Emilia Șercan acuză: Klaus Iohannis este responsabil de păstrarea în funcție a plagiatorului Lucian Bode!


Emilia Șercan acuză: Klaus Iohannis este responsabil de păstrarea în funcție a plagiatorului Lucian Bode!

Jurnalista de investigații Emilia Șercan, printre ale cărei dezvăluiri de presă recente se numără plagiatele „doctorilor” liberali Lucian Bode și Nicolae Ciucă, indică, într-o opinie pe pagina sa de Facebook, cine este adevăratul responsabil de păstrarea în funcție a celor doi politicieni acuzați de furt intelectual: președintele Klaus Iohannis

Context. Dacă „dr. Ciucă” a reușit să blocheze analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a Universității Naționale de Apărare, cu ajutorul instanței aservite (analizare pe care el însuși o solicitare anterior), în cazul „doctorului Bode”, Comisia de etică a Universității ”Babeș-Bolyai” (UBB), Cluj-Napoca, a apucat să reanalizeze teza în discuție și să dea și un verdict de plagiat.

„Se confirmă și alte abateri de la etica cercetării decât cele reclamate anterior și analizate de Comisie – plagiat și citare defectuoasă sau incorectă. Abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”, se arată în comunicatul Universității ”Babeș-Bolyai” (UBB), Cluj-Napoca, transmis, miercuri, 11 ianuarie, presei, referitor la teza de doctorat a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

În cazul lui Ciucă, Emilia Șercan dezvăluia în Pressone că teza, în baza căreia premierul a devenit doctor în ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138.

Comentariul și acuzațiile Emiliei Șercan: „Rămânerea în funcție a lui dr. Bode nu e vreo decizie care să aparțină PNL sau lui dr. Ciucă.

Păstrarea lui dr. Bode în funcție este la discreția președintelui Klaus Iohannis, care nu s-a pronunțat pe tema plagiatului confirmat a lui Bode, deși a trecut aproape o săptămână de la decizia Comisiei de Etică a UBB.

În trecut, Klaus Iohannis s-a ascuns în spatele faptului că nu există decizii ale unor instituții.

Așa a făcut atunci când am dezvăluit că teza de doctorat a lui dr. Ciucă e plagiată. Iohannis a spus că instituțiile statului trebuie să analizeze și să se pronunțe.

Iată ce transmitea Administrația Președințială, acum un an, într-un comunicat:

„Preşedintele României consideră corectă şi necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp, orice demers menit să clarifice suspiciunile formulate în spaţiul public fiind binevenit”.

Nicolae Ciucă a reușit să blocheze analizarea tezei sale de către Comisia de Etică a UNAp. A reușit prin proceduri juridice să lege de mâini Comisia de Etică a universității care i-a dat titlul de doctor, dar și CNATDCU.

Dr. Bode nu a apucat să se năpustească în instanță. El s-a bazat pe faptul că teza lui a fost bine scrisă. De către cine, e altă discuție. A primit garanții că nu se va găsi plagiat în ea. Ba mai mult, dr. Bode a salutat arogant primul verdict al Comisiei de Etică a UBB care zicea că s-au găsit ușoare urme de plagiat în teză, de 2,95%.

Doar că, după această decizie, am reușit să demonstrez că teza lui dr. Bode e plagiată consistent, iar Comisia de Etică a UBB a confirmat plagiatul consistent.

În cazul lui dr. Bode există o decizie instituțională. Instituțiile și-au făcut treaba, exact așa cum cerea președintele Iohannis.

Iată o altă declarație a lui Klaus Iohannis, din 30 iulie 2021

„Pentru a progresa ca societate, instituțiile abilitate trebuie să-i sancționeze drastic pe cei care își însușesc ilicit munca intelectuală a celorlalți, dar și pe aceia care facilitează acest lucru.”

Cum să progresăm ca societate cu un ministru plagiator dovedit?

Cum PNL nu mai are personalitate proprie și face tot ce dictează președintele Klaus Iohannis, păstrarea lui dr. Bode în funcție e strict decizia lui Iohannis, care pe 3 octombrie 2022, la deschiderea anului universitar mai dădea o declarație „corectă”.

„Îmi doresc o paradigmă radicală, lipsită de echivoc în garantarea integrității și eticii în viața academică. Se impune toleranță zero în privința plagiatului [...]. Miza este însăși credibilitatea sistemului de învățământ superior și a cercetării din România, dar și viitorul nostru ca societate democratică.”

Și, totuși, cine subminează „viitorul nostru ca societate democratică”?

#doctorinimpostura #romaniaplagiata”.

Investigațiile Emiliei Șercan referitoare la plagiatele lui CIucă și Bode.

Premierul Nicolae Ciucă a plagiat în teza de doctorat. Printre sursele copiate se numără alte două teze de doctorat (pressone)

EXCLUSIV. Probele care demonstrează că ministrul de Interne Lucian Bode a plagiat cel puțin 18,5% din teza sa de doctorat, și nu doar 2,95% (pressone)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.