VIDEO. Delirul lui Predoiu. În loc să combată traficul de substanțe interzise, ministrul USL de la Interne înjură în Parlament. Opoziția: „Niciun român nu a înțeles nimic din ce vrea să facă Predoiu în lupta cu traficanții de droguri” / „Este cel mai bun ministru pentru traficanții de droguri”


VIDEO. Delirul lui Predoiu. În loc să combată traficul de substanțe interzise, ministrul USL de la Interne înjură în Parlament. Opoziția: „Niciun român nu a înțeles nimic din ce vrea să facă Predoiu în lupta cu traficanții de droguri” / „Este cel mai bun ministru pentru traficanții de droguri”

Ministerul de Interne, Cătălin Predoiu, în mandatul căruia s-au întâmplat o serie de tragedii cutremurătoare pe fondul traficului și consumului de substanțe interzise, a avut o ieșire cel puțin nepotrivită, marți, în Parlament unde fusese invitat, la „Ora Guvernului”, să prezinte măsurile pe care le are în vedere pentru combaterea traficului de droguri.

În loc de măsuri, Predoiu, fost ministru al Justiției, a ținut un discurs de învinovățire a USR pentru amploarea pe care au luat-o consumul și traficul de droguri despre care el însuși afirmase anterior că ar fi o bătălie deja pierdută.

„Vrem să vedem dacă există vreo urmă de speranță, dacă vreți și puteți să vă luptați cu traficanții de droguri. Că din declarațiile din presă din ultima vreme pare că v-a învins sistemul și v-ați dat bătut. Situația cu traficul de droguri este atât de gravă încât s-a trezit și președintele Iohannis, care ne-a promis că o să convoace un CSAT – asta era la începutul școlii, pe 11 septembrie. De atunci, însă, a uitat și s-a luat cu hobby-ul dânsului numărul 1, turismul pe bani publici. Însă, noi aici trebuie să rezolvăm această problemă și azi, domnule ministru, așteptăm răspunsuri”, a spus liderul de grup al USR din Camera Deputaților – Ionuț Moșteanu.

„Aţi spus că ministerul e distrus, v-am dat cifre şi v-am arătat că nu e distrus. Aţi spus că eu îl distrug, v-am arătat şi v-am demonstrat cu cifre documentabile că nu e distrus. Mâine, dacă plec de la minister, las cel puţin ceva în urmă, 44 de grupuri de crimă organizată destructurate şi sute de kg confiscate în trei luni de zile şi continuăm şi mai sever. Dacă vreţi să vorbim de distrugere, cred că sunteţi obsedat de acest cuvânt, asta este logica dvs, nu sunteţi Uniunea salvaţi România, sunteţi Uniunea Distrugeţi România. Distrus e simţul dvs de logică când veniţi să vă frângeţi degetele aici pentru lupta antidrog şi propuneţi proiect de lege pentru consumul drogurilor, legal. Distrus e bunul dvs simţ când ţipaţi la celelalte partide că sunt corupe dar nu sufflaţi o vorbuliţă despre cazurile de corupţie din partidul dvs., cercetate de către procurori. Distrus e patriotismul dvs, tot anul trecut nu aţi făcut decât să împiedicaţi să ridicăm MCV, ceea ce mi s-a părut o lipsă de patriotism. Oricum, aţi fost un adversar slab, să ştiţi, nu m-a satisfăcut, ca să zic aşa. Nu faceţi decât să denaturaţi lucrurile. (..) Nu mai cumpără nimeni această retorică în care toţi sunt răi şi numai dvs sunteţi buni, în care se face numai rău în România până ajungeţi dvs la guvernare unde aţi mai fost duşi de urechiuşe şi unde aţi plecat cu pantalonii murdari, la prima bătălie politică. Sunteţi distruşi din clipa în care v-au lăsat cei care v-au creat şi v-au manipulat din urmă, înţelegeţi? De atunci sunteţi distruşi. Aţi rămas fără epoleţi, cu dinaintea goală şi acum nu faceţi decât să atacaţi pe toţi cei care vor să facă ceva în ţara asta”, a spus Predoiu în plenul Camerei Deputaţilor. VIDEO integral mai jos

