VIDEO. „PNL și PSD, aceeași mizerie!” Falsul revoluționar Marcel Ciolacu și plagiatorul Nicolae Ciucă au fost huiduiți, jigniți și fluierați încontinuu la Iași / Televiziunile plătite de partide au dezinformat că ar fi fost doar membri AUR / În realitate, au fost și asociații civice care au cerut investiții, spitale, drumuri și tăierea pensiilor speciale


VIDEO. „PNL și PSD, aceeași mizerie!” Falsul revoluționar Marcel Ciolacu și plagiatorul Nicolae Ciucă au fost huiduiți, jigniți și fluierați încontinuu la Iași / Televiziunile plătite de partide au dezinformat că ar fi fost doar membri AUR / În realitate, au fost și asociații civice care au cerut investiții, spitale, drumuri și tăierea pensiilor speciale

Fostul vâslaș din barca infractorului Liviu Drangnea, în prezent preşedinte al celui mai corupt partid din România (PSD), Marcel Ciolacu a fost fluierat și huiduit, marţi, în timpul discursului rostit la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii Principatelor (Mica Unire). O reacție asemănătoare, dar ceva mai timidă s-a petrecută și pe parcursul discursului premierului plagiator Nicolae Ciucă, liderul PNL. VIDEO la finalul textului

Ciolacu a zâmbit și le-a transmis protestatarilor că îi iubește, începând apoi să citească din foi un discurs patriotard. Ciucă, un pic mai timorat, nu le-a spus oamenilor nimic spontan, care să nu fi fost deja scris pe foile de discurs. VIDEO la finalul textului.

Potrivit unor relatări de la fața locului (ale televiziunilor naționale care primesc adesea bani de la PNL și PSD), contestatarii celor doi ar fi fost membri și simpatizanți AUR. Presa locală ieșeană menționează însă că, printre contestatari, s-au numărat și asociații civice care le reproşează partidelor lipsa investiţiilor și tergiversarea construirii autostrăzii pentru zona Moldovei.

„Hoţii, Hoţii!” / „PNL și PSD, aceeași mizerie”, au strigat oamenii, auzindu-se din mulțime, la un moment dat, chiar și un „Ciucă, plagiatorul!". VIDEO mai jos



 

„Acesta a fost unul dintre mesajele puse astazi în fața lui Colacu, Ciuca, Alexe si Chirica in timp ce rosteau discursuri găunoase în Piața Unirii din Iași. Detașamente de sepepiști, sereisti si jandarmi au ținut la distanță cetățenii, nu cumva sa le tulbure buna dispozitie celor de pe scena”, scrie profesorul ieșean Dorin Dobrincu (istoric specializat în rezistența anticomunistă și lider al Mișcării pentru Dezvoltarea Moldovei) pe pagina sa de Facebook, postând și o imagine în care apare ținând o pancartă cu mesajul adresat partidelor de la putere. Foto mai jos!

 

 

„Eu chiar vă iubesc, mai ales într-o zi atât de aleasă. (...)  În urmă cu 164 de ani, românii, popor şi conducători, au scris primul paragraf al istoriei statului naţional unitar român, o istorie marcată de multe momente dificile, o istorie de-a lungul căreia, de fiecare dată, am demonstrat că doar uniţi putem depăşi orice obstacole, că doar împreună putem crea un viitor mai bun. Acum 164 de ani, apropierea culturală şi economică puternică între cele două principate a condus la unitate. Atunci, în 1859, unitate nu a însemnat doar că poporul să fie unit, unitatea a fost şi între conducători. Personalităţi puternice, cu viziuni proprii şi convingeri diferite, au reuşit să se unească pentru un scop comun: unirea Moldovei cu Ţara Românească. Unitatea a făcut diferenţa. Unitatea a adus progresul. (...)

Când am fost uniţi cu toţii, popor şi conducători, am făcut Mica Unire. Când am fost uniţi, am făcut România Mare. Când am fost uniţi, am scăpat de dictatură. Toţi împreună, uniţi, am reuşit să ne găsim aliaţi de nădejde pentru a apăra securitatea ţării odată cu aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană. Unitatea este soluţia. Tot uniţi să intrăm în spaţiul Schengen, tot uniţi, să dezvoltăm economic toate regiunile ţării, împreună, urmărind aceleaşi obiective. Tot uniţi să continuăm ceea ce am făcut în ultimul an, la propriu, nu pe hârtie, unirea tuturor regiunilorţării prin autostrăzi, pentru că doar împreună cu aceleaşi obiective putem continua să atragem mai multe fonduri europene. Tot împreună putem creşte economia românească. Vă îndemn, aşadar, să lăsăm deoparte tot ce ne desparte şi uniţi să ne urmărim cu perseverenţă obiectivele comune creşterea economică şi creşterea nivelului de trai al românilor. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!”, a spus Ciolacu. 

Interesante referirile la NATO și UE ale liderul PSD, viitor premier din luna mai, care însă nu a avut, recent, la Vaslui, nicio reacție la discursul profund antieuropean și anti-NATO al senatoarei PSD de Vaslui Gabriela Crețu, soția baronului PSD de Vaslui Dumitru Buzatu, deși era prezent în sală. Podul a semnalat discursul neosovietic al acesteia și dictatura de partid care domnește peste cel mai sărac județ al României, într-o postare pe pagina de facebook. VEZI AICI.

După discursuri, cei doi lideri controversați nu s-au mai prins în hora Unirii, cum era tradiția politică, ci au plecat împreună pe jos din Piaţa Unirii către Biserica Trei Ierarhi, pentru a depune coroane de flori la mormântul domnitorului Al. Ioan Cuza.

CITEȘTE ȘI: Conducerea PSD Vaslui, membrii și simpatizanții au învârtit hora Unirii printre mormintele unui complex mortuar / Nemulțumit, baronul PSD Buzatu a promis să dea, pe viitor, o anvergură mai mare Zilei Unirii Principatelor


 


 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.