Elon Musk, în relații tot mai strânse și mai duioase cu tiranii planetei


Elon Musk, în relații tot mai strânse și mai duioase cu tiranii planetei

Președintele Chinei, Xi Jinping, i-a spus șefului miliardar de la Tesla, Elon Musk, că susține dezvoltarea automobilelor electrice  în China, potrivit unei declarații publicate joi pe contul Weibo al producătorului auto. Musk și-a exprimat recunoștința și a lăudat dezvoltarea rapidă a sectorului vehiculelor cu energie nouă din China, potrivit declarației menționate mai sus. 

Mai mult, Musk a postat, pe contul său de Twitter (în prezent cunoscut drept „X”), o poză în care strânge mâna, cu vădită plăcere, dictatorului de la Beijing, alături de mesajul  „May there be prosperity for all” (Să fie bunăstare pentru toată lumea”). 

Postarea a stârnit un val de ironii și critici, cel mai apreciat fiind comentariul ironic: „X va fi redenumită Xi”. Vezi captură mai jos.

Cei doi s-au întâlnit pe 15 noiembrie în San Francisco, unde a avut loc summitul pentru Cooperarea Economică Asia-Pacific (APEC). în cadrul căruia Xi Jinping a avut o întâlnire de patru ore și cu președintele Joe Biden, întâlnire menită să detensioneze relațiile Statele Unite-China, deosebit de tensionate în ultimii ani.

Dincolo de ironiile recente și repetate la adresa liderului ucrainean Volodimir Zelenski, Musk a opinat și că Ucraina ar putea să pună capăt războiului acceptând pierderile teritoriale în favoarea Rusiei.

Potrivit publicației EU Reporter, cu sediul la Bruxelles, miliardarul de la Tesla ar putea lua cuvântul la conferința internațională privind inteligența artificială, care va avea loc în perioada 22-24 noiembrie la Moscova.

CITIȚI ȘI: EUReporter: Elon Musk va participa ca speaker la o conferință rusească

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.