Kyivul răspunde ultimei declarații kremliniste de la vârful statului ungar: Ucraina nu are nevoie de permisiunea Rusiei pentru a deveni țară membră a NATO! E periculos ce fac anumiți politicieni maghiari!


Kyivul răspunde ultimei declarații kremliniste de la vârful statului ungar: Ucraina nu are nevoie de permisiunea Rusiei pentru a deveni țară membră a NATO! E periculos ce fac anumiți politicieni maghiari!

Ucraina nu are nevoie de permisiunea Rusiei pentru a deveni țară membră a NATO, iar apartenența sa nu va face decât să întărească Alianța și să prevină în viitor agresiunea rusească asupra Europei. 

Declarația în cauză a fost publicată pe Facebook de purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko.

Nikolenko a subliniat că Ucraina are dreptul suveran de a alege liber măsuri de securitate, iar acest drept a fost confirmat în mod repetat la nivelul tuturor țărilor membre NATO, inclusiv al Ungariei.

"Nu avem nevoie de permisiunea Rusiei pentru a deveni membru al Alianței. În același timp, este periculos când anumiți politicieni maghiari încearcă să determine ca securitatea spațiului euro-atlantic să depindă de capriciile Moscovei", a menționat Nikolenko.

Conform oficialului ucrainean, nu există motive obiective care să împiedice aderarea Ucrainei la NATO. 

Aderarea Ucrainei la NATO nu va face decât să întărească Alianța și să prevină în viitor repetarea agresiunii ruse în Europa, a subliniat Nikolenko. (sursa: Ukrinform)

Amintim că vicepreședinta Parlamentului ungar, Dóra Dúró, a declarat că aderarea Ucrainei la NATO este posibilă doar dacă Rusia aprobă un astfel de pas. 

MAI MULTE DETALII: Axa Budapesta-Moscova. Vicepreședinta Parlamentului Ungariei vrea condiționarea intrării Ucrainei în NATO de o cerință absurdă

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.