Trădarea fraților doare cel mai tare


Trădarea fraților doare cel mai tare

În Biblie, în cartea Genezei, citim despre o crimă abominabilă: Cain l-a ucis pe Abel. Apoi, tot din Geneză, aflăm că Iosif a fost vândut de frații săi. De-atunci, istoria se tot repetă. 

Iată că rusofilul și românofobul Ivan Ceban – primarul Chișinăului – a ajuns să fie lăudat de o parte din presa românească (detalii AICI). Sunt absolut sigur că a plătit bine. Însă, ca să fiu corect, Moscova a plătit, nu el. 

În luna noiembrie vor fi alegeril locale în Republica Moldova. Rețineți: ținta nu este doar acest scrutin, ci faptul că, la anul, vor fi alegeri prezidențiale, iar Rusia îl pregătește pe acest Ceban pentru funcția de președinte. 

E dureros că cei mai mulți români de pe malul drept al Prutului habar n-au cine este acest individ sinistru. 

Oameni buni, Ceban s-a lansat în politică alături de Voronin, în cadrul PCRM. Apoi a plecat la PSRM (acolo erau voturile) pentru ca, de ceva timp, Moscova să-i facă un partiduleț nou-nouț, distribuindu-l în rol de președinte. 

Ceban simulează că și-ar dori relații bune cu românii și România. La fel ca marea majoritate a politrucilor din Republica Moldova, el nu iubește decât banii veniți din România. 

Pentru românii basarabeni e foarte dureros că zone din presa și politica românească îl girează pe acest personaj. Prin astfel de gesturi, românii basarabeni sunt îndepărați de Țara-Mamă. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.