echilibru între forțele armate pe câmpul de luptă.

- Pentru Ucraina, contrar părerii celor care spun că nu ar trebui să trimitem arme acolo pentru că asta va duce la escaladare, eu cred că totul merge exact în sensul opus. 

- Dacă am fi făcut ceea ce au sugerat cei care spun că nu ar trebui să sprijinim Ucraina, nu am fi avut pace, ci o invazie, un război mai aproape de casele noastre.

Declarațiile Giorgiei Meloni vin, printre altele, în contextul în care Italia a preluat, la începutul lunii ianuarie, președinția rotativă a G7, forum internațional care include Statele Unite, Canada, Japonia, Germania, Franța, Marea Britanie și Italia. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.