UDMR nu va mai face parte din guvernul condus de Marcel Ciolacu, acolitul infactorului Liviu Dragnea și al teroristului Omar Hayssam / Liderul PSD: „UDMR nu este în această Coaliție”


UDMR nu va mai face parte din guvernul condus de Marcel Ciolacu, acolitul infactorului Liviu Dragnea și al teroristului Omar Hayssam / Liderul PSD: „UDMR nu este în această Coaliție”

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat, marți seară, că formațiunea sa nu va mai intra la guvernare pentru că nu a reușit să ajungă la o înțelegere convenabilă cu cei doi parteneri de coaliție, PSD și PNL, care și-ar fi împărțit deja ministerele din guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu, cel de-al patrulea premier PSD desemnat de președintele de la Grivco, Klaus Iohannis. 

Într-o intervenție în direct, alături de cei mai importanți miniștri ai PSD, Ciolacu a promis că una din prioritățile guvernului său este și „rezolvarea” „pensiilor speciale”. „Prioritatea noastră este mărirea subvențiilor acordate producătorilor agricoli și stimulente financiare pentru înființarea fabricilor de prelucrare și producție de alimente, aici, în România. „Cumpără românește” trebuie să fie liantul natural care să ne ghideze acțiunile.

Vrem să înființăm locuri de muncă mai multe și mai bine plătite. Lucrătorii români trebuie determinați să rămână în țară”, a precizat Ciolacu.

Liderul PSD a spus și el că „UDMR nu este în această Coaliție” și că este puțin probabil să se schimbe ceva în următoarele ore.

Hunor a precizat anterior că, de fapt, „respectarea acordului se referă doar la rotaţia premierilor, în rest totul este în aer”.

„Azi am mai făcut un pas spre flexibilizare, am schimbat oferta și am acceptat să renunțăm la Ministerul Dezvoltării și mergem cu Ministerul Mediului și un alt minister

Am făcut oferta să conducem în continuare Ministerul Mediului și să preluăm Ministerul Energiei. Nu s-a putut nici această variantă. PNL are ambele ministere, nu poate renunța la ele. Într-adevăr, la un moment dat, președintele PSD a spus că poate ceda PNL ori Ministerul Economiei, ori MIPE, ori Sănătatea. Ceea ce nu s-a vrut, s-a votat altfel în PNL

În acest moment, lucrurile se opresc, fiindcă nu am reușit să ajungem la un consens. Am arătat, dincolo de seriozitate și profesionism, și flexibilitate. Dar la impuse nu se poate lucra. Am arătat seriozitate, profesionalism, responsabilitate. Am făcut toate eforturile posibile și am arătat deschidere și flexibilitate în tot parcursul negocierilor. Până nu sunt trimise listele și programul de guvernare în Parlament nu se poate zice că s-a închis această etapă. Până mâine dimineață se poate schimba. Vedem ce se va întâmpla zilele viitoare”, a mai spus Hunor.

Hotnews scrie că liberalii au decis s-o desemneze pe Alina Ghorghiu la Justiție, vicepremier va fi Cătălin Predoiu care va fi și ministru de Interne, Finanțe - Marcel Boloș, Dezvoltare - Adrian Veștea, Mediu - Mircea Fechet, Externe - Luminița Odobescu, Educație - Ligia Deca, Cultură - Raluca Turcan, Energie - Sebastian Burduja.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.