„Eliberare” rusească. O familie întreagă a fost masacrată la Volnovakha, Ucraina, de ocupanții ruși pentru că a refuzat să le cedeze locuința / Cele nouă victime au fost împușcate mortal în somn / Imagini cu puternic impact emoțional


„Eliberare” rusească. O familie întreagă a fost masacrată la Volnovakha, Ucraina, de ocupanții ruși pentru că a refuzat să le cedeze locuința / Cele nouă victime au fost împușcate mortal în somn / Imagini cu puternic impact emoțional

Mai multe canale de Telegram rusești și ucrainene lansează un apel la distribuirea informații și imagini privind o crimă abominabilă comisă, în noaptea de 27 spre 28 octombrie, din câte se pare de doi soldați aflați pe o motocicletă, în localitatea Volnovaka/Volnovakha, regiunea Donețk, aflată sub controlul invadatorilor ruși, acuzând autoritățile ocupante că încearcă mușamalizarea masacrului.

„Orașul Volnovakha, regiunea Donețk. În noaptea de 27.10.2023 spre 28.10.2023, doi soldați aflați pe o motocicletă din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse au ucis o întreagă familie, inclusiv copii, în timp ce dormeau. În total, 9 persoane au fost ucise cu brutalitate. Autoritățile ruse încearcă în mod activ să reducă la tăcere acest incident oribil. Prin urmare, este important să diseminăm aceste informații cât mai mult posibil”, scrie canalul russia no context (https://t.me/russianocontext)

Rudele victimelor au relatat că familia a fost ucisă vineri noapte târziu, după ziua de naștere a unui membru al familiei.

Pe lângă familia care deținea locuința – formată din patru persoane (soțul Andrii, soția Natalia, precum și copiii lor, Nastia și Mykyta) -  alte cinci persoane, aparent rude, au fost ucise în casă.

Jurnalistul Denis Kazanskii spune că unul dintre bărbați, Andrii Kapkanets, se certase cu niște ceceni care încercaseră să se instaleze în casa lui. Aceștia au decis să se răzbune, venind după aniversare și executând toate persoanele găsite la fața locului. 

Comisarul pentru drepturile omului din Ucraina, Dmytro Lubineț, a declarat că rușii "au ucis nouă persoane în propria lor casă, inclusiv o fată în clasa a IV-a școală și un băiat de grădiniță" în Volnovakha, ocupată temporar.

„Nu există nicio îndoială că mâinile pătate de sânge ale rușilor sunt implicate", a declarat comisarul, reamintind crimele și torturile descoperite și în alte localități prin care au trecut ocupanții ruși (Bucha, Irpin, Izium etc)

Anterior, la 29 octombrie, Petro Andriușcenko, consilier al primarului din Mariupol, a raportat uciderea familiei din Volnovakha, precizând că este vorba despre „cea mai gravă crimă a rușilor de la începutul ocupației lor și una pe care nu mai încearcă să o ascundă".

Comitetul rus de anchetă a confirmat că nouă cadavre au fost descoperite în Volnovakha. Publicația de limbă rusă ASTRA a scris, citând localnici, că, potrivit vecinilor și rudelor, crima a fost comisă de un soldat rus implicat într-un conflict cu una dintre victimele ucise.

Mai multe imagini pe canalul de Telegram al PODUL.

Lista completă a victimelor:

Kapkanets Nikita născut în 2018

Kapkanets Anastasia născută în 2014

Khatinsky Dmitry născut în 2003

Kapkanets Alexander născut în 1998

Kapkanets Ekaterina născută în 1996

Kapkanets Natalia născută în 1994

Kapkanets Andrey născut în 1992

Kapkanets Tatyana născută în 1972

Kapkanets Eduard născut în 1970

 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.