VIDEO. Specialiștii Gabrielei Firea. Fosta edilăreasă îl atacă pe Nicușor Dan, pozând sub brad cu soția interlopului Goleac și cu un dubios care plătea bătrâni săraci aduși să strige pentru infractorul Liviu Dragnea la Înalta Curtea de Casație și Justiție


VIDEO. Specialiștii Gabrielei Firea. Fosta edilăreasă îl atacă pe Nicușor Dan, pozând sub brad cu soția interlopului Goleac și cu un dubios care plătea bătrâni săraci aduși să strige pentru infractorul Liviu Dragnea la Înalta Curtea de Casație și Justiție

„În pragul sărbătorilor de iarnâ, Bucureștiul continuă tradiția din ultimii 2 ani și concurează pentru titlul de “ cel mai trist oraș european”. Iluminatul festiv e doar o tentativă nereușită și a fost furată încă o dată mica bucurie a copiilor, a familiilor, de a vedea luminițele festive. Oamenii îngheață în case, nu au apă caldă, iar investițiile sunt blocate. Noul București este, și în această iarnă, Bucureștiul Abandonat”, scrie Gabriela Firea, senator și ministru al PSD, într-o postare recentă pe Facebook, precizând că a discutat „situația în care a ajuns Capitala în ședința săptămânala a organizației PSD București”.

La ședință cu pricina a participat și Roland Săvulescu, după cum o dezvăluie imaginile publicate de Firea. 

În noiembrie 2018, acesta a fost surprins de unul dintre jurnaliștii PODUL la Înalta Curte de Casație și Justiție, aparent în strânsă legătură financiară cu bătrânii susținători ai lui Liviu Drangea când pe rol se afla dosarul acestuia și angajările fictive de la DGASPC Teleorman. În respectivul  dosar, câteva luni mai târziu, fostul lider al PSD era condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare (iunie 2019). VIDEO mai jos

Sursa foto: Gabriela Firea/Facebook

Săvulescu nu a contestat și nu a respins niciodată asocierea sa financiară cu persoanele vârstnice mobilizate de PSD la ÎCCJ. Puteți să urmăriți aranjamentele financiare ale acestuia în videoul de la jos – de la minutul 16:30 aproximativ.



 

Faptul că acesta vorbește și aranjează treburi murdare chiar la intrarea în sediul ÎCCJ, coroborat cu faptul că este văzut și tratat în continuare în PSD drept mare expert care ar putea să aibă relevanță în adminstrația propusă de Firea bucureștenilor, arată ce dispreț uriaș au social-democrații față de justiție. Roland Săvulescu s-a aflat, în 2020, pe listele PSD București ale Camerei Deputaților, dar pe un loc fără șanse. 

În imaginile postate de Firea pe Facebook mai apare o lumină a PSD-ului, deputata Matilda Goleac (foto jos), soția controversatului Marian Goleac, fostul șef al ADP sector 4, cunoscut oficial drept „mâna dreaptă” a primarului Daniel Băluță, iar într-un cerc mai restrâns drept adevăratul tartor al sectorului 4. În realitate, Roland Săvulescu e chiar nesemnificativ comparativ cu interlopul Marian Goleac, care a ocupat funcții importante în administrația locală cu o diplomă de bacalaureat falsificată și este un apropiat al Sportivilor, unul din cele mai temute clanuri de crimă organizată din București. 

 

Considerat „Dumnezeul autorizațiilor, avizelor și contractelor”, Goleac a fost trimis în judecată de DNA pentru obținerea ilegală a 1,7 milioane de lei – contravaloarea salariilor încasate ca șef la ADP,  timp de 12 ani, prin falsificarea diplomelor de studii. PODUL a scris AICI despre averea fabuloasă a familiei Goleac și despre conexiunile acesteia cu lumea interlopă a Bucureștilor. În februarie trecut, Curtea de Apel București (despre care se spune că este contolată de gruparea controversatei Lia Savonea, o judecătoare influentă, apropiată de PSD) a  restitut la DNA dosarul în care Goleac este acuzat de înșelăciune în formă continuată.

„Împreună cu senatorii și deputații de București - profesorul Adrian Streinu-CercelRodica NassarNicoleta Matilda GoleacDaniel Catalin ZamfirDan TudoracheCarmen MihălcescuGabriel MutuDan Cristian Popescu, liderii organizațiilor de sector - Petre Florin Manole, Constantin Melnic, secretarul general al PSD București, Alexandru Hazem KansouRares Hopinca, City managerului Sectorului 5, liderii organizațiilor interne de femei - @Ancuța Comănici, seniori - Roland Săvulescu, PES București - Mihai Benga, TSD București - Alex Susai, consilieri general am ajuns la concluzia că majoritatea de dreapta este vinovată pentru cum arată Bucureștiul”, a mai arătat Firea pe pagina sa oficială de Facebook, unde postează adesea nu doar vizitele sale de „lucru” sau icoane, ci și chiftele și alte preparate nu foarte îmbietoare, gătite în bucătăria din Voluntari.

Dan Tudorache, fostul primar de la sectorul 1, este și el urmărit penal în două dosare în care este acuzat de grave fapte de corupție. Podul a scris AICI pe larg despre situația penală a lui Tudorache. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.