VIDEO. Extraordinarele „calități” ale Laurei Gherasim, candidată AUR pentru Bruxelles: mare iubitoare de Rusia și soție de afacerist mason, conectat cu unul dintre cei mai importanți mafioți ai Moldovei


VIDEO. Extraordinarele „calități” ale Laurei Gherasim, candidată AUR pentru Bruxelles: mare iubitoare de Rusia și soție de afacerist mason, conectat cu unul dintre cei mai importanți mafioți ai Moldovei

AUR și-a lansat, la Iași, candidații la europarlamentarele din 2024, precizând că, pentru zona Moldovei, aceștia sunt: Laura Gherasim, Raisa Enachi, Silviu Gurlui, Cristina Dascălu. 

Raisa Enachi, originară din R.Moldova, este o mai veche colaboratoare de-ale lui George Simion, pe care a plasat-o în fruntea listei a județului Vaslui la parlamentarele din 2020, reușind s-o facă deputată, deși, din CV-ul public, prezent pe siteul Camerei Deputaților, nu se înțelege deloc cum și-a câștigat existența între 2012 și 2020, iar deputata AUR se exprimă, în scris, în limba română la nivel de preșcolar. Acum, după ce a căpătat experiență în Parlamentul României, unde a reușit să fie extrem de discretă – ceea ce este, fără ironie, o calitate rară la AUR – agramata Enachi e pe cale să ajungă la Bruxelles, orașul din care a descălecat direct la Palatul Victoria o altă stea a politicii autohtone, nimeni alta decât prima femeie premier a României, Viorica Dăncilă, la rândul ei o "competentă" vorbitoare de limbă română, studiată temeinic la fără frecvență. Despre Enachi, PODUL a scris AICI.

Mult mai interesantă decât Enachi -  care, în linii mari, se încadrează la categoria obedienți agramați care colcăie la AUR, aparent fără conexiunile securistice ale multora dintre colegii de partid - este însă candidata Laura Gherasim (fostă Mihăluș). 

Foto: Cristian Terheș (fost PNȚCD, intrat pe listele PSD în Parlamentul European), încadrat de Laura Gherasim și Marius Lulea, eminența cenușie a AUR, cel care a renovat sediul NKVD din București

Spre deosebire de Raisa Enachi, Gherasim chiar este originară din Vaslui, oraș pe care l-a părăsit însă cu multe decenii în urmă, pentru a-și face un rost la capitală. Aici a câștigat un concurs de Miss, a atras atenția unui tânăr afacerist, aparent conectat cu unii dintre cei mai mari mafioți din zona Moldovei (detalii mai jos), a lucrat o vreme la TVR (prin anii 2003-2006) unde a avut o prestație deplorabilă (cel puțin așa rezultă din relatările presei de la acea vreme), s-a măritat cu prosperul afacerist cu care avea deja un copil, alegând să se retragă o vreme din lumina reflectoarelor, timp în care situația materială a familiei a prosperat.

 

A reapărut în spațiul public direct ca și candidată AUR la Bruxelles, înjurând de zor actuala conducere a UE și lăudând BRICS (alianța economică constituită de Rusia, India, China, Brazilia și Africa de Sud), adică manifestându-se fix în spiritul rusofil al AUR, deși relațiile internaționale o interesează, în realitate, puțin spre deloc dacă ar fi să judecăm după postările sale publice care mustesc de patriotism (dar care nu conțin nicio referire la ce se întâmplă în Europa). Nici ce se întâmplă prin România nu o interesează din cale afară, în condițiile în care nu s-a sinchisit să acorde măcar o postare spectaculoasei și neașteptatei arestări a baronului PSD de pe meleagurile natale (Dumitru Buzatu), acuzat de fapte grave de corupție.  

Nici CV-ul cu studiile, competențele și joburile anterioare ale candidatei AUR nu am găsit pe paginile publice consultate, însă din articole mai vechi am aflat că partenerul de viață, Cristian Daniel Gherasim (cu care candidata AUR Laura Gherasim este și asociată cel puțin într-o firmă  - ACG construction & projects srl, companie cu multe contracte cu statul) este nu doar un important membru al masoneriei, ci și conectat cu Ghiocel Asimioniesei, cel care se autointitula cândva „Stăpânul Iașului”, în realitate un mafiot acuzat de numeroase infracțiuni grave, acolit al primarului penal Mihai Chirica și deținător al fițuicii bzi.ro, unde ilustra necunoscută Laura Gherasim e promovată constant. De altfel, presa locală scrie că Asimionesei și Gherasim sunt chiar „cumetri”. Detalii AICI

Gherasim este conectat și cu unul dintre cei mai mari mafioți din istoria recentă a județului Constanța, Nicușor Constantinescu, fostul președinte PSD al Consiliului Județean Constanța, condamnat definitiv la zece ani de închisoare pentru fapte grave de corupție.

Articole de presă de acum 7-8 ani, când numele lui Gherasim era menționat, alături de al lui Asimionesei, în legătură cu diverse înșelăciuni de sute de mii de euro (privatizări sau lucrări publice), precizau și faptul că acesta face parte din Marea Lojă Națională a României, care, potrivit unui „raport” al SRI ar fi „o creaţie a serviciilor secrete ruse realizată cu sprijinul direct al criptocomuniştilor români”.

“Masoneria română, „fiica zvapaiată” a Kremlinului este o organizație secretă parapolitică, bine ancorată în toate zonele societății românești, de la administrație și servicii secrete până la diplomație și biserică. Prin aderarea la grupurile infracționale organizate sub „cupola” M.L.N.R., nenumărați frați masoni au adus atingere siguranței naționale, făcându-se vinovați de conspirare împotriva statului roman și a interesului național.(SURSA: AICI)

*În acte, publicația bzi.ro (Bună Ziua, Iași) este deținută de Claudiu Asimionesei, fiul lui Ghiocel, dar cel care o controlează și coordonează este Asimionesei senior, condamnat recent, definitiv, inclusiv pentru șantaj de presă. 

CITEȘTE ȘI: Valeriu Nicolae face dezvăluiri nemiloase despre cloaca AUR, devenită refugiul ideal al „securiștilor deghizați în salvatori” / „E cunoscut pentru legăturile cu pesediștii care put cel mai tare a servicii secrete” / „CV-ul ei pute a securitate și impostură” / „Este marioneta unui bancher străin cu afaceri în Africa, Anglia și România și a unui mega securist”

Laura Gherasim, foarte preocupată de combaterea drogurilor. Fiul Laurei Gherasim, jos:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.