VIDEO. Căpetenia „haiducimii” AUR e-n relații duioase cu odioși turnători la Securitate pe care îi promovează drept mari patrioți și analiști. IT-istul rusofil Aurelian Popa înjură ca pe maidan, dar se simte deosebit de apt pentru un loc în Parlamentul European, alături de alți auriști care duhnesc a securism


VIDEO. Căpetenia „haiducimii” AUR e-n relații duioase cu odioși turnători la Securitate pe care îi promovează drept mari patrioți și analiști. IT-istul rusofil Aurelian Popa înjură ca pe maidan, dar se simte deosebit de apt pentru un loc în Parlamentul European, alături de alți auriști care duhnesc a securism

Liderul „haiducimii” virtuale „NEsupuse”, umblător prin China încă din 2006, după cum el însuși mărturisește, recomandând meditația, deținător al site-ului daoism.ro unde vinde remedii magice inclusiv pentru sindrom premenstrual sever, it-istul Aurelian Popa pare, după discursul din postări și live-uri (din online), la prima vedere, un conspiraționist rusofil banal, cum sunt nenumărați membri sau simpatizanți AUR. 

Are însă energie, vitalitate și disponibilitate să comenteze și să combată orice, de la marșul lui Prigojin către Moscova la trânta pe burtă a Cristinei Cileacu din Așkelon, Israel. 

Ține morțiș la „etichetă”, cerând să fie prezentat drept „activist civic”, deși candidează la europarlamentare pe listele AUR, iar în trecut a fost cofondator al unui partid pseudosuveranist – Coaliția pentru Națiune - alături de cei mai cunoscuți și mai controversați rusofili din spațiul public: avocatul Dan Chitic, medicul Răzvan Constantinescu (traseist, fost ALDE) și Iulian Capsali. 

Cei patru rusofili s-au certat însă repede, iar it-istul conspiraționist a părăsit formațiunea înjurând de mama focului (video mai jos).


Pentru că bifează toate temele de bază ale conspiraționiștilor impostori (mai sunt și conspiraționiști dezinteresați care pur și simplu așa percep anumite evenimente și situații globale) , conectați cu diverse partide, structuri, servicii secrete interne sau străine și, firește, adesea mufați financiar la entități dubioase, Aurelian Popa e promovat cu regularitate de canale media de propagandă anti-UE, așa-zis naționaliste, suveraniste, patriotarde, deținute de personaje categoria OTV gen Luiz Lazarus, Adriana Bahmuțeanu sau Cozmin Gușă, care, deși aparent derulează activități specifice presei, sunt doar trompete jalnice ale unor grupuri de interese politice sau financiare. 



Despre siteul cetășeanul.net la care prestează și Bahmuțeanu, PODUL a scris AICI după ce publicația i-a închinat ode băloase sinistrului rusofil Ivan Ceban, actualul primar al Chișinăului. 

Astfel, it-istul Popa are apariții periodice la Gold FM, un post de radio falimentar, preluat de fiul lui Cozmin Gușă în urmă cu câțiva ani și unde așa-zisul analist (fost secretar general al PSD în vremea lui Adrian Năstase, cel mai corupt politician român, și care a prestat inclusiv pentru infractorul fugar moldovean Vladimir Plahotniuc) invită regulat figuri jurnalistice și culturale compromise (adică după chipul și asemănarea lui), turnători odioși la fosta Securitate, cum este cazul lui Sorin Roșca Stănescu sau Petru Romoșan (directorul editurii „Compania”). 



SRS și Romoșan sunt, de asemenea, invitați adesea și promovați drept mari analiști unui public naiv și credul de candidatul AUR Aurelian Popa.

Așadar, „activistul” Aurelian Popa nu doar candidează umăr la umăr, la europarlamentare, cu personaje AUR dubioase care „put” a securism vechi și nou (Valeriu Nicolae i-a prezentat pe cei mai mulți dintre ei. A mai scris si PODUL despre unii – detalii la finalul textului), ci este el însuși un promotor devotat al turnătorilor Securității. 

În ultimele live-uri ale lui Aurelian, Romoșan pare un soi de invitat permanent. Dar cine este acest director de editură căruia candidatul AUR îi acordă atâta atenție și considerație?

Interesant e și faptul că Petru Romoșan îl prezenta drept mare autor, în urmă cu peste un deceniu, pe cel mai sincer și mai asumat rusofil de la AUR, propunerea de premier cu care George Simion, liderul AUR, a defilat ani la rând, încercând să convingă că e tehnocratul cel mai capabil pentru această funcție: nimeni altul decât CĂLIN GEORGESCU. Simion a renunțat, cel puțin momentan, la visul său de a-l instala la Palatul Victoria pe Georgescu după ce acesta și-a expus public, în repetate rânduri, admirația față de „patriotul” Vladimir Putin. 

