VIDEO. Fața monstuoasă a terorismului Hamas. Tatăl unei fetițe de opt ani, ucisă într-un kibuț: „Să aflăm că e moartă, și nu prizoniera lor, în Gaza, a fost o binecuvântare” / „Mi-au spus: „Am găsit-o pe Emily. Este moartă", iar eu am spus ”DA!". Am spus „Da” și am zâmbit”


VIDEO. Fața monstuoasă a terorismului Hamas. Tatăl unei fetițe de opt ani, ucisă într-un kibuț: „Să aflăm că e moartă, și nu prizoniera lor, în Gaza, a fost o binecuvântare” / „Mi-au spus: „Am găsit-o pe Emily. Este moartă", iar eu am spus ”DA!". Am spus „Da” și am zâmbit”

Tatăl unei victime a povestit, cu lacrimile șiroindu-i pe obraji, că vestea uciderii fiicei sale vârstă de opt ani de către teroriștii Hamas a fost o binecuvântare comparativ cu posibilitatea de a fi ținută ostatică în Gaza. 

Emily Hand a fost ucisă în timpul atacului terorist asupra kibuțului Be'eri, iar părinții săi au așteptat două zile înfiorătoare să afle vești despre soarta copilei care înnoptase în casa unei prietene, lucru pe care îl făcea foarte rar, după cum a povestit tatăl îndurerat, Thomas Hand, cetățean irlandez care locuiește în Israel. 

Imagini cu atacul asupra kibuțului Be'eri găsiți pe canalul de Telegram al Podul (data 10 oct).  

Kibuțul a fost atacat în jurul orei 7 dimineață, sâmbăta trecută, iar asaltul teroriștilor asupra satului a durat în jur de 12 ore. Cel puțin 100 de civili inocenți au fost uciși de teroriștii dezlanțuiți care au luat însă și ostatici. 

Într-un interviu emoționant pentru CNN, Thomas Hand a plâns în hohote în timp relata ce a simțit când a aflat că trupul fetiței a fost găsit: reacția a fost una de ușurare, răpirea părându-i-se o posibiltate mai înfiorătoare decât moartea. 

„Mi-au spus: „Am găsit-o pe Emily. Este moartă", iar eu am spus ”DA!". Am spus "da" și am zâmbit, pentru că era cea mai bună veste dintre toate variantele posibile”, a spus tatăl plângând. 

„Nu o făcea foarte des, dar, din păcate, în acea noapte, în acea noapte anume - vineri seara - s-a dus să doarmă acasă la prietena ei', a explicat Thomas Hand.


În dimineața următoare, kibuțul era atacat. 

În timpul atacului  „mă gândeam că armata va fi aici în curând. Mai rezistă un pic, și mai mult, și mai mult, și mai mult”, mai spune domnul Hand.

„Era fie moartă, fie în Gaza. Și dacă știi ceva despre ce le fac oamenilor în Gaza, știi deja că e ceva mai rău decât moartea”, a mai spus el.

„Nu ar fi avut mâncare. Nu ar fi avut apă. Ar fi fost într-o cameră întunecată, plină cu cine știe câți oameni. Și îngrozită în fiecare minut, oră, zi și poate chiar ani. Așa că moartea a fost o binecuvântare. O binecuvântare absolută".




Dincolo de cei aproximativ 1.200 de israelieni măcelăriți de Hamas în weekendul trecut, teroriștii palestinieni au răpit alte zeci de israelieni, inclusiv aproximativ 20 de americani despre a căror soartă nu se știu prea multe. 

Hamas a comis atrocități inimaginabile, victimele fiind în mare majoritate civilii nevinovați. Au împușcat ca la poligon oameni aflați la un festival pacifist, dar au și violat, batjocorit cadavre de femei și fete, au ars de vii familii întregi și au decapitat bebeluși (așa cum indică declarații oficiale și relatări de presă).

Până la masacrul de sâmbăta trecută, kibbuțul Be'eri era cunoscut mai ales drept o comunitate artistică și agricolă de 1.200 de persoane.

VIDEO complet AICI cu reportajul CNN

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.