Ciolaniada fără UDMR. Lista miniştrilor şi Programul de guvernare ciolachian au fost depuse la Parlament


Ciolaniada fără UDMR. Lista miniştrilor şi Programul de guvernare ciolachian au fost depuse la Parlament

Lista cu miniştrii Cabinetului PNL - PSD şi programul de guvernare pentru care premierul desemnat Marcel Ciolacu cere votul de încredere al Legislativului au fost depuse, marţi seara, la Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. 

Audierea candidaţilor pentru a ocupa funcţiile de miniştri în Cabinetul Ciolacu va începe miercuri,de la ora 10.00, iar votul de învestitură va avea loc în cursul zilei de joi.

Lista PSD-iștilor propuşi pentru viitorul Executiv este următoarea:

* Prim-ministru - Marcel Ciolacu;

* Viceprim-ministru - Marian Neacşu;

* Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii - Sorin Grindeanu;

Mic context. Reamintim că cei trei de mai sus s-au numărat printre cei mai apropiați colaboratori ai infractorului Liviu Dragnea, fostul lider social-democrat care a ajuns la pușcărie direct din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Mai mult, Sorin Grindeanu - primul premier de paie instalat de Dragnea la Palatul Victoria după câștigarea alegerilor din decembrie 2016 - a semnat, în calitate de șef al guvernului, infama ordonanță 13 elaborată de Florin Iordache, ministrul Justiției în acel cabinet PSD, menită să-l scape pe Dragnea de pușcărie. Și nu doar pe Dragnea. 

Protestele masive de atunci i-au determinat pe pesediști să renunțe la OUG13, dar și să găsească alte modalități de a-și pune în practică planul odios de subminare a justiției. A urmat o întreagă epopee a elaborării Legilor Justiției de către o comise parlamentară specială condusă de același Florin Iordache, un obedient absolut al lui Dragnea la acel moment. 

PSD și PNL păreau atunci pe poziții ireconciliabile, dezbaterile din respectiva comisie fiind extrem de virulente și provocând adesea noi proteste de stradă. Iată însă că același PNL nu doar că guvernează astăzi în deplină armonie cu partidul pe care îl acuza de cele mai mari ticăloșii, urmărind inclusiv scoaterea României din UE, ci liberalii au ajuns ei înșiși să susțină găștile infame din justiție conectate politic. Ideea de bază spusă pe șleau este că politicienii și găștile lor nu se pot apuca de furat serios până nu se asigură că au parte de o justiție favorabilă în caz de se găsește vreun organ de anchetă mai zelos și îi prinde la furat. Ceea ce e puțin probabil să se mai întâmple în viitorul apropiat. Dacă nu intervine vreo „lebădă neagră”, cele două formațiuni politice au șansa să conducă și să fure liniștite România încă cel puțin 5 ani de acum încolo.

Mai mult, armonia dintre PNL și PSD a atins o cotă atât de ridicată încât cele două formațiuni au ajuns la concluzia că nu mai e nevoie de UDMR la guvernare. PODUL a scris AICI.

* Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene - Adrian Câciu;

* Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Florin Barbu;

* Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului - Radu Oprea;

* Ministrul Apărării Naţionale - Angel Tîlvâr;

* Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse - Gabriela Firea;

* Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării - Ivan Bogdan-Gruia;

* Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale - Marius Budăi;

* Ministrul Sănătăţii - Alexandru Rafila.

Miniștrii propuşi din partea PNL sunt:

* Vicepremier şi ministrul Afacerilor Interne - Cătălin Predoiu;

* Ministrul Finanţelor - Marcel Boloş;

* Ministrul Dezvoltării - Adrian Veştea;

* Ministrul Mediului - Mircea Fechet;

* Ministrul Afacerilor Externe - Luminiţa Odobescu;

* Ministrul Educaţiei - Ligia Deca;

* Ministrul Culturii - Raluca Turcan;

* Ministrul Justiţiei - Alina Gorghiu;

* Ministrul Energiei - Sebastian Burduja.

CITEȘTE ȘI: UDMR nu va mai face parte din guvernul condus de Marcel Ciolacu, acolitul infactorului Liviu Dragnea și al teroristului Omar Hayssam / Liderul PSD: „UDMR nu este în această Coaliție”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.