Panseurile abominabile ale propaganistului Soloviov care îi îndeamnă pe ruși să moară în Ucraina în lupta „contra Satanei”: „Moartea e oricum inevitabilă. Viața e mult supraevaluată”


Panseurile abominabile ale propaganistului Soloviov care îi îndeamnă pe ruși să moară în Ucraina în lupta „contra Satanei”: „Moartea e oricum inevitabilă. Viața e mult supraevaluată”

Cel mai cunoscut reprezentant al propagandei Kremlinului, realizatorul de emisiuni Vladimir Soloviov, îi îndeamnă pe ruși să nu se teamă de moarte, opinând că „viața este mult supraevaluată", iar moartea este oricum inevitabilă.

Afirmațiile lui aiuristice vin în contextul în care se vorbește despre o nouă mobilizare obligatori în Rusia. 

„Viața este mult supraevaluată. De ce să ne temem de ceea ce este inevitabil? Mai ales când vom merge în rai. Moartea este sfârșitul unui drum pământesc și începutul altuia. Dar să te temi de ea și să o lași să-ți influențeze deciziile...", a perorat, la Rossiya 1, zilele trecute, Soloviov, presupus a fi propagandistul favorit al lui Putin, dar și un individ putred de bogat, averea sa fabuloasă (proprietăți de 8-9 milioane de euro numai la Lacul Como în Italia) fiind obținută în condiții cel puțin dubioase. VIDEO AICI

Invitații din platou i-au ținut isonul lui Soloviov spunând că dacă, anterior, rușii trăiau de pe o zi pe alta, acum au un „vis măreț, un țel nobil".

Potrivit propagandistului, „merită să trăiești doar pentru ceva ce presupune să și te poți jertfi, și asta ar trebui să fie filosofia de viață a oricărui rus".

El mai susține că soldații ruși de pe frontul din Ucraina au „o înțelegere foarte clară a luptei lor, știu de ce și pentru ce se află pe front", propagandiștii din platou repetând în cor narațiunea liderilor ruși, potrivit căreia se presupune că războiul nu e împotriva ucrainenilor, ci „contra Satanei".

Afirmațiile propagandiștilor vin în contextul în care liderul de la Kremlin și cercul său de putere ar pregăti o nouă mobilizare pentru frontul din Ucraina. 

Generalul-maior Kirilo Budanov, șeful Serviciului de Informații al Armatei ucrainene, a declarat recent, pentru BBC, că la nivelul conducerii Rusiei s-a decis începerea unui nou val de mobilizare în prima jumătate a lunii ianuarie 2023, posibil chiar în jurul datei de 5 ianuarie, întrucât forțele armatei rusești direct implicate în conflict se confruntă cu o lipsă de personal. PODUL a scris AICI

Potrivit lui Putin, cel puțin 300.000 de persoane s-ar fi înrolat în armată în urma primului val de mobilizare dintre care aprox. 150.000 de militari s-ar afla pe frontul din Ucraina.

La sfârșitul lunii octombrie, Putin preciza că mobilizarea parțială s-a încheiat. Cu toate acestea, Statul Major General al forțelor armate ucrainene a raportat că Rusia continuă să recruteze oameni pe ascuns, în ciuda declarațiilor oficiale potrivit cărora mobilizarea s-a încheiat. Guvernul ucrainean i-a îndemnat pe ruși să se predea și să-și salveze viețile.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.