Infractorul Cătălin Cherecheș avea buletin de Italia și mii de euro asupra sa când a fost reținut de polițiștii germani. Ministrul Predoiu nu știe de ce primarul fugar avea dâre de sânge pe față


Infractorul Cătălin Cherecheș avea buletin de Italia și mii de euro asupra sa când a fost reținut de polițiștii germani. Ministrul Predoiu nu știe de ce primarul fugar avea dâre de sânge pe față

Surse judiciare au dezvăluit că primarul infractor Cătălin Cherecheș, prins marți seară de polițiștii germani în orașul bavarez Augsburg, avea asupra sa, în momentul reținerii, un act de identitate italian, emis pe numele său, un telefon cu taste și peste 3000 de euro în numerar.

Mașina care rulase cu 200 de kilometri la oră pe autostrăzile din Germania era condusă de o mătușa de ale lui Chereches, automobilul fiind un Mercedes Benz C Klasse AMG, înmatriculat în Neu-Ulm, un oraș din districtul Neu-Ulm, regiunea administrativă Șvabia, landul Bavaria.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat miercuri că rănile sângerânde pe care le avea la nivelul feței Cherecheș par a fi „o vătămare dobândită în cursul încercării de a scăpa de legitimare”. 

Ministrul a precizat, însă, că nu are la acest moment mai multe detalii despre momentul prinderii lui Cherecheș, iar „informațiile vor fi date publicității de către Poliție”.

„Pare că a fost o vătămare în cursul încercării de a scăpa de legitimare. Nu știu exact în acest moment, nu vreau să comentez. Informațiile vor fi date publicității de către Poliție. Nu știu exact ce s-a întâmplat. Nu văd de ce ar fi o problemă a Poliției Române și a Poliției Germane. Dacă omul a fugit, s-a lovit. Nu văd ce vină au polițiștii.

Nu știu dacă apar astfel de leziuni în momentul opunerii rezistenței. Nu știm în acest moment. Am aflat și eu aseară, eram în deplasare. Vom afla în cursul zilei informații mai detaliate. Sunt proceduri care se fac, nu vreau să mă hazardez. Nu vreau ă mă pronunț pentru că sunt mai multe instituții implicate, inclusiv străine”, a declarat ministrul Cătălin Predoiu.

El a precizat că nu poate oferi un interval de timp în care Cătălin Cherecheș să fie returnat României pentru a fi încarcerat, dar a subliniat că sunt în desfășurare toate procedurile legale pentru a fi extrădat.

Context. Cherecheș ar fi încercat să fugă din Germania în Italia, alături de o mătușă, într-o mașină care rula cu aproximativ 200 de km la oră. Cei doi au ajuns la o gară și încercau să scape de mașină, eventual, să ia un taxi.

Cherecheș a fugit din țară vineri, cu câteva ore înainte de a fi condamnat, folosind actele unei rude care locuieşte într-un stat din Europa, a anunțat sâmbătă chestorul de poliţie Victor Ştefan Ivașcu, şeful Poliţiei de Frontieră.

Edilul a ieșit din țară prin Vama Petea vineri la ora 7:49, cu un taxi. Cherecheș se afla pe locul din dreapta şoferului, a precizat Ivașcu. Șeful Poliţiei de Frontieră a declarat că primarul din Baia Mare semăna cu ruda ale cărei acte le-a folosit. 

Ulterior, șeful Poliției de Frontieră, Victor Ștefan Ivașcu, a fost demis din funcție, ca urmare a fugii lui Cherecheș.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv, vineri, la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia Curţii de Apel Cluj e aceeași cu sentința pronunțată în primă instanță de Tribunalul Cluj, în februarie 2022. Mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.