VIDEO. Conflict violent între fotbaliștii ucraineni de la FK Minaj și rușii de la Șinnik Iaroslavl, într-un un hotel din Antalya / Mai mulți sportivi ruși au ajuns la spital desfigurați și cu coaste rupte


VIDEO. Conflict violent între fotbaliștii ucraineni de la FK Minaj și rușii de la Șinnik Iaroslavl, într-un un hotel din Antalya  / Mai mulți sportivi ruși au ajuns la spital desfigurați și cu coaste rupte

O ceartă violentă și înfruntări fizice soldate cu intervenția poliției și ambulanței au avut loc, luni seară, între jucătorii echipelor FK Minaj, din primul eșalon ucrainean, și FC Șinnik Iaroslavl din liga secundă a Rusiei, care se aflau cazați la același hotel din Antalya, Turcia,  pentru un cantonament. 

După incident, rușii ar fi fost sfătuiți să plece pentru că ucrainenii sunt foarte afectați de război și sensibili la acest subiect, scrie RBC.ua.  

Violențele ar fi izbucnit după ce sportivii ucraineni i-au întrebat pe ruși de ce nu protestează împotriva războiului și i-ar fi cerut antrenorului acestora să intoneze imnul Ucrainei. Șeful echipei le-ar fi spus să iasă afară și să rezolve problema într-un mod „bărbătesc”, dar personalul hotelului a reușit să-i oprească.

Ulterior, ucrainenii ar fi agresat un fotbalist rus în lift. La ieșirea din ascensor au fost așteptați de mai mulți jucători de la Iaroslavl și între cele două tabere a avut loc o înfruntare fizică în toată regula.

Personalul hotelului a solicitat poliția și ambulanța, iar imobilul a fost supravegheat permanent apoi mai mulți polițiști și paznici. 

O altă versiune a conflictului a fost relatată de un jurnalist ucrainean, Roman Bebekh. Acesta scrie pe Twitter că unul dintre sportivii ruși era băut zdravăn, vomita prin hotel și a început să vorbească urât cu o angajată, moment în care un fotbalist ucrainean l-ar fi pus la punct. Și de aici înfruntarea fizică în uma căreia mai mulți ruși au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

„Daniil Kolesnik este atacantul lui Minaj. El a fost cel care a luat apărarea unei femei de serviciu care era tratată nepoliticios de un rus cazat la același hotel. Jucătorul lui Șinnik era într-o stare nesportivă și, de asemenea, vomitase în toaletă. După aceea, a început să se comporte foarte urât cu femeia. Kolesnik i-a luat apărarea!”, a precizat jurnalistul pe pagina Twitter. Tot el a postat și o scurtă filmare a incidentului. AICI

Potivit lui Bebekh, rușii ar fi fost evacuați ulterior din hotel.

Declarația unuia dintre sportivii ruși, lovit serios la față, a fost postată pe un canal de Telegram: „Dormeam și am auzit prin somn "Glorie Ucrainei". Am început și eu să strig "Glorie Rusiei" și am fost lovit în față”


 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.