Primarul Sectorului 1 din Bucureşti, Clotilde Armand, precizează, într-o postare pe Facebook, că Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a clasat „a zecea plângere depusă de PNL şi PSD” împotriva sa, aceasta din urmă fiind depusă de un consilier liberal care „ar trebui să îşi piardă funcţia”. „Dar am uitat că PNL a ajuns mai rău decât PSD în materie de prostie şi hoţie”, mai spune Armand.
„Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 clasează a zecea plângere depusă de PNL și PSD împotriva mea.
Am semnalat public în data de 22.02.2023 că în procesul în care Primăria Sectorului 1 cere rezilierea contractului cu prestatorul serviciului de salubrizare - contract semnat pe timpul lui Andrei Chiliman (PNL) și modificat în mandatul lui Dan Tudorache (PSD) a adus locuitorilor din Sectorul 1 un prejudiciu de 200 milioane euro - judecătorii urmează să audieze ca martor un consilier local PNL la solicitarea avocaților Romprest! Am evidențiat atunci că un ales local trebuie să vegheze la cheltuirea corectă a banilor publici, nu să devină apărătorul unei firme private, ceea ce face acest consilier este un conflict de interese uriaș.
Pentru acest lucru respectivul consilier PNL, fost prodecan al Facultății de Jurnalism din București (FJSC), a făcut o plângere la DNA împotriva mea, Vlad Voiculescu și Ionel Stoica. Cu presă și tot alaiul de linșaj.
Și ce să vezi? Parchetul a clasat această nouă plângere.
În mod normal acest consilier ar trebui să își piardă funcția iar conducerea PNL să-l excludă. Dar am uitat că PNL a ajuns mai rău decât PSD în materie de prostie și hoție”, a scris primarul sectorului 1 pe pagina sa oficială de Facebook.
Autorul plângerii este Dan Podaru, vicepreședinte al PNL Sector 1 și consilier local din partea partidului, acuzat într-o investigație jurnalistică a Centrului de Investigații Media că este artizanul unei strategii prin care facultatea a fost transformată într-o anexa a filialei PNL.
Dan Podaru ar fi intervenit pe lângă conducerea Facultății pentru a angaja un coleg de partid, mai relata CIM recent.
Deși plătit cu aproximativ 3.000 de lei lunar, membrul PNL nu a avut niciun fel de activitate în beneficiul facultății, niciunul dintre profesorii FJSC consultați de Centrul de Investigații Media (CIM) neștiind că acesta figurează, de aproape un an, ca angajat în departamentul administrativ al facultății.
De asemenea, contactați de reporterul CIM, atât șefii facultății, cât și persoanele implicate au refuzat să discute despre subiect. Nici rectoratul Universității din București nu a dat dovadă de prea multă transparență, ascunzându-se în spatele GDPR, mai scrie Centrul de Investigații Media.
Ulterior, Podaru a fost demis din funcție de rectorul Universității București, Marian Preda.
Podaru (foto jos) l-a acționat însă în instanță pe rector (și pe actualul decan al Facultății de Jurnalism, Antonio Momoc), acuzând că Marian Preda „realizează acțiuni de poliție politică”. Recent, a avut loc și prima înfățișare în această speță.