Povestea de iubire dintre Austria și Rusia continuă. În plin scandal european, Karin Kenissl, zisă și „mireasa lui Putin din inima Europei”, nu se poate abține: „A nins la Moscova! Ce splendoare!” / Oamenii o înjură și-i arată poze cu atrocitățile din Ucraina


Povestea de iubire dintre Austria și Rusia continuă. În plin scandal european, Karin Kenissl, zisă și „mireasa lui Putin din inima Europei”, nu se poate abține: „A nins la Moscova! Ce splendoare!” / Oamenii o înjură și-i arată poze cu atrocitățile din Ucraina

În vreme ce o mare parte din Ucraina e lovită zilnic de Rusia, ploaia de rachete și drone ucigând civili și distrugând infrastructura critică astfel că milioane de oameni rămân în beznă și frig, în vreme ce România și Bulgaria sunt ținute umilitor la porțile Europei pentru motive inventate,  care servesc intereselor agresorilor de la Kremlin, fosta șefă a diplomației austrice, Karin Kneissl, nu își mai poate reține admirația pentru frumusețea capitalei criminalilor și exclamă public pe Twitter: „Moscova + Zăpadă = Splendoare”. 

Mai mult, ea pare că postează respectivele imagini chiar din Rusia.

 

Politiciana, care l-a avut invitat de onoare la nunta sa pe șeful criminalilor de la Kremlin, Vladimir Putin, restricționează comentariile, astfel că tweet-ul său abominabil nu poate fi decât „citat”, iar cel puțin 300 de persoane o fac, amintindu-i iubitoarei de peisaje rusești hibernale ce face armata amicului adorat în țara vecină. Mai multe FOTO la finalul textului! Sau AICI!

 

După retragerea din funcţie, Kneissl, supranumită și „mireasa lui Putin” pentru entuziasmul cu care l-a primit pe dictator la nunta sa, țopind apoi obscen împreună, a lucrat pentru Russia Today, post finanţat de Kremlin, având şi un post în consiliul de administrație al companiei energetice Rosneft, cu sediul central la Moscova, funcție din care a demisionat abia în mai, la aproape patru luni de la debutul invaziei din Ucraina.

Compania s-a despărțit cu regret profund de „specialista” austriacă, precizînd că, pe viitor, mizează pe cooperarea cu Kneissl „în calitate de reprezentant proeminent al comunității internaționale de experți”.

Imaginile din 2018 cu Kneissl și Vladimir Putin au făcut înconjorul presei internaționale la momentul respectiv, ea fiind acuzată că subminează politica externă comună a Uniunii Europene. 

 

Și prezenta conducere a Austriei urmează aceeași rețetă.Blocarea aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen este pe placul autocratului de la Kremlin, a cărui strategie a fost încă de la debutul invaziei divizarea Uniunii Europene și a NATO.Veto al Austriei este un cadou făcut lui Vladimir Putin, așa cum sunt și cele ale Ungariei atunci când blochează sancțiunile europene la adresa Rusiei și ajutoarele pentru Ucraina”, arată o opinie publicată de Radio Europa Liberă.

La începutul lui 2022, cotidianul austriac Kurier menţiona că Rusia are o rețea vest-europeană pentru a-și „cumpăra influența“, trecând în revistă foştii politicieni austrieci aflaţi pe ştatul de plata al Rusiei, printre care Karin Kneissl, Wolfgang Schüssel (cancelar al Austriei, 2000-2007), membru al consiliului director al Lukoil, Christian Kern (șef de guvern între 2016-2017), membru în consiliul de supraveghere al căilor ferate de stat ruse, RZD, Hans Jörg Schelling , fost ministru de finanțe între 2014-2017, ulterior consultant Gazprom.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a fost primul lider occidental care a mers la Moscova, la solicitarea lui, după invazia rusă din Ucraina, având o întâlnire cu Vladimir Putin.

 Chiar şi în noul context de securitate, Austria a fost printre statele care s-au opus vehement sancţiunilor asupra importurilor de gaze ruseşti. La câteva zile de la vizita la Moscova, cancelarul austriac cerea UE să caute sancţiuni care să afecteze Rusia, nu ţările blocului comunitar, invocând aborări similare ale Germaniei și Ungariei. Nu în ultimul rând, Austria a fost printre statele reticente cu privire la măsurile de limitare a circulaţiei ruşilor.

În 2021, cancelarul austriac Sebastian Kurz susţinea că Austria este dispusă ca vaccinurile ruseşti şi chinezeşti împotriva Covid-19 să fie produse la Viena, dacă obţineau autorizaţii de pe piaţa europeană. Oficialul s-a arătat dispus chiar să se imunizeze cu un ser rusesc, dacă obţinea avizul european.

Pe lângă mediul politic, Kremlinul a avut influenţă şi în mediul de afaceri de la Viena. Un afacerist important austriac, directorul grupului OMV, Rainer Seele, a fost decorat de Vladimir Putin cu ordinal prieteniei. În trecut, preşedintele executiv al MOL, Zsolt Hernadi, acuza grupul austriac că este o acoperire pentru interesele ruseşti.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.