Liderii Hamas se împuținează pe zi ce trece! Forțele israeliene au ucis-o, în Gaza, pe prima femeie din biroul politic al Hamas. Cine era Jamila Abdallah Taha al-Shanti al cărei soț fusese lichidat, tot de israelieni, în 2004


Liderii Hamas se împuținează pe zi ce trece! Forțele israeliene au ucis-o, în Gaza, pe prima femeie din biroul politic al Hamas. Cine era Jamila Abdallah Taha al-Shanti al cărei soț fusese lichidat, tot de israelieni, în 2004

Forțele de Apărare Israeliene (FDI) au ucis-o, joi, în Gaza, și Jamila Abdallah Taha al-Shanti, membră a Consiliului Legislativ Palestinian și prima femeie din biroul politic al Hamas, potrivit unui post de radio al Hamas, citat de presa din Israel.

Shanti, în vârstă de 68 de ani, a fost una dintre fondatoarele mișcării femeilor din Hamas și a fost căsătorită cu Abdel Aziz al-Rantisi, fondator și lider al Hamas, pe care forțele aeriene israeliene l-au ucis cu o rachetă Hellfire în aprilie 2004. 

Jamila al-Shanti era doctor în limba engleză și lucra la Universitatea Islamică din Gaza.

Vestea uciderii lui „bunicii Hamas” a venit la câteva ore după ce Forțele de Apărare israeliene au anunțat că l-au ucis pe Rafat Abu Hilal, cel mai înalt comandant al Comitetelor de Rezistență Populară din Gaza. CRP este o coaliție de grupuri teroriste care se opun Autorității Palestiniene și relației dintre Fatah și Israel.

Armata a declarat că Abu Hilal a fost ucis în Rafah.

IDF a precizat că alte lovituri ale sale au vizat posturi de lansare a rachetelor antitanc, puțuri ale tuneluri teroriste, infrastructura de informații și centre de comandă suplimentare ale Hamas. De asemenea, au fost lovite zeci de lansatoare de mortiere, majoritatea fiind distruse imediat după ce au lansat obuze asupra Israelului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.