Incendiu și explozie devastatoare în Rusia! Sunt cel puțin 27 de morți și peste 75 de răniți


Incendiu și explozie devastatoare în Rusia! Sunt cel puțin 27 de morți și peste 75 de răniți

Cel puțin 27 de persoane au fost murit și zeci de persoane au fost rănite într-o explozie care a survenit unui incendiu violent la o benzinărie din Daghestan, republică rusă din Caucaz, a anunțat, marți, Centrul pentru medicină de urgență, citat de publicația independentă The Moscow Times.

Alte 75 de persoane au fost rănite în incendiul din Makhachkala, a declarat ministrul adjunct al Sănătății din regiune, Viktor Fisenko.

Makhachkala (Mahacikala), un oraș cu peste 600.000 de locuitori pe malul Mării Caspice, este capitala Daghestanului, o republică rusă care se învecinează cu Cecenia și care are o graniță comună cu Georgia și Azerbaidjan.

Explozia a avut loc în clădirea unei stații de service auto, unde izbucnise un incendiu în timpul unor lucrări de întreținere, a precizat, pe Telegram, Comitetul de anchetă pentru Daghestan al Federației Ruse.

„Un incendiu a avut loc în timpul lucrărilor de întreținere a mașinilor, urmat de o explozie, în urma căreia oamenii au fost răniți și au murit", a precizat sursa, adăugând că clădirile și mașinile din apropiere au fost avariate.

Un dosar penal a fost deschis pentru a stabili circumstanțele care au dus la incidentul dramatic.

Agențiile de știri de stat TASS și RIA Novosti au transmis, marți dimineață, că incendiul a fost stins, citând Ministerul rus pentru Situații de Urgență.

Explozia s-a produs luni seară cu puțin timp înainte de ora 22:00 (19:00 GMT), a declarat pe Telegram Serghei Melikov, șeful administrației din Daghestan.

Un martor citat pe Telegram de cotidianul rusesc Izvestia a declarat că incendiul a început într-o zonă în care erau parcate mașini și s-a extins la benzinărie (unde au explodat două din cele opt rezervoare de combustibil. 

„După explozie, totul ne-a căzut în cap și nu am mai văzut nimic", a declarat martorul.

O înregistrare video difuzată de Ministerul rus pentru Situații de Urgență arăta un grup de pompieri care încerca să stingă flăcări înalte în apropierea vehiculelor arse, în timp ce salvatorii examinau cu lanternele lanternele resturile unei clădiri.

Incendiul a cuprins o suprafață de aproximativ 600 de metri pătrați, a precizat ministerul, adăugând că la fața locului au intervenit 260 de pompieri. 

O aeronavă guvernamentală cu echipament medical a fost trimisă la Mahacikala pentru a transporta răniții grav la spitale din Moscova, a adăugat Melikov.

Meduza scrie pe canalul său de Telegram că familiilor victimelor li s-a promis câte un milion de ruble.

Imagini video pe canalul de Telegram al Podul: https://t.me/PodulRo
 


 



 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.