Atacul teroriștilor Hamas asupra Israelului. Adela Mîrza: "Teama de a nu provoca Rusia, atunci când a fost pusă în discuție sprijinirea Ucrainei, a impulsionat terorismul. Teroriștii din întreaga lume au prins curaj pe fondul crizei de leadership!"


Atacul teroriștilor Hamas asupra Israelului. Adela Mîrza: "Teama de a nu provoca Rusia, atunci când a fost pusă în discuție sprijinirea Ucrainei, a impulsionat terorismul. Teroriștii din întreaga lume au prins curaj pe fondul crizei de leadership!"

Președinta partidului Alternativa Dreaptă, Adela Mîrza, atrage atenția sâmbătă, într-o postare pe Facebook, că atacul de astăzi al teroriștilor Hamas asupra Israelului este doar o piesă dintr-un puzzle, produs ca o consecință a crizei de leadership de la nivelul lumii libere. 

CITIȚI ȘI: Invazie Hamas în Israel pe uscat, pe apă și prin aer. Zeci de morți și sute de răniți. Netanyahu: "Suntem în război!"

În acest context, Adela Mîrza subliniază că teroriștii din întreaga lume au fost impulsionați, printre altele, de reacția deficitară a lumii libere împotriva Rusiei pe fondul războiului pe care trupele ruse îl poartă la scară largă contra Ucrainei. 

"Teroriștii din întreaga lume au prins curaj pe fondul crizei de leadership de la nivelul unor țări occidentale. Merită reamintită retragerea rușinoasă din Afganistan, coordonată de administrația Biden.

Totodată, Rusia continuă, nestingherită, să facă parte din Consiliul de Securitate al ONU în pofida atrocităților comise în Ucraina, respectiv a faptului că a zguduit din temelii arhitectura de securitate globală.

Aceste elemente au oferit un imbold regimurilor dictatoriale să escaladeze militar situația. Teama de a nu provoca Rusia, atunci când a fost pusă în discuție sprijinirea Ucrainei, a impulsionat terorismul, fie el de stat sau al unor grupări precum Hamas.

Teroriștii grupării Hamas au lansat astăzi o serie de atacuri sincronizate asupra Israelului. Zeci de persoane au fost ucise, iar câteva sute rănite. Îmi exprim sprijinul deplin pentru Israel și condoleanțe familiilor îndurerate.

Lumea liberă trebuie să întreprindă din acest moment acțiuni ferme. În caz contrar, în majoritatea regiunilor în care au escaladat treptat tensiunile se va ajunge într-un final la o confruntare militară directă", punctează Adela Mîrza. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.