VIDEO. George Simion compară violențele sale din Parlament cu gestul lui Iisus Hristos de a-i goni pe negustori din Templu / „Nu regret absolut nimic și n-am lovit-o, n-am agresat-o, nu ne-am întâlnit noaptea!” / Nunțiatura Apostolică de la București dezvăluie că liderul AUR a intrat la Papă deghizat în colindător


VIDEO. George Simion compară violențele sale din Parlament cu gestul lui Iisus Hristos de a-i goni pe negustori din Templu / „Nu regret absolut nimic și n-am lovit-o, n-am agresat-o, nu ne-am întâlnit noaptea!” / Nunțiatura Apostolică de la București dezvăluie că liderul AUR a intrat la Papă deghizat în colindător

Într-o filmare intitulată „adevărul despre scroafa PSD”, liderul AUR face, pe pagina sa de Facebook, o comparație foarte aproape de blasfemie, după rigorile religioase, afirmând că gesturile sale violente (fizic sau verbal) din Parlamentul României sunt comparabile cu momentul evanghelic de furie al Mântuitorului Iisus Hristos care alungă negustorii din Templu, acuzându-i că au transformat casa Domnului în „peșteră de tâlhari”. 

Și ca dovadă că a „pătruns adânc” spiritul creștinismului care îndeamnă la iertare, toleranță și smerenie, considerând mândria păcat de moarte (spirituală), George Simion afirmă că nu are de ce să-și ceară iertare pentru că nu a greșit cu nimic, în ciuda spectacolului monstruos oferit publicului. Detalii mai jos.

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, Cristian Tudor Popescu publică răspunsul Monsignorului Tuomo T. Vimpari, reprezentantul Nunțiaturii Apostolice de la București, care afirmă că Simion nu a fost „primit de Papa într-o audiență privată”, așa cum susținuse liderul AUR: „Doresc să fie foarte clar că Papa Francisc nu l-a primit pe dl George Simion, și nici pe vreun alt politician, într-o Audiență privată. Se pare că a participat la o audiență cu un grup de italieni care promovau concertul de Crăciun în Vatican. În acel moment, Sanctitatea Sa era cu siguranță în necunoștință de cauză în ce privește participanții din grup”.

George Simion despre bâlciul cu Șoșoacă și nu numai din Parlament: „Când injustiția devine lege, rezistența devine datorie. N-am zis-o io, a zis-o un mare președinte. Ce vreți? Să acceptăm ce s-a întâmplat cu profesorii, că pentru asta am protestat? Să avem liniște și civilizație în Parlamentul României? Am avut  liniște și civilizație de 33 de ani și uite ne a adus chestia asta. Iisus când a intrat în Templu și a văzut ce se întâmplă acolo, toate chioșcurile, toate tarabele, a pus mâna și a dărâmat taraba. Asta avea și noi de făcut cu chioșcurile regimului Ciolacu. Au trimis-o pe Șoșoacă, pur și simplu ca o unealtă, să ne strice protestul cum o face de doi ani de zile și acum, marea avocată a scris o plângere de te doare mintea, cu picioarele. A depus-o împotriva mea că am șantajat-o, că am agresat-o sexual, am lovit-o. 

N-am lovit-o nici cu palma, nici nu pumnul, se poate vedea clar. Ea face ce face de doi ani: atacă AUR, nu atacă PSD, PNL, nu atacă sistemul. Are o singură grijă, o singură preocupare. Eu am încercat s-o ocolesc, să-mi văd de protestul meu, dar când nu s-a putut… trebuie pus piciorul în prag. Nu regret absolut nimic din ziua de ieri și n-a lovit-o, n-a agresat-o…nu cred că e un bărbat sănătos la cap care s-o vrea s-o agreseze…nu ne-am întâlnit noaptea, nu ne-am întâlnit la Viena, nu vreau să am de-a face cu ea, am încercat s-o protejez, dar toate au un sfârșit. Ea mă agresa. Nu o să se întâmple nimica cu așa-zisa plângere, e o altă unealtă și o altă slugă a PSD-ului. Dar sistemul ăsta trebuie bătut și o să fie bătut, iar tarabele lor răsturnate în 2024”. VIDEO la finalul textului

„Și intrând El în Ierusalim, toată cetatea s-a cutremurat, zicând: Cine este Acesta? Iar mulțimile răspundeau: Acesta este Iisus, proorocul din Nazaretul Galileii. Și a intrat Iisus în templu și a alungat pe toți cei ce vindeau și cumpărau în templu și a răsturnat mesele schimbătorilor de bani și scaunele celor care vindeau porumbei. Și a zis lor: Scris este: „Casa Mea, casă de rugăciune se va chema, iar voi o faceți peșteră de tâlhari!” (Matei 21, 10-13)

În Sfânta Evanghelie nu poți crede însă pe sărite și în ce te avantajează pe moment (decât dacă ești fariseu și doar te folosești de credință pentru a-ți atinge un scop, neintenționând să fac din ea, în realitate, un scop în sine). Iisus Hristos nu a fost nici pe departe un violent. A fost ferm în atitudinea sa, dar a dovedit o iertare și o toleranță pe care omenirea nu o mai cunoscuse până în acel moment, apropiindu-și defavorizații marginalii disprețuiți profund de societatea acelor vremuri. În plus, Apostolul Pavel a atras atenția că furia este de la diavol, iar credinciosul să nu lase soarele să apună peste mânia sa (Efeseni 4, 26).

„25 Aşadar, lăsaţi-vă de minciună şi fiecare să spună semenului său adevărul[a], pentru că suntem mădulare unii altora. 26 Mâniaţi-vă şi nu păcătuiţi! [b] Nu lăsaţi să apună soarele peste mânia voastră! 27 Nu daţi ocazie diavolului[c]! 28 Cel care a furat, să nu mai fure, ci mai degrabă să lucreze, ca să-şi câştige existenţa în mod cinstit şi să-l poată ajuta pe cel ce este în nevoie. 29 Să nu vă iasă din gură nici un cuvânt stricat, ci numai ceea ce este folositor pentru zidire, după cum este nevoie, ca să dea har celor care-l aud. 30 Să nu-L întristaţi pe Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, prin Care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării! 31 Orice amărăciune, mânie, furie, ţipăt şi blasfemie şi orice răutate să piară dintre voi!” (Efeseni 4:25-31)

Nu mai e însă așa mult până când George Simion să ne spună cu infatuarea beatleșilor că este mai popular,în România, decât Iisus Hristos: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.