VIDEO. Împăcare vomitivă la Realitatea între slugile expirate ale bucătarului infractor Liviu Dragnea: Viorica Dăncilă s-a reîmprietenit cu Anca Alexandrescu despre care afirmase că e „una dinte cele mai rele persoane întâlnite în viață”


VIDEO. Împăcare vomitivă la Realitatea între slugile expirate ale bucătarului infractor Liviu Dragnea: Viorica Dăncilă s-a reîmprietenit cu Anca Alexandrescu despre care afirmase că e „una dinte cele mai rele persoane întâlnite în viață”

Viorica Dăncilă, fostul premier de paie instalat de infractorul Liviu Dragnea la Palatul Victoria, după alți doi premieri PSD care nu se dovediseră suficient de docili pentru a-l salva de pușcărie, s-a împăcat cu Anca Alexandrescu, fosta sa consilieră onorifică, despre care spunea la un moment dat că e „una dintre cele mai rele persoane pe care le-am întâlnit în viaţă“, excluzând categoric orice colaborare ulterioară cu aceasta.

Ca să fie și mai convingătoare, Anca Alexandrescu a lăcrimat, plângându-i-se colegului Laurențiu Botin, sărit de la locul lui în direct ca să-i ofere colegial umărul, că a suferit enorm pentru că, încercând să facă niște „lucruri bune”, „au fost zile când eu n-am stat cu copiii mei”. VIDEO mai jos

După despărțirea de Viorica Dăncilă, în spațiul public au apărut o serie de relatări, unele chiar din interiorul PSD, despre felul în care Anca Alexandrescu (AA) se comporta cu fosta sa șefă în echipa căreia fusese trimisă, de fapt, de Liviu Dragnea pentru a o avea sub supraveghere și pentru a-i controla și coordona fiecare mișcare.

Astfel, Cozmin Gușă a povestit la același post de televiziune că Anca Alexandrescu obișnuia să o numească „vacă” pe Dăncilă atunci când vorbea despre ea. Dăncilă ar fi aflat cum AA îi raporta unei anumite „domnișoare” apropiată de Dragnea fiecare mișcare, numind-o „vacă” într-un schimb de mesaje. Podul a relatat AICI.

Surse din Guvern susțineau, la vremea respecivă, că mai mulţi miniştri s-au plâns că Alexandrescu le bloca întâlnirile cu premierul Viorica Dăncilă. Şi nu doar miniştrii: „primari, şefi de Consilii Judeţene sau diverşi funcţionari pur şi simplu n-au fost primiţi la Guvern pentru că aşa a hotărât Anca Alexandrescu, fără să se consulte cu Viorica Dăncilă. Premierul a primit apoi critici de la oameni din partid fără să ştie motivul“. Detalii AICI

Și Vasile Dîncu, în prezent președinte al Consiliului Național al PSD, a relatat despre cum decurgea relația dintre cele două: „Nu fac polemică cu Anca Alexandrescu, <văduva neagră> a PSD. Uitasem că există, ultima dată am văzut-o controlând poșeta doamnei Viorica Dăncilă, premier al României, control după care raporta dacă are sau nu bani în poșetă” . PODUL a scris despre relatarea lui Dîncu, care o numește pe AA „văduva neagră” și „devoratoarea de președinți”. Detalii AICI.

Mai mult, în urmă cu doi ani, cele două s-au bălăcărit în direct la același post de televiziune la care acum s-au împăcat lacrimogen. Detalii AICI.

În emisiunea din duminica Învierii, cele două s-au tutuit, spunându-și aproape drăgăstos pe nume „Anca” și „Viorica”. 

„Eu nu m-am considerată niciodată certată cu Viorica Dăncilă. Au fost niște lucruri care ne-au pus pe amândouă într-o situație delicată”, a spus „Anca”, cu ochii plin de lacrimi. Cine știe de la ce, poate Liviu Dragnea toca mărunt o ceapă pe undeva prin apropiere pentru o nouă emisiune culinară de succes.  VIDEO mai jos

Iată cum a decurs împăcarea de Paști de la Realitatea, probabil la fel de regizată ca mai tot ce se întâmplă pe acolo:

A.A.: Acum, hai să spunem... eu am insistat să facem acest lucru pentru că am simțit nevoia să facem și public. Ne-am întâlnit în platou la Laurențiu după terminarea emisiunii și ne-am împăcat, ca să zic așa. Eu nu m-am considerat niciodată certată cu Viorica Dăncilă. Au fost niște lucruri care ne-au pus pe amândouă într-o situație delicată. Am fost la mijloc între Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea. Mă bucur, Viorica, că ai acceptat să facem acest lucru. 

V.D.: Este normal, Anca, pentru că oamenii puternici lasă în urmă lucrurile care poate atunci au dezamăgit sau care i-au rănit la un moment dat sau conjunctura a făcut să fie așa și merg mai departe.

A.A.: Viorica, un singur lucru m-a deranjat foarte tare și asta o să-l discutăm noi între noi. Împreună am trecut prin niște momente foarte complicate. 

Laurențiu Botin: Ce-ai făcut, Anca, ai suferit foarte tare? 

A.A.: Da. 

