NEWS ALERT! Contraofensiva ucraineană de eliberare începe în forță! Un atac cu drone a produs un incendiu devastator în orașul Sevastopol, din Crimeea ocupată și anexată ilegal de Rusia invadatoare


NEWS ALERT! Contraofensiva ucraineană de eliberare începe în forță! Un atac cu drone a produs un incendiu devastator în orașul Sevastopol, din Crimeea ocupată și anexată ilegal de Rusia invadatoare

Canalele de Telegram ucrainene și rusești transmit imagini cu incediul uriaș care a cuprins terminalul petrolier al Portului Sevastopol din Crimeea ocupată și anexată ilegal în 2014 de către Rusia. Incediul a izbucnit ca urmare a unui atac cu drone întreprins de forțele armate ucrainene în zorii zilei de sâmbătă, 29 aprilie. 

Guvernatorul rus din Sevastopol a confimat atacul precizând că acesta a produs incendierea unui rezervor de combustibil din Golful Kozacha din Sevastopolul ocupat de Rusia.

„Un rezervor de combustibil a luat foc în apropierea străzii Frații Manganari din zona golfului Kozacha. Potrivit informațiilor preliminare, incendiul a fost provocat de o lovitură a unui vehicul aerian fără pilot", a scris guvernatorul ilegal Mihail Razvozhaev pe Telegram.

Razvozhaev a mai precizat că incendiul a cuprins o suprafață de 1.000 de metri pătrați, fiindu-i atribuit nivelul 4 de complexitate. Sâmbătă, autoritățile ilegale din Sevastopol se străduiau să evalueze victimele și pagubele.

 

 

 

 

Din 20 august 2022, explozii și incendii au fost raportate în mod regulat în Peninsula Crimeea ocupată de Rusia și în Sevastopol, cel mai mare oraș din Crimeea. La 8 octombrie, o explozie masivă a avut loc pe Podul Crimeii, construit ilegal de Rusia în 2018 pentru a conecta Rusia cu Crimeea, distrugând parțial porțiunea care transporta traficul feroviar.

Rusia a ocupat și anexat ilegal Peninsula Crimeea 2014, în urma revoltelor populare cunoscute drept „Euromaidan” (proteste pro-europene), care au dus la înlăturarea președintelui prorus de atunci, Viktor Ianukovici.

 

 

 

 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.