Explozie cu morți și răniți la cea mai mare rafinărie de petrol din Siberia


Explozie cu morți și răniți la cea mai mare rafinărie de petrol din Siberia

Doi muncitori au fost uciși într-o explozie puternică produsă la cea mai mare rafinărie de petrol din Siberia, au anunțat joi autoritățile regionale, acesta fiind al doilea incident de acest tip produs în interval de nici o lună de zile.

Este posibil ca fumul de la unitatea de procesare să fi provocat explozia de la Compania Petrochimică Angarsk, deținută de gigantul petrolier Rosneft, au precizat reprezentanții serviciului de urgență din regiune.

Explozia a avut loc după miezul nopții de miercuri spre joi, iar seismologii au declarat că locuitorii din orașul Irkutsk, situat la 45 de kilometri sud-est, și din alte orașe din apropiere au resimțit puternic „cutremurul” produs de explozia puternică.

„Mulți au crezut ca e cutremur", a scris guvernatorul regional Igor Kobzev pe Telegram, precizând că doi angajați au fost uciși, iar cinci răniți.

Incendiul a cuprins o suprafață de 2.500 de metri pătrați, fiind stins abia la cinci ore de la izbucnire.

Compania petrochimică Angarsk, cea mai mare platformă de acest tip din estul Siberiei, cu o capacitate anuală de 10,2 milioane de tone, a precizat că va continua să livreze combustibil în ciuda exploziei (care are loc la aproximativ două săptămâni după o alta produsă pe 27 noiembrie, fără victime însă). 

Sursa: The Moscow Times

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.