„Eu am spus am pierdut lupta cu drogurile, dar am pus virgulă și am spus ne reorganizăm să câștigăm. Acesta era sensul declarației mele. Subminați încrederea în aparatul de aplicare a legii, ceea ce nu e corect. Nu sunteți Uniunea Salvați România, ci Uniunea Distrugeți România, că atât aveți în cap. Distrus este simțul dumneavoastră de logică când veniți să vă frângeți degetele aici pentru lupta antidrog și propuneți proiect de lege pentru consumul drogului legal. Nu mai cumpără nimeni această retorică în care nu se face decât rău în România. Până ajungeți dumneavoastră la guvernare – unde ați mai fost duși de urechiușă – și de unde ați plecați cu pantalonii murdari când v-ați dat piept cu PNL-ul la prima bătaie politică. Sunteți distruși din clipa în care v-au lăsat cei care v-au creat și v-au manipulat din umbră. Ați rămas fără epoleți, cu dinaintea goală și acum nu faceți decât să atacați pe toți cei care vor să facă ceva în țara asta”, a mai aberat Predoiu.



Afirmațiile aiuristice și agresive ale ministrului liberal de Interne au fost comentate apoi în emisiunea „Bună, România” (B1TV) de Ludovic Orban (Forța Dreptei) și Cătălin Drulă (USR).

„El trebuia să dea explicații pentru recrudescența fără precedent a traficului de droguri, pentru cazurile în care s-a văzut clar că poliția a ținut în brațe o beizadea care nu a fost reținută pentru că poseda droguri și așa a avut loc tragedia respectivă. A venit însă să atace USR-ul. Nu este firesc. Niciun român nu a înțeles nimic din ce vrea să facă Predoiu în lupta contra traficanților de droguri”, a apreciat Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei.

„Pare cumva nervos domnul Predoiu. În minister înțeleg că mai puțin, la domnul Bogdan Despescu care conduce cu adevărat ministerul nu prea își permite și vine în Parlament și are ieșiri din astea suburbane. Limbajul lui e cum e, dar realitatea e că Predoiu este cel mai bun ministru pentru traficanții de droguri. De ce spun asta? Ca să afirmi că statul a pierdut lupta cu drogurile din poziția de ministru al Internelor...păi băieții ăștia când stau pe iahturile lor, marii traficanți, zic „ăsta-i omul nostru”. Orice stat normal la cap își propune să-i combată pe traficanții de droguri, dar vedem că și sub Predoiu, și sub ilustrul său predecesor Lucian Bode, niciun gram de orice fel de substanță prin portul Constanța… zici că nu există droguri în România… Este măsura unui eșec. Mă așteptam să-și dea și demisia în secunda doi: domle, eu nu știu mai mult de atât. Și nu e de mirare că am ajuns aici, pentru că în toți acești ani, în mandatul domnului Bode, în mandatul domnului Predoiu, Poliția s-a dus din ce în ce mai jos”, a precizat și liderul USR, Cătălin Drulă, care a detaliat apoi cum a ajuns Poliția, în mandatul lui Bode, să cumpere BMW-uri (de la prietenul lui Klaus Iohannis).

„Ne uităm la care au fost prioritățile lui Lucian Bode. Proiectul cu BMW-urile era, de fapt, un proiect de siguranță rutieră și scopul lui era să informatizeze poliția, să nu mai scrie procesul verbal pe hârtie, să fie pe o tabletă, să vadă care e toată situația, dacă e unul fără RCA ca ăla de la 2 Mai, să vezi situația lui, avea radare, drug teste…ce au cumpărat din tot ce era în lista aia? Au zis, domle, ne trebuie și niște mașini care nu trebuiau să fie neapărat BMW, puteau să fie Dustere. Și în cele din urmă au cumpărat doar mașinile…Asta spune ceva despre priorități, iar când astea sunt prioritățile și când șmecherii iau loc în față, rezultatele sunt…”, a mai spus Drulă. VIDEO la finalul textului



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.