Conducerea PSD Vaslui, membrii și simpatizanții au învârtit hora Unirii printre mormintele unui complex mortuar / Nemulțumit, baronul PSD Buzatu a promis să dea, pe viitor, o anvergură mai mare Zilei Unirii Principatelor


Conducerea PSD Vaslui, membrii și simpatizanții au învârtit hora Unirii printre mormintele unui complex mortuar / Nemulțumit, baronul PSD Buzatu a promis să dea, pe viitor, o anvergură mai mare Zilei Unirii Principatelor

Baronul PSD de Vaslui Dumitru Buzatu, subalternii pesediști și simpatizanții s-au îmbulzit, marți, în cimitirul din Solești pentru a o omagia pe Elena Cuza, „prima doamnă din istoria României”. 

Au venit cu colaci, vin și steaguri și au depus coroane de flori. Au făcut cele trebuincioase pentru sufletul iluștrilor adormiți, apoi s-au învârtit în pași de dans prin cimitir. Foto jos.

Dansul, colacii, mormintele și alte momente interesante au fost postate chiar pe pagina oficială de Facebook a Consiliului Județean Vaslui, condus de Dumitru Buzatu (un fost profesor comunist de marxism și leninism care a intrat în politică după 1990 și pare că îi e destinat să rămână etern în fruntea celor mai sărac județ al țării, având în vedere că abia a fost ales, din nou, în unanimitate și fără cotracandidat, în fruntea partidului. PODUL a relatat într-o postare pe Facebook situația de la Vaslui. Vezi AICI).

 

Potrivit postării de la pagina CJ Vaslui, Buzatu „a felicitat-o pe Mona Bujor, primarul comunei Solești, pentru că an de an aduce un omagiu Elenei Cuza, „o femeie blândă și iubitoare de țară””, opinând însă că, pe viitor, ar fi nevoie de manifestări mai de anverguri pentru a marca această zi.

Dna primar Mona Bujor

„O felicit pe doamna primar, pentru că a organizat un lucru minunat aici și care an de an aduce un omagiu Elenei Rosetti, însă cred că facem prea puțin pentru ceea ce a însemnat Elena Rosetti. Am avut neșansa să nu găsim o soluție pentru ceea ce avem noi aici, bogăția aceasta, pe care nu o putem fructifica să devină publică. Chiar în aceste condiții ar trebui să dăm o anvergură mai mare acestei zile. Poate chiar acum când mulți se plâng că sunt afectați de globalizare, de deznaționalizare, că le lipsește suveranitatea, acum ar trebui să ne adunăm mai mulți aici, pentru a-i omagia pe cei care s-au jertfit, pe întemeietorii statului român și să omagiem opera lor. Cred că asta este semnificația acestei zile”, a mai spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Aripa mai tânără a PSD Vaslui, în frunte cu deputatul Eduard Popică, ginerele unui „rege” local al asfaltului, Emil Savin, abonat la contracte cu statul lui Dumitru Buzatu, s-a aflat la Huși. 

Primarul pesedist al orașului, Ioan Ciupilan, deputatul Popică, un mare iubitor de branduri de lux, dar cu postări patriotice înflăcărate, și alte cadre de partid prezente la manifestări au dănțuit în jurul unei fântâni arteziene din oraș, după depunerea coroanelor de flori. VIDEO AICI. În imaginea de mai jos, deputatul Popică este cel din dreapta, de lângă doamna cu paporniță alb-negru.

 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.