Viena, „matrioşca” din caleaşca imperială. De ce e o naivitate soră cu stupizenia să crezi că voința Rusiei nu a avut legătură cu votul Austriei împotriva intrării României în spațiul Schengen. ”Șroiderizarea” și ”macronizarea” Uniunii Europene


Viena, „matrioşca” din caleaşca imperială. De ce e o naivitate soră cu stupizenia să crezi că voința Rusiei nu a avut legătură cu votul Austriei împotriva intrării României în spațiul Schengen. ”Șroiderizarea” și ”macronizarea” Uniunii Europene

Atitudinea nejustificată a Austriei faţă de România e greu să n-o vezi ca parte dintr-un plan mai amplu al reţelelor ruseşti înrădăcinate în toate ţările Uniunii Europene, reţele mult mai diversificate decât îşi imaginează societăţile democratice, care au avut norocul să nu cunoască şi să nu trăiască în URSS. Aceste societăţi abia acum încep să deschidă ochii şi să conştientizeze cât de cât ce otravă mortală a băgat propaganda şi corupţia rusească în instituţiile europene şi ONU. E cea mai periculoasă iluzie să se creadă că afaceriştii şi miliardarii ruşi împrăştiaţi prin Europa şi lume ar fi de capul lor şi nu ar avea nimic cu politica expansionistă a Rusiei şi cu reţelele de spionaj economic, militar, politic, financiar, tehnologic şi subversiv ale Moscovei. 

Din păcate, cele mai importante instituţii europene nu au avut imunitate împotriva războiului hibrid, a formelor diversificate de corupţie complexă implementate de Rusia în UE. Ca fenomen şi proces paşnic, "şroiderizarea" a afectat nu doar Germania, ci şi Austria, şi Ungaria şi cam majoritatea ţărilor Uniunii Europene. Cele mai imune ţări din UE la modelul rusesc de corupere politică, militară, economică, energetică, financiară etc. rămân a fi Estonia, Lituania, Letonia şi Polonia. Celelalte, în frunte cu Germania, Franţa, Austria, Ungaria, Italia şi Olanda sunt infectate rău şi au nevoie de carantină dură şi de programe comunitare şi mai dure de a scoate virusul şi modelul rusesc din instituţiile lor naţionale şi din cele comunitare. Lecţia se cere însuşită şi de hoardele de rusofili, care parazitează pe seama civilizaţiei şi democraţiei europene, dar şi de "macronii şi şroiderii" înfipţi adânc în centrele decizionale UE.

Cât priveşte comportamentul batjocoritor al conducerii austriece faţă de România, de ce îi surprinde atât de nepregătiţi pe români? Se ştie foarte bine şi de multă vreme că Austria este paradisul bandiţilor miliardari din Rusia şi al serviciilor secrete de la Kremlin. Doar românii creduli, rupţi de realităţile geopolitice, îşi pot imagina că atitudinea Austriei faţă de România îi aparţine Vienei în exclusivitate. Decizia este una politică, luată în altă parte, iar factorii decizionali de la Viena o execută. Înainte ca Putin să-l cumpere pe cancelarul Germaniei Gerhard Schröder, el i-a cumpărat pe nesăţioşii afacerişti din Austria. Ca să se ştie cine stabileşte regulile jocului în vechea capitală împărătească, în caleaşca imperială de la Viena, ortacii lui Patruşev au aşezat „Matrioşca”, simbolul frăţiei între clanurile ruso-europene ale corupţiei şi economiei tenebre. 

Chiar să nu se cunoască în Ţară că OMV, tot mai stăpân pe produsele petrochimice, gazele, zăcămintele de ţiţei şi petrolul românesc, se află într-o foarte strânsă legătură cu „Gazprom”-ul şi „russkii mir”? Dar în interesul cui sunt cosite pădurile României, tot nu se ştie? 

Un duş rece are menirea de a trezi la realitate clasa politică leşinată şi masele adormite, oricât de nepăsătoare ar fi. Nu cântecele sirenelor cu coadă de peşte rusesc -- de la Ciutacu şi Guşă până la Turcescu şi Cristoiu – ar trebui să-i ademenească pe unii români rătăciţi în apele ucigaşe supravegheate de submarinele nevăzute ale Moscovei. După declanşarea războiului odios împotriva Ucrainei, să nu fie clar că pentru Putler este esenţial să submineze solidaritatea şi unitatea ţărilor UE, să stimuleze vrajba între popoarele Europei? Atitudinea sfidătoare a Austriei faţă de dreptul legitim al României la spaţiul Shengen fisurează solidaritatea, corectitudinea deciziilor şi unitatea ţărilor din Uniunea Europeană. În continuare, dosarele de şantaj şi corupţie politică de la Lubyanka sunt scuturate de praf şi pregătite să fie lansate în locurile sensibile şi vulnerabile ale UE. Rusia se simte stăpână pe continent, atunci când „şroiderii” au un cuvânt greu de spus în cancelariile occidentale, iar ţările europene se duşmănesc şi se mănâncă între ele. Ungaria, Austria, Olanda, Franţa, Germania, Italia sunt supuse unor mari presiuni de către propaganda şi reţelele serviciilor ruseşti din interiorul acestor ţări, servicii ramificate în instituţiile decizionale, în sistemul bancar şi în economie. Afaceriştii importanţi din ţările nominalizate, îndeosebi din energetică, finanţe, tehnologii moderne, industria armamentelor sunt foarte strâns legaţi de economia tenebră din Rusia. Fenomenul "şroiderizării" acestor ţări apare la suprafaţă în timpul deciziilor importante, iar la cel mai înalt nivel se manifestă prin vocea lui Macron. A perpetua modelul hibrid, care era şi mai este împins în UE de clanurile energetice mixte şi economia tenebră a miliardarilor ruşi prin intermediul unor „şroideri” locali, naţionali sau comunitari, înseamnă a a susţine subminarea proiectului european, a statului de drept şi a încrederii între ţările Uniunii Europene.

Dincolo de bucuria răutăcioasă a putiniştilor guşaţi şi a cârcotaşilor cristoizaţi din dreapta Prutului, rapoartele obiective demonstrau că România merita să fie primită în spaţiul Shengen. Însă „matrioşca” din caleaşca imperială de la Viena a votat împotriva Ţării noastre. Să luăm aminte! Iar Austria sau Ungaria, care rămân un avanpost al imperialismului rusesc, ar fi mai indicat să înveţe de la români ce înseamnă să protejezi o imensă frontieră a Uniunii Europene, având alături un stat terorist, care ucide populaţia civilă şi vrea să extermine un popor de 45 milioane de oameni. Nu fără ajutorul şi contribuţia lor…

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.