Iată ce spunea Petru Romoșan la lansarea volumului „Pentru un ideal comun” al lui Călin Georgescu (25 mai 2012), publicat la editura Compania: „CG este un om de acțiune și, după cum majoritatea dintre dvs știți, numele domniei sale a circulat în ultimii doi ani, din timp în timp, uneori mai puternic, alteori mai slab, ca propunere de prim ministru. Noi, editura, am observat lucrul ăsta încă de acum doi ani și ne-am interesat cum ne interesăm în general de ce se întâmplă intelectual, cultural în România ca să putem să facem cărți serioase…”. Deci Călin Georgescu-premier pare o idee mai veche și deosebit de fixă a unor grupuri (de reflecție) conectate cu serviciile. 



Petru Romoșan a turnat la Securitate, sub numele de cod „Robert”, dezvăluind poliției politice a PCR orientarea homosexuală a unor scriitori de care era foarte apropiat. Printre aceștia și Ion Negoițescu, anchetat și urmărit de Securitate pentru solidarizarea cu Paul Goma, unul dintre cei mai importanți disidenți și anticomuniști români. 

CNSAS a verificat, în 2009, conexiunile lui Romoșan cu fosta Securitate, în baza unei cereri venite de la ziarul "Cotidianul", care a publicat confirmarea privind turnătoriile lui Romoșan într-un articol ce a rezistat doar câteva ore pe site (în 29 iulie 2009). 

Chiar în acea zi, Cornel Nistorescu, prieten apropiat al lui Romoşan, a fost instalat director editorial al ziarului, hotărând eliminarea imediată de pe site a articolului. VIDEO mai jos. De altfel, conexiunile lui Cornel Nistorescu cu fosta Securitate au fost și ele subliniate de CNSAS care însă a admis că nu i se poate atribui acestuia statul de colaborator sau turnător, într-o adresă trimisă, în 2022, către Newsweek.



Ce scria Adevărul în 2016 despre Negoițescu – Goma – Romoșan: „În 1977, Ion Negoiţescu  s-a solidarizat, printr-o scrisoare deschisă, difuzată de postul de radio Europa Liberă cu Paul Goma. Autorităţile comuniste nu i-au intentat un proces penal de atentat la securitatea statului, de teama unui scandal internaţional.  L-au pedepsit, hărţuit şi terorizat acuzându-l că este homosexual. Se spune că din cauza solidarizării cu Goma , Negoiţescu a fost anchetat într-un mod brutal şi umilitor de Securitate. Negoiţescu a avut  o relaţie intimă de lungă durată cu poetul Petru Romoşan. Relaţia a început când Romoşan avea 17 ani şi abia venise în Bucureşti. Relaţiile intime ale lui Negoiţescu au fost urmărite de Securitate.  În apartamentul său fuseseră implantate microfoane şi îi erau urmărite convorbirile telefonice. În scandalul Goma, Romoşan a fost forţat să-i denunţe la Miliţie pe Negoiţescu şi alţi patru scriitori. Toţi au fost acuzaţi că sunt homosexuali şi s-au aflat la un pas de a face înnchisoare, conforma articolului 200 care pedepsea homosexualitatea cu detenţie. Se spune că Negoiţescu şi ceilalţi scriitori homosexuali au scăpat de condamnare prin intervenţia scriitorului Ştefan Augustin Doinaş”. 

Romoșan e, de asemenea, în relații mai mul decât apropiate cu infamul general Aurel Rogojan, fostul șef de cabinet al ultimului lider al Securității, Iulian Vlad. Rogojan, martor în dosarul disidentului Gheorghe Ursu, a încercat să acrediteze ideea, în fața instanței, că acesta nu era un opozant al regimului comunist, ba dimpotrivă. Sentința sinistră dată în această speță indică faptul că generalul de Securitate a fost convingător. 

Aceștia de mai sus (și mulți alții la fel de odioși) sunt, așadar, oamenii pe care AUR îi primește cu mare ușurință în rândurile sale, cei pe care partidul lui George Simion vrea să-I instaleze în funcții recompensate generos din bani publici, fără să simtă să dea prea multe explicații despre trecutul sau prezentul controversat al acestora unui public care și așa îl urmează orbește. 

FOTO SUS: Aurelian Live 6/Facebook

CITEȘTE ȘI: Extraordinarele „calități” ale Laurei Gherasim, candidată AUR pentru Bruxelles: mare iubitoare de Rusia și soție de afacerist mason, conectat cu unul dintre cei mai importanți mafioți ai Moldovei

Valeriu Nicolae face dezvăluiri nemiloase despre cloaca AUR, devenită refugiul ideal al „securiștilor deghizați în salvatori” / „E cunoscut pentru legăturile cu pesediștii care put cel mai tare a servicii secrete” / „CV-ul ei pute a securitate și impostură” / „Este marioneta unui bancher străin cu afaceri în Africa, Anglia și România și a unui mega securist”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.