L.B.: De ce? 

A.A: Pentru că au fost zile când eu n-am stat cu copiii mei... ca să încerc să opresc niște lucruri sau să încerc să fac niște lucruri bune și am suferit foarte tare să știi pentru că s-au spus lucruri nedrepte despre mine. 

L.B.: Anca, îți dau o veste. Se vor spune lucruri nedrepte despre tine și în continuare. Crede-mă că n-are rost să plângi. VIDEO mai jos



Anca Alexandrescu a fost considerată persoana prin care Liviu Dragnea o controla pe Viorica Dăncilă. Aceasta s-a ocupat de comunicarea PSD, apoi a fost numită în funcția de consilier onorific al premierului. Este fiica jurnalistului Horia Alexandrescu, mare admirator al lui Ion Iliescu. 

După ce a activat o vreme prin presă unde nu a produs nimic notabil, AA a fost consiliera unora dintre cele mai controversate figuri politice din ultimii 30 de ani: Adrian Năstase, Victor Ponta, Sorin Oprescu și Liviu Dragnea. 

Din numeroase dezvăluiri de presă, rezultă că Anca Alexandrescu a beneficiat, de-a lungul anilor, grație colaborării cu acești politicieni controversați, de numeroase sinecuri plătite cu sume importante. 

Printre acestea KazMunayGas International (KMGI), fosta companie Rompetrol, al cărei PR a fost între iunie 2016 și mai 2017, colaborare care îi aducea în jur de 10.000 de euro lunar, Fondul Român de Garantare și chiar și Romarm, fiind numită, în vremea colaborării cu Victor Ponta, în Consiliul de Administrație al companiei de stat aflată în prezent în mijlocul unui uriaș scandal de corupție. Directorul acesteia, Gabriel Țuțu, numit politic de liberali (mai exact de Virgil Popescu), este anchetat de DNA, alături de Victor și Alexandru Pițurcă, în dosarul măștilor neconforme. 

News Week:  „În 2019, Anca Alexandrescu a trăit numai din bani publici: 78.000 de lei net de la Fondul Român de Contragarantare, aproape 17.000 de lei net de la Romaero și peste 35.000 de lei net de la Camera Deputaților. Un total anual de 130.000 de lei net, departe de anii anteriori în care sumele de la KazMunayGas se numărau cu sutele de mii”. 

Hotnews: „Guvernul a ajutat Rompetrol Group de două ori, în zece ani, să scape de datoria de 600 de milioane de dolari către statul român. Prima oară a fost în octombrie 2003, când Guvernul, pe atunci condus de Adrian Năstase, a emis o ordonanță de urgență 118 privind transformarea în obligațiuni cu o maturitate de șapte ani a datoriilor Rompetrol care se ridicau la circa 660 milioane dolari. Rompetrol Group s-a angajat să răscumpere obligațiunile până pe 30 septembrie 2010. Nu și-a respectat obligațiile, iar statul român a acționat imediat Rompetrol în judecată. Zece ani mai târziu, Guvernul, de dată această condus de Victor Ponta, a decis să mai favorizeze o dată Rompetrol Group, renunțând la litigiile din acest caz, în schimbul unor promisiuni, care nici până în prezent nu fost duse la îndeplinire”. 

În anii respectivi, Anca Alexandrescu era colaboratoare apropiată a premierilor Năstase și Ponta, care ștergeau datorii de milioane!

Se spune că Victor Ponta ar fi primit 100 milioane de dolari de la compania petrolieră kazahă KazMunayGas pentru a șterge datoriile de 600 milioane de dolari ale companiei către statul român. 

Imediat ce s-a făcut realizatoare de emisiuni la Realitatea unde sunt promovate cele mai dubioase și mai controversate figuri politice, AA a făcut demersuri pentru a obține interviuri cu Liviu Dragnea din închisoare, readucându-l constant în atenția opiniei publice. Chiar în seara de Înviere, AA a ales să realizeze o emisiune în care să promoveze noua pasiune a fostului pușcăriaș de la Rahova, condamnat la închisoare pentru că a furat din banii copiilor defavorizați din Teleorman: gătitul. Detalii AICI. 

Într-una din emisiunile realizate din pușcărie, Dragnea și AA au încis o bârfă despre Viorica Dăncilă, desființând-o și acuzând-o că avea tot felul de inițiative legislative dubioase. Podul a relatat AICI.

Cu două săptămâni înaintea invaziei rusești din Ucraina, AA îl avea invitat într-o emisiune de mai multe ore pe adoratorul lui Putin Călin Georgescu, care era la acel moment propunerea AUR de premier. În cadrul respectivei emisiuni, Geogescu a afirmat că „scutul de la Deveselu este o rușine diplomatică”, că NATO este o escrocherie și că nicio țară membră nu va sări în ajutorul României în cazul în care aceasta va fi atacată de Rusia. Detalii AICI.

În luna ianuarie a acestui an, AA a avut-o invitată în emisiunea sa de resuscitat cadavre politice și pe Carmen Dan, o altă acolită a lui Liviu Dragnea, care se afla la conducerea Ministerului de Interne în momentul reprimării violente a protestului de la 10 august 2018. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.