Acțiune cu iz penal: Șoșoacă, senatoare într-o țară NATO, îi instigă pe români să atenteze la integritatea fizică a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în cazul în care acesta vizitează România. Podul.ro atrage atenția că senatoarea curtată de AUR trebuie judecată la Kiev pentru propagandă și fapte ce susțin războiul rusesc genocidar!


Acțiune cu iz penal: Șoșoacă, senatoare într-o țară NATO, îi instigă pe români să atenteze la integritatea fizică a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în cazul în care acesta vizitează România. Podul.ro atrage atenția că senatoarea curtată de AUR trebuie judecată la Kiev pentru propagandă și fapte ce susțin războiul rusesc genocidar!

Senatoarea ex-AUR Diana Șoșoacă, abonată la Ambasada Rusiei la București, îi incită pe români la violență împotriva președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Presa a vehiculat astăzi, pe surse, informația potrivit căreia președintele ucrainean Volodimir Zelenski ar urma să efectueze săptămâna viitoare o vizită în România. Drept reacție, senatoarea moscovită din Parlamentul României le-a cerut românilor să iasă în stradă, respectiv să atenteze la integritatea fizică a președintelui ucrainean, ceea ce, cel puțin într-o țară NATO, ar trebui să atragă de urgență consecințe penale. 

"Ar trebui să îi rupem picioarele lui Zelenski. Poporul român ar trebui să iasă în stradă și să nu-i permită intrarea în țară până la Cotroceni", a declarat Șoșoacă pentru BZI

În acest context, merită reamintit că directorul Podul.ro – scriitorul și jurnalistul Răzvan Gheorghe – a solicitat în urmă cu câteva luni, într-un podcast realizat de presa ucraineană, ca senatoarea Diana Șoșoacă să fie judecată la Kiev pentru propagandă și fapte ce susțin războiul rusesc genocidar.  

"Nu este o chestiune de libertate de exprimare atunci când depui în Parlamentul României proiecte de lege cerute de FSB-GRU, adică de serviciile secrete rusești. Să faci așa ceva nu este doar un gest anti-ucrainean, ci și unul anti-românesc prin excelență", a punctat Răzvan Gheorghe. 

Vedeți video: 



Instigarea la violență împotriva președintelui unui stat partener este în sine gravisimă. Însă, situația atinge cote paroxistice, în condițiile în care partidul AUR, aflat în ascensiune, legitimează acțiunile senatoarei Diana Șoșoacă. Amintim că președintele AUR George Simion - respectiv al unui partid care figurează în majoritatea sondajelor cu un scor de peste 20% în perspectiva anului electoral 2024 - a invitat-o în repetate rânduri pe Diana Șoșoacă să revină alături de el. Simion a invitat-o să revină în AUR pe senatoarea Șoșoacă în cursul zilei de luni, 2 octombrie, în timpul unei emisiuni la Realitatea PLUS. 

Iar atunci când nu se milogește de ea să revină în AUR, Simion pledează pentru o alianță între partidul său și SOS. Intrând în direct pe Tik Tok în urmă cu câteva zile, alături de propagandista pro-rusă Codruța Cerva, președintele AUR George Simion - în legătură cu care amintim că are interdicție de a intra pe teritoriul Ucrainei - a declarat că partidul său este deschis față de ideea unei alianțe cu SOS, formațiunea politică ce e condusă de senatoarea ex-AUR abonată la Ambasada Rusiei de la București, Diana Șoșoacă. 

Comentând despre disputele pe care le-a avut cu Diana Șoșoacă în spațiul public, George Simion a precizat că aceasta "este mai pătimașă, dar nu e fată rea".

Codruța Cerva: Crezi că există vreo șansă ca la anul relațiile dintre tine și Diana să ajungă la un numitor comun? Adică ai fi dispus să faci o alianță cu SOS? 

George Simion: Fără nicio problemă cu toate partidele care nu au fost la guvernare până acum. Diana e mai zănatică așa, mai rebelă...

Codruța Cerva: E mai pătimașă, Simion! 

George Simion: Este mai pătimașă, dar nu e fată rea. De asta eu mă abțin de fiecare dată când ne atacă. M-a făcut și homosexual, i-a zis lu nevastă-mea că nu trebuia să se mărite cu mine, câte și mai câte... Eu încerc să mă abțin și o să mă abțin și de data asta. Da, sigur că suntem deschiși pentru așa ceva (alianța AUR-SOS - n.red.). 

Vedeți video: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.