Marcel Ciolacu îl învață pe Rareș Bogdan cum trebuie procedat când te vede poporul cu ceas de 30.000 de euro. Premierul îi aruncă cuvinte de ocară colegului de coaliție care spusese că guvernarea alături de PSD devine „insuportabilă”


Marcel Ciolacu îl învață pe Rareș Bogdan cum trebuie procedat când te vede poporul cu ceas de 30.000 de euro. Premierul îi aruncă cuvinte de ocară colegului de coaliție care spusese că guvernarea alături de PSD devine „insuportabilă”

Invitat de obedientul Mihai Gâdea în renumita emisiune de propagandă și dezinformare „Sinteza Zilei”, premierul Marcel Ciolacu, fost coleg de vânătoare cu teroristul Omar Hayssam care vrea acum să iasă din pușcărie și fost vâslaș în barca infractorului Liviu Dragnea, a comentat caustic declarațiile europarlamentarului Rareș Bogdan referitoare la traiul imposibil alături de PSD, dar și apariția acestuia, la piață, printre legături de pătrunjel și funii de usturoi, cu un ceas ultraluxos, evaluat la minim 30.000 de euro.

Premierul l-a calificat drept „iresponsabil" și "mitocan" pe Rareș Bogdan, explicând că a vrut să dinamiteze Coaliția pentru a nu se mai discuta că s-a dus să cumpere pătrunjel cu un ceas de 30.000 de euro la mână.

„Nu se rupe nicio coaliție și nu cade niciun guvern. Dacă se rupe coaliția, vă spun foarte clar – înseamnă că acest proiect politic pe care l-am acceptat și eu, l-au acceptat și colegii mei într-un moment dificil al României. Nu uităm ce era acum 2 ani de zile, când, într-o discuție bărbătească între mine și președintele PNL Nicolae Ciucă, categoric, dacă cineva va ieși din această coaliție, eu îmi voi duce mandatul la Cotroceni. Fără nicio reținere. Categoric (demisionez, dacă PNL iese din coaliție – n.red.). Noi am stat în ședința de coaliție de luni aproape 5 ore și am luat mai multe probleme guvernamentale în discuție, deoarece trebuie o decizie a coaliției și e și normal așa. Eu nu vă ascund că multe dintre problemele care se ivesc la Guvern nu le discut cu președintele Nicolae Ciucă, dar e normal să ne întâlnim”, a precizat Ciolacu.

„Când ieși în spațiul public după câteva ore (în urma ședinței coaliției de luni -n.r.), încercând să acoperi un gest nefericit, să mergi la piață cu un ceas de 30.000 de euro la mână să cumperi pătrunjel, normal că românul se revoltă. În loc să ieși și să explici: `dom`le, l-am primit cadou de la soție, mă întreține soția și mi-a dat cadou ceasul. Mi-a dat socrul meu, la nuntă`... Presupun că era mult mai corect. Să dinamitezi o coaliție numai cu știri false ca să acoperi știrea despre tine, înseamnă că ești... domnul Rareș Bogdan nu-i un om prost. Înseamnă că ești iresponsabil. Înseamnă că ești mitocan”, i-a spus mai Ciolacu lui Gâdea.

Marți seara, Rareș Bogdan a vorbit la Digi24 despre ruperea coaliției, în cazul în care anul viitor vor crește taxele și impozitele.

„Astăzi trebuie să îi păzim, să nu bage mâinile şi mai mult în bugetele companiilor private şi în buzunarele românilor. Sincer, sunt unul dintre cei care regretă profund că nu am încercat să facem o coaliţie de dreapta şi oricând vom avea posibilitatea să o facem de dreapta, vom încerca asta. Ultimele săptămâni mi-au arătat că nu pot avea încredere în PSD. Devine din ce în ce mai insuportabil să stăm cu ei. O singură propunere de mărire de impozit sau de taxă va duce la ruperea Coaliţiei”, a declarat Rareş Bogdan.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.