Teroristul Prigojin publică imagini cu mormane de wagneriți uciși de ucraineni și urlă isteric la Șoigu și Gherasimov, cerându-le muniție sau să pună ei înșiși mâna pe mitraliere / „Nu vor să ne dea nici lopeți pentru săparea tranșeelor” / „Este vorba de o intenție clară de a distruge Wagner”


Teroristul Prigojin publică imagini cu mormane de wagneriți uciși de ucraineni și urlă isteric la Șoigu și Gherasimov, cerându-le muniție sau să pună ei înșiși mâna pe mitraliere / „Nu vor să ne dea nici lopeți pentru săparea tranșeelor” / „Este vorba de o intenție clară de a distruge Wagner”

Fostul bucătar al Kremlinului, teroristul Evgheni Prigojin, apropiat al tiranului Vladimir Putin și finanțator al grupului terorist de mercenari Wagner, implicat în ultima vreme mai ales în luptele sângeroase de la Soledar și Bahmut, în estul Ucrainei, acuză public conducerea armatei ruse că sabotează războiul prin refuzul constant de a le furniza muniția necesară, urmărind chiar distrugerea PMC Wagner.

El a acordat un interviu pentru canalul propagandistului rus Vladlen Tatarsky, blogger militar pro-război și pro-Kremlin, dezvăluind o imagine dură cu un grup uriaș de luptători Wagner uciși pe front și acuzând că numărul acestora ar fi putut fi chiar și de cinci ori mai mic dacă ar fi avut muniție. 

 

„Tocmai am primit informația că au exclus de pe lista cu necesarul până și lopețile cu care băieții sapă tranșeele. Este vorba de o intenție clară de a distruge armata privată Wagner. Este echivalentul unei trădări din moment ce sute de combatanți Wagner luptă acum la Bahmut. De ce Wagner nu are muniție? De ce alte unități ale armatei duc, de asemenea, lipsă de muniție? Pentru că unii oficiali cred că e doar țara lor și că au putere de viață și de moarte asupra altora și că aceștia trebuie să moară când decid ei...iar acești oficiali, în loc să-și facă treaba, aceștia sunt ocupați cu intrigile și să sune pe la canalele de telegram ca Prigojin să nu se poate face auzit sau să spună că vând muniția americanilor. Dar eu nu am de ales, trebuie să merg până la capăt pentru îmi mor grămezi de oameni pentru că niște indivizi ciudați au puterea de a decide dacă aceștia să moară sau să trăiască. Asta nu ar fi trebuit să se întâmple. Aceste apeluri ale mele nu sunt îndemnuri la revoluție, ci solicitări pentru a primi muniție”, a urlat Prigojin într-o intervenție telefonică. 

Vinovații principali ai acestei situații sunt ministrul Apărării, Serghei Șoigu, și șeful Statului Major General, Valeri Gherasimov (doi membri ai cercului de putere restrâns al tiranului Vladimir Putin, n.red).

„Când toți wagneriții vor fi terminați, atunci cel mai probabil Șoigu și Gherasimov vor fi nevoiți să pună mâna pe mitraliere", a tunat Prigojin.

El a mai arătat o a doua imagine care conține lista cu necesarul de muniție pentru o zi (în prima coloană) și pentru zece zile (în cea de-a doua). Numărul real al muniției primite este marcat cu pixul într-o a treia coloană, din care rezultă că diferența dintre necesar și muniția primită efectiv este uneori colosală.

 

„Să parcurgem lista. La punctul 1, wagneriții au nevoie de 105.000 (gloanțe) iar ei le dau 3.600. Punctul trei, au nevoie de 7.600 și ei trimit doar 600. Ce ar trebui să facem cu această muniție? Ar trebui să o ținem în cutii și să ne rugăm la ea, sau ar trebui să o consumăm pentru a învinge inamicul?", a comentat Prigojin.

„Dacă persoanele relevante ar fi pregătit armata și ar fi făcut tot ceea ce erau obligate să facă în ultimii 10 ani, nu ar fi fost nevoie deloc de PMC "Wagner" ... (...) La vârf sunt doar niște cetățeni complet obraznici care cred că țara a fost creată pentru ca ei să se bucure și să fie onorați!"

Prigojin crede că o intervenție importantă în această situația ar putea s-o aibă rușii obișnuiți care să le scrie oficialilor să trimită muniție wagneriților. 

„Dacă toată lumea scrie pe rețelele lor de socializare: "Dați muniție pentru Wagner". Dacă șoferul unui mare oficial se apropie de el și îi spune: "Dați munițiile wagneriților". Dacă un prezentator de televiziune spune pe neașteptate în timpul unei emisiuni în direct: „Serghei Kuzugetovici, dați obuzele luptătorilor Wagner" - cred că îi vom dovedi, îi vom obliga să înceteze ilegalitățile", a conchis Prigojin.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.