VIDEO. Ucraina atacă masiv, cu drone, forțele ruse masate în regiunea Belgorod după incursiunea partizanilor / Tactica genială a Kievului care va bulversa armata Moscovei


VIDEO. Ucraina atacă masiv, cu drone, forțele ruse masate în regiunea Belgorod după incursiunea partizanilor / Tactica genială a Kievului care va bulversa armata Moscovei

În ciuda faptului că ministerul Apărării din Rusia a declarat că a respins atacul partizanilor anti-Kremlin din regiunea Belgorod, de acum câteva zile, și că ar fi lichidat zeci de combatanți, aceștia s-au întors cu pierderi mici în Ucraina care, între timp, a declanșat un atac cu drone asupra forțelor rusești masate în zonă.  

Legiunea „Libertate pentru Rusia" și „Corpul Voluntarilor Ruși” au precizat, miercuri, că toate obiectivele incursiunii lor în regiunea Belgorod au fost atinse, motiv pentru care au revenit la baza lor de pe teritoriul ucrainean.

Comandantul Corpului Voluntarilor Ruși, Denis White Rex, a acordat un interviu și a detaliat ce s-a întâmplat. Cel mai important obiectiv pe care aceste forțe au reușit să îl atingă a fost acela de a-i forța pe ruși să își relocheze trupele de pe front, arată euromaidanpress.com. 

La sfârșitul celei de-a doua zile, forțele insurgente au început să se confrunte cu detașamente de pușcași motorizați nespecificate, motiv pentru care au decis să se retragă rapid din Belgorod. Din cauza riscului unor noi raiduri în regiune, detașamentele de pușcași motorizați nu se vor întoarce prea curând pe front și vor continua să rămână în Belgorod.

Pentru a-i forța pe ruși să mute și mai multe trupe de pe linia frontului la Belgorod, ucrainenii au recurs la o strategie inteligentă începând să atace cu drone și provoace pagube cât mai mari forțelor rusești masate lângă graniță. Recunoașterea ucraineană a putut observa în timp real cum și unde își desfășoară rușii forțele ca răspuns la criza provocată de partizani. Probabil că atacurile vor continua să se intensifice, iar pierderile de personal acumulate îi vor determina probabil pe ruși să redistribuie și mai multe trupe. Un astfel de atac a fost surprins chiar și de propagandiștii ruși veniți în zonă pentru filma „succesele” armatei ruse în luptele cu partizanii.


Rușii își redistribuie forțele dinspre sud spre nord nu numai pentru a apărat regiunea Belgorod, ci și din cauză că atacurile ucrainenilor pe flancurile de la Bahmut se intensifică. 

Evident, mișcarea masivă a trupelor este o oportunitate perfectă pentru lovituri de precizie. Ucrainenii au efectuat o lovitură HIMARS asupra forțelor ruse din Khartsyzk (Harțîzk), în apropiere de linia frontului din Donbas. Locuitorii din zonă au auzit mai multe explozii, iar sursele rusești au raportat că ucrainenii au vizat zonele în care sunt concentrate forțe ale așa-zisei Republici Populare Donețk (DPR), în condițiile în care gruparea Wagner ar urma să se retragă din Bahmut și apărarea orașului să fie asigurată de militari DPR. 

În urmă cu câteva zile, ucrainenii au folosit, de asemenea, din dintre cele mai noi arme primite de la partenerii occidentali și au efectuat un atac cu rachete Storm Shadow asupra orașului Berdiansk din sud. Ținta loviturii au fost instalațiile militare de lângă aerodrom, iar racheta ar fi ajuns cu succes la destinație. 

Unii analiști militari ruși au făcut legătura cu recenta lovitură asupra unor instalații similare de lângă aerodromul din Mariupol și au concluzionat că ucrainenii plănuiesc, cel mai probabil, să elimine piloții capabili din armata rusă.

O altă lovitură importantă a avut loc în apropiere de Donețk. Locuitorii locali au raportat că ucrainenii au efectuat mai multe atacuri asupra unor ținte din diferite părți ale orașului și au reușit să distrugă un depozit de muniții ascuns de forțele DPR îl amenajase într-un centru auto. 

Un alt atac semnificativ a avut loc în regiunea Herson, unde,  în urmă cu câteva zile, diverse surse au raportat despre relocarea unor detașamente nespecificate ale forțelor cecene. Informația a fost din nou scursă din nou, deoarece un luptător cecen a folosit neglijent rețelele de socializare. Potrivit rapoartelor neconfirmate, înainte de lovitură, aproximativ 100 de soldați sosiseră în Oleșkîi, Herson, cu opt camioane, cinci mașini și nouă vehicule blindate, care au fost probabil vizate de lovitură.

Analiștii militară observă că ucrainenii continuă să destabilizeze situația în diferite părți ale liniei frontului, folosind cele mai versatile tactici, cum ar fi activitățile de sabotaj și de recunoaștere în nord, contraatacurile reușite în est și loviturile de precizie asupra centrelor de comandă din sud. Pierzând inițiativa, forțele rusești par în acest moment în situația de a reacționa în funcția de strategiile de mișcare construite de ucraineni.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.