Robert Sighiartău cere PNL să se trezească din letargie și să scoată urgent PSD de la guvernare. „Este dorința electoratului liberal” pentru că social-democrații se războiesc cu oamenii harnici care muncesc cinstit în România


Robert Sighiartău cere PNL să se trezească din letargie și să scoată urgent PSD de la guvernare. „Este dorința electoratului liberal” pentru că social-democrații se războiesc cu oamenii harnici care muncesc cinstit în România

Vicepreședintele PNL Robert Sighiartău afirmă, într-o declarație pentru RFI, că ruperea coaliției cu PSD este „dorința electoratului”  liberal, scoaterea social-democraților de la guvernare fiind mai mult decât obligatorie pentru că „diferențele de viziune, identitare, economice față de PSD sunt din ce în ce mai mari”. 

Mai mult, afirmă Sighiartău, premierul Marcel Ciolacu a devenit adversarul electoratului liberal și chiar al PNL din momentul în care a început să amenințe întreprinzătorii din mediul privat, „electoratul harnic, oamenii care muncesc în România”.

„Noi nu putem intra în acest joc de imagine al PSD-ului și al lui Marcel Ciolacu, el dorind să candideze la funcția de președinte al României, având niște promisiuni care să nu aibă la bază cifre destul de clare. Domnul Boloș sigur că el a acceptat politic, dar încă discutând cu el și nu numai, cu specialiștii din Finanțe, vă spun foarte clar că proiecția bugetară pe anul viitor nu arată deloc bine, cu atât mai mult cu cât avem o creștere economică de doar 0,2% în ultimul trimestru, deci lucrurile stau foarte prost. E clar că va trebui să facem ceva, pentru că diferențele de viziune, identitare, economice față de PSD sunt din ce în ce mai mari. Din punctul meu de vedere, așa cum au intrat pe ușa din dos cei de la PSD, în această alianță cu PNL au fost aduși de către unii din PNL pe ușa din dos, așa va trebui să-i dăm afară și să încercăm să avem o majoritate care este responsabilă în ceea ce privește resursele financiare ale României, pentru că vremurile economice nu sunt deloc bune”, a precizat Sighiartău. 

El precizează că ruperea coaliției PSD-PNL „este dorința electoratului PNL. Noi am făcut niște studii în ultimele trei luni de zile la nivel național cu privire la această alianță cu PSD-ul. Peste 70% din electoratul liberal de dreapta din România spun că această alianță nu aduce nimic bun pentru România. Asta a fost și schimbarea de opinie a conducerii la Sinaia, pentru că și-au dat seama că au fost pe contrasens timp de șase luni (...). E clar că Ciolacu a devenit adversarul electoratului liberal, dacă vă uitați la toate măsurile, pentru că toate amenințările acelea legate de vin după voi, vă iau banii sunt de fapt pentru electoratul care muncește, electoratul harnic, oamenii care muncesc în România, mediul privat (...). E clar că va trebui să luăm o decizie și să scoatem PSD-ul de la guvernare”. 

Întrebat ce împiedică PNL să rupă pur și simplu coaliția cu PSD, să iasă de la guvernare, eventual printr-o moțiune de cenzură împotriva guvernului Ciolacu, Sighiartău spune că „unii (liberali) n-au înțeles încă nemulțumirea gravă care există în rândul electoratului PNL și nu-și dau seama de acest val de nemulțumire, care din păcate, va fi fatal pentru PNL, dacă nu se schimbă ceva la primele alegeri, la europarlamentare. Eu ce pot să fac este să conving conducerea partidului din acest moment să facă cât mai repede acest pas, ca să putem intra într-o normalitate și într-o împăcare cu electoratul nostru (...). PNL trebuie să se trezească din această amorțire, letargie, cu PSD-ul și să facă ce trebuie”. Mai multe detalii AICI

Robert Sighiartău s-a numărat printre cei câțiva membri ai PNL care au votat împotriva unei alianțe guvernamentale cu PSD în toamna lui 2021.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.