Kim Jong Un a părăsit Rusia primind în dar drone explozive și „îmbrăcăminte specială care nu poate fi detectată de camerele termice"


Kim Jong Un a părăsit Rusia primind în dar drone explozive și „îmbrăcăminte specială care nu poate fi detectată de camerele termice"

Tiranul nord-coreean Kim Jong Un a părăsit, duminică, Rusia la bordul trenului său blindat, au anunțat agențiile de presă ruse, finalizând astfel o vizită de șase zile care s-ar fi axat în mare parte pe chestiuni militare.

A fost, de altfel, și prima călătorie oficială a lui Kim în străinătate de la pandemia de coronavirus, pe fondul temerilor occidentale tot mai pronunțate că Moscova și Pyongyang ar putea sfida sancțiunile și vor încheia un acord de armament.

Agenția RIA Novosti a publicat o înregistrare video de la plecarea lui Kim și a precizat că o "ceremonie de plecare" a avut loc la stația Artyom-Primorsky-1, în timp ce agenția de știri TASS a declarat că trenul lui Kim se afla la aproximativ 250 de kilometri de graniță.

Înregistrarea îl arată pe Kim salutând din tren o delegație rusă condusă de ministrul rus al Resurselor Naturale, Alexander Kozlov, înainte ca marșul rusesc "Adio Slavianka" să fie interpretat în timp ce trenul se punea în mișcare. VIDEO la finalul textului!

Anterior, tot duminică, TASS preciza că dictatorul din Coreea de Nord a primit cadou de la un guvernator regional (foto jos) cinci drone explozive, o dronă de recunoaștere și o vestă antiglonț.

TASS a precizat că „liderul RPDC a primit cinci drone kamikaze și o dronă de recunoaștere 'Geran-25' cu decolare verticală", folosind numele oficial al Coreei de Nord.

TASS a mai transmis că guvernatorul regiunii Primorye, care se învecinează cu China și Coreea de Nord, i-a „oferit, de asemenea, lui Kim Jong Un un set de protecție antiglonț" și "îmbrăcăminte specială care nu poate fi detectată de camerele termice".

Sâmbătă, el s-a întâlnit cu ministrul rus al Apărării la Vladivostok, unde a inspectat arme de ultimă generație, inclusiv un sistem de rachete hipersonice. Ulterior, duminică, tiranul nord-coreean a participat la un spectacol cu morse oferit de Primorsky Aquarium din Vladivostok.

Turneul prelungit al lui Kim în regiunea de extremă est a Rusiei, care a început marți, s-a axat în mare măsură pe chestiuni militare, după cum reiese din propriul său anturaj dominat de ofițeri, a culminat cu un schimb simbolic de arme cu președintele Vladimir Putin și un tur al unei fabrici de avioane de vânătoare din Komsomolsk-on-Amur. De asemenea, Kim s-a întâlnit, duminică, cu studenții nord-coreeni care studiază în Vladivostok.

Se crede că Moscova ar fi interesată să cumpere muniție nord-coreeană pentru a continua lupta în Ucraina, în timp ce Pyongyang dorește ajutorul Rusiei pentru a-și dezvolta programul de rachete condamnat la nivel internațional.

Kremlinul nu a oferit informații pe această temă.

Agenția de știri nord-coreeană KCNA a descris atmosfera din timpul vizitei lui Kim drept „incitantă și caldă", adăugând că este începutul unei „noi ere de prietenie, solidaritate și cooperare" între Coreea de Nord și Rusia.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.