Viceministrul polonez de Externe: Israelul ar trebui să se alăture Poloniei și să solicite reparații din partea Germaniei pentru cel de-al Doilea Război Mondial!


Viceministrul polonez de Externe: Israelul ar trebui să se alăture Poloniei și să solicite reparații din partea Germaniei pentru cel de-al Doilea Război Mondial!

Ar trebui să vizăm împreună cu Israelul obținerea de reparații din partea Germaniei, a declarat viceministrul polonez de Externe, Paweł Jabłonski, într-un interviu acordat pentru tabloidul "Super Express".

"Națiunile noastre au multe în comun. Ar trebui să acționăm împreună ca victime ale celui de-al Doilea Război Mondial, să vizăm obținerea de reparații de la principalul făptuitor - Germania", a apreciat oficialul guvernamental polonez. 

Jabłonski a subliniat că se bazează pe sprijinul Israelului pe această temă. 

"Lucrăm pentru a ne asigura că toate țările care ne susțin în diverse probleme învață adevărul despre acest subiect. Pentru ca ei să ne sprijine astfel în a exercita presiuni asupra statului german", a spus Jabłoński.

"Contăm pe un astfel de sprijin din partea Israelului. Trebuie să fie dată socoteală pentru crime", a continuat oficialul guvernamental polonez. 

Un raport al Varșoviei referitor la pierderile suferite de Polonia ca urmare a agresiunii și ocupației germane din timpul celui de-al Doilea Război Mondial estimează că polonezii ar putea solicita reparații de până la 1,53 trilioane de euro pentru pierderile suferite.

În total, aproximativ șase milioane de polonezi, inclusiv trei milioane de evrei polonezi, au fost uciși în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar Varșovia a fost distrusă în urma unei revolte din anul 1944 pe parcursul căreia au murit aproximativ 200.000 de civili. (sursa: TVP World)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.