Cum își bate joc falimentara TAROM de clienți, în vreme ce pe unii politicieni îi tratează preferențial. Pasageri obosiți cu copii mici au fost blocați în avion pe pistă, privind cu stupefacție cum europarlamentarii Maria Grapini, Mihai Tudose și Vlad Nistor erau transportați singuri într-un autobuz gol


Cum își bate joc falimentara TAROM de clienți, în vreme ce pe unii politicieni îi tratează preferențial. Pasageri obosiți cu copii mici au fost blocați în avion pe pistă, privind cu stupefacție cum europarlamentarii Maria Grapini, Mihai Tudose și Vlad Nistor erau transportați singuri într-un autobuz gol

Lucian Pârvoiu, prezentator și senior jurnalist la TVR, relatează experiența oribilă prin care a trecut recent, alături de alți pasageri, odată ce aeronava TAROM (companie de stat falimentară și sursă permanentă de sinecuri politice) cu care a revenit de la Bruxelles a aterizat pe aeroportul Otopeni. În vreme ce zeci de pasageri, unii cu copii mici, au fost lăsați să aștepte în aeronavă pe pistă, un autobuz gol i-a transferat de la avion la aerogară doar pe europarlamentarii Maria Grapini, Mihai Tudose și Vlad Nistor (PNL), în condițiile în care unii dintre călători aveau trenuri sau autobuze de prins spre alte localități și nu au mai reușit să ajungă la timp, cursa având și mai bine de oră întârziere.

Nimeni din partea companiei nu și-a cerut scuze pentru situația creată, iar europarlamentarii etichetați de Lucian Pârvoiu în relatarea sa de pe Facebook au prefera să ignore postarea.

Vă reamintim că în toamna lui 2019, când s-a votat moțiunea împotriva guvernului condus de Viorica Dăncilă, un scandal cu iz penal viza compania Tarom a cărei directoare la acel moment oprise zborurile aeronavelor cu parlamentari ai opoziției din teritoriu, din ordinul ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, pentru a împiedica prezența acestora la Parlament. Deși corpul de control al primului ministru a descoperit grave nereguli, nu este clar cum s-a soluționat această speță, în afara unei amenzi de 20.000 de euro primite de compania falimentară. Ultimele informații de presă pe această temă arată că guvernul, condus la acel moment de Ludovic Orban, ar fi trimis concluziile anchetei la DNA.

Relatarea jurnalistului Lucian Pârvoiu

„ȚARA SPECIALILOR

Ne revoltăm că austriecii și alții își bat joc de noi, dar trecem prea ușor cu vederea când semeni de-ai noștri se comportă astfel cu noi.

Am fost cu treabă la Bruxelles și am făcut greșeala de a ne întoarce cu bătaia de joc numită TAROM. 

Zborul RO374, efectuat cu bătrâna aeronavă inscripționată "Brăila", care în orice țară normală ar trebui dată la casat, a plecat cu deja tradițională întârziere de o oră. 

La bordul său, pe lângă popor neimportant, la clasa business zboară doamna Maria Grapini Europarlamentar domnul Vlad Nistor și dânsul europarlamentar, și fostul premier Mihai Tudose, de asemenea deputat european. 

Când am ajuns în sfârșit la București, mult după miezul nopții, cu nervii întinși la maxim, cu călători care au pierdut autocare sau trenuri spre provincie, cu copii mici plângând, în loc să ajute la ieșirea rapidă a tuturor acestor oameni, personalul neprofesionist al aeronavei ne-a oprit pe toți de la a urca în autobuzul (nu mai spun că nu au tras aeronava la burduf) care să ne ducă în terminal, pe motiv că protocolul impune ca doamna Grapini și iluștrii săi colegi să se deplaseze într-un autobuz GOL, nederanjați de muritorii de rând! 

Eu îi cunosc pe toți acești oameni și nu cred că își doresc astfel de tratament imperial, e vorba doar de slugărnicia Taromului pentru șefime. Asta în timp ce un avion plin cu oameni nervoși așteaptă să se plimbe doamna Grapini cu autobuzul gol prin aeroport. Chiar îi provoc pe europarlamentari să ne spună cum se raportează la acesta slugărnicie a Tarom față de ei și dacă nu o aprobă, ce se poate face pentru a nu mai exista astfel de cetățeni SPECIALI.

Nu numai că nu și-a cerut scuze pentru situația creată, pentru întârziere, ci mai mult, doamna care coordona se pare cabina a refuzat să își decline identitatea, deși e o uzanță ca personalul însoțitor de zbor să poarte o insignă cu numele. Ei bine, această doamnă mi-a spus că legitimația sa este internă, deci, prin urmare, identitatea sa e secretizată pentru cei de care își bate joc, clienții Tarom. 

Ei bine, eu oricum nu mai am de gând să calc în vreo aeronavă Tarom, dar îi avertizez pe cei care vor mai zbura cu ei să se aștepte la orice. Dincolo de calitatea proastă a serviciilor (au renunțat să mai servească și acel amărât de pahar de plastic cu apă), avioanele Tarom sunt pe cale să se dezintegreze: pernele scaunelor pleacă de pe locul lor, măsuțele atârnă în gol, chederele de la ușile de la baie sunt smulse, iar televizoarele cu TUB CATODIC (!!! în 2023 mai există, da !!!) afișează datele de zbor aiurea. 

Când mă gândesc că unii au avut ideea creață sa facem chetă sa salvăm TAROM, că să se plimbe doamna Grapini și cu alți SPECIALI mă apucă nervii.

P.S. 1 În aeronavă se aflau și câțiva oameni de cultură, printre care l-am recunoscut pe prozatorul Nicolae Prelipceanu. Dânsul a stat pe ultimul rând al avionului și nu s-a bucurat de favorurile personalului Tarom, slugarnic doar cu politicienii vremelnici care le păstrează posturile călduțe într-o companie care în orice ecosistem economic real ar da faliment. 

P.S. 2 Și, ca bătaia de joc să fie completă, la ieșire i s-a alăturat Taromului și Poliţia de Frontieră Română, care a făcut ce știe ea mai bine: ne-a ținut la cozi imense pentru ca să le arătăm actele, pe care le analizat cu atenție sporită.

Și nu, nu erau nici unguri, nici austrieci care au ceva cu noi, erau ai noștri!

Până la urmă se pare că noi avem ceva cu noi și aia care nu ne vor în Schengen știu ei de ce nu ne vor. Trist, dar adevărat.

#taromsucks”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.