Situația de pe frontul din Ucraina este "destul de complicată". Rușii continuă să atace în timp ce contraofensiva ucraineană înregistrează succese limitate


  • ACP
  • Jul 3, 2023 14:01
  • 1766
Situația de pe frontul din Ucraina este "destul de complicată". Rușii continuă să atace în timp ce contraofensiva ucraineană înregistrează succese limitate

Viceministra ucraineană a apărării, Hanna Maliar, a explicat duminică pe rețeaua Telegram că situația de pe front este "destul de complicată", deoarece forțele ucrainene au de făcut față unui atac puternic al trupelor ruse în unele părți din nord-estul Ucrainei, chiar dacă fac progrese în zona din jurul Bakhmutului și în unele regiuni din sud.  

Maliar a spus că trupele ruse încearcă să înainteze lângă Avdiivka, Marinka, Lyman și Svatove în timp ce militarii ucraineni continuă să avanseze încet pe fronturile Bakhmut, Melitopol și Berdiansk, reușind să elibereze 37 de kilometri pătrați în ultima săptămână.  

"Atât acțiunile ofensive, cât și cele defensive continuă în est. Înaintăm pe frontul Bakhmut, în timp ce inamicul continuă să atace sectoarele Lyman, Avdiivka și Marinka. Inamicul încearcă să forțeze să scoată trupele noastre din pozițiile lor, dar primește o replică serioasă. În prezent au loc acolo lupte grele", a precizat Maliar. 

Forțele ruse au efectuat pe 2 iulie și o altă serie de lovituri cu drone și rachete care au vizat sudul Ucrainei și Kievul, dar apărarea antiaeriană ucraineană a distrus 13 din cele 17 drone Shahed lansate de ruși, iar celelalte 4 rămase nu și-au atins țintele. (sursa: AICI)

Sursa foto: Sergey Shestak/AFP/Getty Images

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.