Dăncilă și Anca Alexandrescu s-au certat în direct la TV: Pisaroglu o controla prin Ică Voinea! / Ați afirmat că făceați gafe din cauza mea. Nu e adevărat!


Dăncilă și Anca Alexandrescu s-au certat în direct la TV: Pisaroglu o controla prin Ică Voinea! / Ați afirmat că făceați gafe din cauza mea. Nu e adevărat!

Pesedista Viorica Dăncilă s-a certat miercuri în direct la TV cu fosta consilieră de pe vremea când ocupa funcția de premier al României și anume Anca Alexandrescu, care în prezent este angajată a postului de televiziune Realitatea PLUS. Dăncilă a insinuat zilele acestea, dar nu numai, că Anca Alexandrescu este vinovată de gafele pe care ea le-a făcut în repetate rânduri din postura de premier. În acest context, Anca Alexandrescu a acuzat-o pe Dăncilă că minte.

"Aș vrea să fie foarte clar public faptul că nu este adevărat că ați făcut aceste gafe din cauza mea, iar eu nu vă puneam greșeli în materialele pe care dvs. le citeați. Aș vrea să facem acest exercițiu de sinceritate public", a replicat Anca Alexandrescu.

Totodată, Anca Alexandrescu a precizat că Pisaroglu, prin intermediul lui Ică Voinea, controla "tot ce mișca la cabinetul doamnei Dăncilă". Ică Voinea, un apropiat al familiei Vioricăi Dăncilă, a fost considerat de tot mai mulți PSD-iști drept "premierul din umbră". Fostul lider al Uniunii Tineretului Comunist, mâna dreaptă a lui Nicu Ceaușescu, Ică Voinea ajunsese să aibă o influență majoră asupra deciziilor guvernamentale, chiar dacă nu a avut nicio calitate formală în executiv, conform g4media. Anton Pisaroglu a fost consultantul politic angajat în timpul campaniei Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale. Pisaroglu anunțase în urmă cu câteva luni că ar putea da în judecată PSD pentru neplata serviciilor furnizate.

Astăzi, Viorica Dăncilă, în cadrul intervenției de la Realitatea PLUS, a spus că nu a fost controlată de nimeni la nivel politic și, totodată, a adăugat că nu ar avea legături cu Grupul de la Monaco, organizație cu iz mafiot și masonic. Fostul deputat al PSD, infractorul fugar Cristian Rizea, a zis despre Dăncilă că ar avea legături cu Grupul de la Monaco.

Redăm cearta dintre Viorica și fosta consilieră:


Dăncilă: Da. Anca Alexandrescu a lucrat cu mine. Eu nu am spus nimic de rău de Anca Alexandrescu. Și îi urmăresc emisiunile lui Anca.

Moderator: Am întrebat-o pe doamna Dăncilă despre domnul Pisaroglu. Tu mi-ai spus la un moment dat că domnul Pisaroglu controla tot ce mișca la cabinetul doamnei Dăncilă. Este adevărat?

Anca Alexandrescu: Nu știu dacă domnia sa direct, ci prin domnul Ică Voinea, care l-a și adus pe Pisaroglu. Domnul Pisaroglu a fost adus de o anumită grupare. Poate că doamna Dăncilă nu știe cine era în spatele domnului Pisaroglu. Pot să cred acest lucru.

Dăncilă: Nu m-a controlat nimeni. Am fost prietenă de familie cu Ică Voinea și Olga Voinea. Ne cunoaștem de foarte mulți ani. Am făcut revelioane împreună. Este normal ca un premier să aibă prieteni, nu poate sta izolat. Asta era în plan personal. În ceea ce privește activitatea mea ca și prim-ministru nimeni nu a avut vreo influență. Aș vrea să știu, pentru că se vorbește la modul general, cum m-a influențat Ică Voinea, cum m-au influențat oamenii despre care ați vorbit. Acum spuneți că îi cunoșteam și că aveam întâlniri cu Grupul de la Monaco. Eu vă spun că nu-i cunoșteam. Nu i-am întâlnit niciodată.

Anca Alexandrescu: Doamna Dăncilă, nu v-a acuzat nimeni de nimic. Este prima dată când intrăm în dialog public după ce am plecat de la Guvern. Ați spus lucruri urâte despre mine. Ați afirmat că eu vă puneam greșeli în materialele pe care le prezentați public. Ați afirmat că făceați gafe din cauza mea. Și aseară înțeleg că ați spus într-o emisiune de televiziune faptul că m-ați înlocuit cu cineva mai bine pregătit. Azi am auzit de la domnul Rizea că domnul respectiv nu avea pregătire în domeniu. Nu e treaba mea. E treaba dvs. că ați ales pe altcineva, dar aș vrea să fie foarte clar public faptul că nu este adevărat că ați făcut aceste gafe din cauza mea, iar eu nu vă puneam greșeli în materialele pe care dvs. le citeați. Aș vrea să facem acest exercițiu de sinceritate public.

Dăncilă: Dacă este un exercițiu de sinceritate haideți să nu fim așa de siguri pe ceea ce ați afirmat.

Anca Alexandrescu: Păi haideți, vă invit să spuneți public.

Dăncilă: Anca, nu este normal să intrăm într-o dispută publică. Nu este momentul să intrăm într-o dispută publică. Nu putem să coborâm atât de jos încât să începem să ne certăm prin intermediul unui post de televiziune.

Anca Alexandrescu: Nu mă cert cu nimeni. Ați afirmat ceva ce nu este adevărat.

Dăncilă: Am intrat să spun că nu am nicio legătură cu Grupul de la Monaco, cu grupul de afaceri despre care dvs. ați spus că aș fi avut contracte, că aș fi semnat contracte.  Eu cred că aceste neadevăruri nu sunt bune nici măcar pentru cei care le scot în spațiul public. Sunt un om care nu are nicio vulnerabilitate legată de corupție sau subminarea justiției.

Anca Alexandrescu: Aș vrea să o invit public pe doamna Dăncilă într-o emisiune față-n față cu mine, să răspundă sincer la niște întrebări. Dacă dorește să fim sinceri, să fim sinceri până la capăt.

Dăncilă: Mie îmi place o emisiune constructivă, nu o emisiune în care fiecare să țipăm mai tare și să spunem lucruri care mai de care mai urâte. În momentul în care lucrezi cu cineva, dacă ai de spus ceva, spui în momentul acela. Acum să arunci cu noroi asupra omului cu care ai lucrat atâta timp mi se pare...

Anca Alexandrescu: Dvs. ați aruncat cu noroi în mine, nu eu. Sunt niște informații pe care le-ați spus în mod mincinos.

Dăncilă: Eu nu intru în aceste discuții. Aceste discuții le putem face în altă parte, dar nu prin intermediul unui post de televiziune.

Anca Alexandrescu: Dar nu avem nimic de ascuns.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.